1,5 mln. eurų neapskaitytų pajamų ir atlyginimai vokeliuose

Kriminalai ir nelaimės

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) praneša, kad Klaipėdoje registruota bendrovė, turinti daugiau kaip 30 juvelyrikos parduotuvių tinklą visoje Lietuvoje, teikė neteisingus duomenis apie pajamas, apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą bei pardavėjoms atlyginimus mokėjo vokeliuose. Įtariama, kad šimtatūkstantinę neapskaitytų lėšų dalį galėjo pasisavinti bendrovės vadovas.

FNTT nuotr.

FNTT Klaipėdos apygardos valdybos tyrėjai nustatė, kad Klaipėdoje registruota bendrovė, pardavusi juvelyrinius dirbinius, ne visus juos įtraukdavo į buhalterinę apskaitą. Turimais duomenimis, pirkėjams juvelyriniai papuošalai buvo pasiūlomi pigiau – su nuolaida – jei buvo atsiskaitoma grynaisiais pinigais. Įtariama, kad gautos lėšos nebuvo įtraukiamos į bendrovės oficialią apskaitą.

FNTT duomenimis, daugiau nei 30 prekybos vietų turinti bendrovė per mėnesį galėjo gauti apie 30 tūkst. eurų šešėlinių pinigų. Ypač pelningi laikotarpiai, per kuriuos neapskaitytų lėšų suma pasiekdavo 100 tūkst. eurų, būdavo prieš Šv. Kalėdas, Naujuosius metus ir Šv. Valentino dieną.

Pirminiais skaičiavimais, per kiek daugiau nei dvejus metus juvelyrinius dirbinius parduodanti bendrovė galėjo neapskaityti daugiau kaip 1,5 mln. eurų pajamų.

Įtariama, kad dalis neapskaitytų pajamų galėjo būti skiriama bendrovės darbuotojų atlyginimams vokeliuose sumokėti, o kitą pinigų sumą, įtariama, pasisavino bendrovės vadovas. Skaičiuojama, kad beveik visos 90 juvelyrinių dirbinių pardavėjų papildomai per mėnesį dar gaudavo 100–300 eurų neoficialias priemokas.

„Tai sudėtingas ir didelės apimties ikiteisminis tyrimas, kuriame bendrovė, turėjusi platų juvelyrinių dirbinių prekybos tinklą visoje Lietuvoje, galėjo gauti milijonines šešėlines pajamas. Preliminariai skaičiuojama, kad slepiant pajamas į valstybės biudžetą galėjo būti nesumokėta apie 800 tūkst. eurų mokesčių“, – pranešime spaudai cituojamas FNTT Klaipėdos apygardos valdybos viršininkas Dainius Rimkus.

Tirdami šešėlinę prekybą juvelyriniais dirbiniais, FNTT pareigūnai kartu su kolegomis iš Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atliko daugiau kaip 50 kratų visoje Lietuvoje veikiančiose bendrovės prekybos vietose bei pas bendrovės atsakingus asmenis. Jų metu buvo rasti duomenys, patvirtinantys įtarimus apie neapskaitytas bendrovės pajamas, mokėtą pardavėjoms neoficialų darbo užmokestį.

Įtarimai tūkstantinių lėšų pasisavinimu, apgaulingu apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų deklaravimu pareikšti dviem asmenims – bendrovės direktoriui ir buhalterei. Jiems skirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, taip pat laikinai apribotos nuosavybės teisės į jiems priklausantį daugiau kaip 350 tūkst. eurų vertės turtą.

Pranešama, kad įtariamųjų ratas tęsiamo tyrimo metu gali plėstis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Bankroto administratorius lieka nuteistas

Klaipėdos apygardos teismas sutiko su pirmos instancijos verdiktu, jog yra pakankamai įrodymų, kad už melagingų parodymų davimą ir dokumentų klastojimą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Poilsio ir pramogų komplekse - galimi finansiniai nusikaltimai

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorai vadovauja Finansinių nusikaltimų ir korupcijos tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnų atliekamam ikiteisminiam tyrimui dėl galimai apgaulingai tvarkomos ...
2023-10-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdiečiai įtariami nesumokėję beveik 412 tūkst. eurų PVM

Po pareigūnų atliktų kratų grindų dangą pardavinėjusios uostamiesčio įmonės akcininkas ir direktorė sulaukė įtarimų dėl mokesčių vengimo ir keletą metų ...
2023-05-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This