Vaikų vasaros poilsiui – daugiau pinigų

Švietimas

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) praneša, kad šiais metais padidintas vaikų vasaros poilsio projektų finansavimas.

Iš Europos socialinio fondo lėšų skirta 400 tūkst. eurų, o dar apie 900 tūkst. nusimačiusios savivaldybės, lėšų skirs ir ŠMM. Kartu sudėjus visas lėšas, vaikų vasaros poilsiui šiemet teks daugiau kaip 1 mln. Eur.

Palmiros Mart nuotr.

Pranešama, kad ES lėšomis remiamas vaikų dalyvavimas stacionarių stovyklų programose. Paprastai tai padengia 30 proc. visos kainos.

Vaikams iš socialiai remtinų šeimų, kaip ir kasmet, apmokama 95 proc. stovyklos kainos. Jokių specialių sąlygų nėra, dėl kompensacijos tėvams reikėtų pasiteirauti konkrečioje stovykloje, stovyklų sąrašas skelbiamas www.tapk.lt

Per vasaros atostogas ŠMM finansuos ir neformaliojo vaikų švietimo projektus. Jiems remti ministerija yra numačiusi 150 tūkst. Eur.

Vaikai ir jų tėvai taip pat gali rinktis savivaldybių finansuojamas stovyklas. Pastarosios stovyklos taip pat nemokamos, kai kuriais atvejais gali kainuoti tik maitinimas ar kitos neugdymo paslaugos.  Apie Klaipėdos savivaldybės finansuojamą vaikų vasaros poilsį  skaitykite  ankstesnėje mūsų publikacijoje.

Daug veiklų vasarą vaikams siūlo ir akcijos „Atverk duris vasarai“ dalyviai: apie 250 įvairių organizacijų beveik visose savivaldybėse vaikams rengs nemokamas edukacines programas. Tėvai ir vaikai norimą veiklą gali pasirinkti veiklų žemėlapyje.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Daugiausiai senjorų dirba švietimo, sveikatos priežiūros, vandens tiekimo įmonėse, mažiausiai - IT sektoriuje

Demografinė situacija verčia keisti požiūrį į vyraujančią situaciją darbo rinkoje penkiasdešimtmečių ir šešiasdešimtmečių atžvilgiu. Užimtumo tarnyba pasidomėjo Lietuvos įmonėse ir ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Švietimas

Dalinsis patirtimi apie švietimo padėtį Pietų Korėjoje

Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro vaikų šokių studijos „Junga“ neformaliojo vaikų švietimo (šokis) mokytoja ekspertė Ilona Stankevičienė sausio15-23 d. dalyvavo ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

Nuomonės

Norime išspręsti eismo problemas - investuokime į švietimą!

Vykstant spartiems urbanizacijos arba miestų plėtros procesams visame pasaulyje populiarėja diskusija, kaip tobulinti eismo sąlygas miestuose, kad jos būtų kuo ...
2023-01-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This