Pirmoji džiazo festivalio diena: subalansuota

Fotoreportažai, Kultūra

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Temperamentingoji Sandra iš jungtinio Lietuvos, Italijos ir Ispanijos kolektyvo „Sabor Latino“, filosofiškasis tunisietis Nabil Khemir ir aukščiausio lygio vokalistai iš novergiškojo „Nordic blue“: pirmoji 24-ojo Klaipėdos Pilies džiazo festivalio diena buvo skoninga ir muzikaliai subalansuota.

Palmiros Mart nuotr.

Nuolatinis palydovas – žurnalistinis skepsis – po ispaniškų ritmų, kuriuos labai pagyvino lietuvių poros salsa bei mero trimitas, išgaravo, vos tik „šaltu” oru spėjusią pasiguosti žaviąją solistę pakeitė santūrusis tunisietis.

Grojantis savo paties sukurtu styginiu instrumentu, tradicinės arabų liutnios ir gitaros deriniu, bei retsykiais sau dar ir pritariantis balsu, nukeliančiu į neaprėpiamas dykumos platybes… Derinyje su portugališkai lietuvišku kolektyvu „Raimondas Dauginas Exotic Band“, be abejonės, džiazo gurmanų vertas „patiekalas”.

Ir pirmojo vakaro pažiba, vyšnia ant torto – žavusis norvegų sekstetas. Taip, tradicinį džiazą a capella dainuojantis kolektyvas, bet – kokie balsai, kokia „kolektyvinė” charizma! Juoba kad ir vakaras jiems, šiauriečiams, pasirodė toks, koks ir buvo –  šiltas ir gražus.

Neatsitiktinai ir ne itin gausūs pirmojo festivalio vakaro klausytojai džiaugėsi ne tik muzika, bet tarsi specialiai sugrįžusia šiluma, kurios paprastai gamta pašykšti per džiazo festivalius.

Beje, sinoptikai sako, kad mūsų laukia dar du šilti ir, žinoma, labai „džiazovi” vakarai…

Penktadienį nuo 18.30 val. Kruizinių laivų terminalo scenoje pasirodys Ukrainos „futuristinio džiazo“ ambasadoriai „Pokaz Trio“, egzotiškieji kubiečiai „Havana Libre“, kompozitorius ir saksofono virtuozas iš Izraelio Tevet Sela, o vakarą užbaigs kerinčio balso muzikos žvaigždė iš Švedijos Gunhild Carling, kuri dažnai vadinama „moterimi orkestru“ dėl gebėjimo groti ne vienu muzikos instrumentu – trombonu, trimitu, arfa, dūdmaišiu, fleita, bandža ir fortepijonu.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”34288,34295,34296,34294,34297,34298,34299,34301,34291,34302,34303,34305,34284,34304,34308,34315,34319,34320,34321,34326,34413,34414,34307″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=SJ8DDVdQC8Q&feature=youtu.be”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=FXrN-FHFubI&feature=youtu.be”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas

Vėliava kilo džiazo ritmu

Penktadienio vakarą, antrąją XXIV Klaipėdos pilies džiazo festivalio dieną tradiciškai piliavietėje buvo  iškilmingai pakelta Klaipėdos miesto vėliava.
2018-06-08
Skaityti daugiau

Sveikata

Muzika gydė

Penktadienį Šv. Pranciškaus onkologijos centre skambėjo gydanti muzika. Čia 24-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristatė unikalų ir nemokamą muzikos terapijos ...
2018-06-08
Skaityti daugiau

Kultūra

Prasideda trijų dienų džiazo fiesta

Jau šiandien, ketvirtadienį,  prasideda 24-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis, į uostamiestį sukviesiantis beveik 150 muzikantų ir atlikėjų iš Lietuvos bei ...
2018-06-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This