Muzika gydė

Sveikata

Penktadienį Šv. Pranciškaus onkologijos centre skambėjo gydanti muzika.

Čia 24-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristatė unikalų ir nemokamą muzikos terapijos seminarą „Muzika gydo“. Įveikti savo vidinius ar net išorinius barjerus bei atrasti muziką kaip būdą išsaugoti vidinę ramybę ir gyvenimo džiaugsmą susirinko pilna bažnyčia įvairiausio amžiaus klaipėdiečių ir miesto svečių – nuo vaikų iki senjorų, žmonių su judėjimo ir klausos negalia.

Organizatorių nuotr.

Susirinkusiuosius Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje šiltai ir jautriai pasveikino brolis Benediktas.

„Labai džiaugiuosi, kad Klaipėdos pilies džiazo festivalis neužmiršo pačių silpniausiųjų. Labai džiaugiuosi, kad Lietuva atsiveria negaliai. Ilgai slėpėme šiuos žmones ligoninėse, namuose, o dabar esame kartu. Būdami kartu atgauname žmogišką veidą. Dievas myli visus vienoda galia – tiek silpnuosius, tiek supermenus. Sakyčiau, šis pasirodymas galėtų būti vadinamas „Vilties koncertu“. Te prisipildo širdys džiaugsmu, tegul Klaipėda būna vilties ir džiaugsmo miestu“, – sakė brolis Benediktas.

Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios skliautus gongų garsais pripildė ir seminarą vedė išskirtinę praktiką muzikos terapijos srityje sukaupęs muzikos pedagogas Linas Švirinas.

Organizatorių nuotr.

Jo suburtas klausos negalią turinčių klaipėdiečių ansamblis „Muzikavimo džiaugsmas“ pristatė būgnų, kitų mušamųjų instrumentų pasirodymą ir savo džiaugsmu griovė stereotipus. Keletą kūrinių atliko jauna atlikėja Jekaterina Kosmakova, studijos „Grok“ auklėtinė, kuri pati naudojasi gydomosiomis muzikos galiomis.

Klaipėdos socialinių paslaugų centro „Danė“ globotiniai, psichikos negalią turintys suaugusieji kartu su centro vadove Vida Glinskyte pristatė savo kūrybos dainą, kvietė kartu pabūti muzikoje ir ramybėje. Paskutinę kūrinio dalį jie taip pat atliko ir gestų kalba, tuo sužavėdami klausytojus ir seminare dalyvavusius kurčiuosius. Specialių užsiėmimų metu centro „Danė“ globotiniai su muzikos galia susipažįsta tiek jos klausydamiesi, grodami ar dainuodami, tiek ir patys kurdami.

Prie „Muzika gydo“ seminaro prisijungė ir Pilies džiazo dalyvis iš Tuniso Nabil Khemir.

Finalinį akordą kartu su broliu Benediktu ir Egle Jackaite gongų garsais paskelbęs L. Švirinas juokais visiems seminaro dalyviams išrašė „receptą“ – triskart prieš valgį padainuoti. Muzikos stebuklams ir gydomajai jėgai pasidavę klausytojai skirstytis neskubėjo ir patys išbandė gongus.

Pranešama, kad projektą „Muzika gydo“ globoja medicininių tyrimų centras „Antėja laboratorija“, turinti 5 centrus Klaipėdoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Įnauguruoti pirmieji Japonų kalbos centro nariai

Klaipėdoje įvyko vienintelio Vakarų Lietuvoje Japonų kalbos centro pirmųjų narių inauguracijos ceremonija. Renginio dalyviai stebėjo išskirtinius meninius pasirodymus ir unikalią ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pranciškonų kortų istorija: liko įsiteisinti tik dalį trinkelių

Statybų inspekcijai kartu su antstole ir antrą kartą nepavyko pasiekti, jog uostamiestyje įsikūrusio pranciškonų vienuolyno vadovas brolis Benediktas gautų baudą ...
2023-11-14
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Oficialiai pradėjo reanimuoti Klaipėdos širdį

Prabėgus daugiau nei pusmečiui po to, kai bendrovė „Stemma Group“ pradėjo griauti dalį senųjų buvusios laivų remonto įmonės „Laivitė” pastatų, kad galėtų ...
2023-10-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This