Naujieji savininkai istorinį pastatą žada išsaugoti

Svarbu, Verslas

Antradienį paaiškėjo, jog jau sudėti galutiniai taškai vadinamojo „Memelio miesto”, esančio buvusios „Laivitės” teritorijoje, įsigijimo procese.

www.orogrupe.lt nuotr.

Apie tai Klaipėdos miesto savivaldybės vadovams pranešė pas juos apsilankę naujieji „Memelio miesto” savininkai – Gusiatinų šeimos atstovai.

„Savininkai informavo, kad nupirko šią teritoriją ir kad sandoriai jau yra pasibaigę”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Jo teigimu, visi, dalyvavusieji susitikime, tarp kurių buvo ir Uosto direkcijos atstovų, sutarė, jog tai yra labai svarbi miestui ir jo ateities perspektyvoms vieta.

Bendrovė „Stemma management”, įsigijusi „Memelio miestą”, pagal projektą yra numačiusi šią teritoriją išvystyti iki 2025 metų.

„Sutarėme, jog dėsime visas pastangas, kad kuo sklandžiau šį projektą galima būtų įgyvendinti, kad neišlįstų kažkokie nesklandumai, kad visi eitume koja kojon ir kad kuo greičiau šitas projektas įgautų gyvybę”, –  sakė S. Budinas, pridūręs, jog tai buvo mandagumo vizitas ir kartu prašymas visiems veikti bendrai miesto labui. Administracijos direktorius patikino, jog iš Savivaldybės pusės jokių trukdžių dėl to nebus.

Paklaustas, ar susitikime nebuvo paliestas daug aistrų viešoje erdvėje sukėlusio pastato Naujojo Uosto g. 5 likimas, administracijos direktorius teigė, jog naujieji „Memelio miesto” savininkai šį pastatą, kuriame veikė pirmoji lietuviškoji uosto valdyba, yra pasiryžę išsaugoti.

„Visų smulkmenų nežinau, bet jie kol kas savo detaliajame plane šitą pastatą palieka”, – sakė S. Budinas.

INFORMACIJA

2003 m. birželio 12 d. Klaipėdos miesto Tarybai tvirtinant sklypo Naujoji Uosto g. 3 detalųjį planą kaip dokumento priedas buvo patvirtintas ir sutarties dėl infrastruktūros plėtojimo projektas. Pagal ją AB „Laivitė“ turėjo savo lėšomis išpirkti iš gyvenamojo namo Naujoji Uosto g. 5 savininkų butus iki 2005 m. gruodžio 31 d. ir namą nugriauti išsikėlus paskutiniam buto savininkui. Čia įmonė turėjo įrengti automobilių stovėjimo aikštelę. Savivaldybė sutartimi įsipareigojo parengti gyvenamojo namo  griovimo darbų technologijos aprašymą ir išduoti leidimą namą nugriauti.

„Laivitei“ neįvykdžius šių įsipareigojimų, Savivaldybė pasiliko teisę „nepasirašyti numatomo rekonstruoti administracinio ir komercinio pastatų pripažinimo tinkamais naudoti akto“.

Tačiau 2006 m. „Laivitė“ pastatus įsigijo bendrovė „Memelio miestas“, puoselėjusi ambicingus planus čia pastatyti naują kvartalą. 2008-ųjų birželį Vyriausybės nutarimu ši teritorija buvo išbraukta iš uosto ir tapo miesto dalimi.

Tačiau „Memelio miesto“ planai taip ir netapo realybe:  jos turtą už 33 mln. litų (9,55 mln. eurų) 2013 m. įsigijo Švedijos finansų grupei SEB priklausanti Lietuvos nekilnojamojo turto valdymo bendrovė „Litectus“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This