Pirmokų eilės: galutinio sprendimo dar nėra

Svarbu, Švietimas

Antradienį susirinkusi Klaipėdos miesto savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų komisija nusprendė dar palaukti teisininkų išvadų dėl „Atviros Klaipėdos” aprašytos situacijos, susidariusios priimant pirmokus į poreikio nepatenkinančias „Verdenės” ir Tauralaukio progimnazijas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Žinia, Klaipėdos savivaldybė nuolat tvirtino, jog iki vasario 19 d. paštu atsiųsti prašymai priimti į mokyklas šiemet turėjo būti registruojami kaip atsiųsti būtent 19 dieną, tačiau „Verdenės“ ir Tauralaukio vadovai patvirtino, kad laiško išsiuntimo data visgi buvo reikšminga sprendžiant, kas pateks į šias mokyklas.

„Gyvename Kretingos gatvėje – 2 minutės nuo mokyklos pėsčiomis. Nusiuntėme prašymą į „Verdenės“ progimnaziją sausio 31 d., tačiau į sąrašą nepatekome – esame laukiamųjų sąrašo pačioje pabaigoje. Taip tvirtina vadovė. Tuo tarpu tame pačiame name gyvenantys jau sąrašo pradžioje. Išvada: nauja į mokyklas priėmimo tvarka visiškas fiasko; ir kaip įprasta Lietuvoje, esame oficialiai ir atvirai apgaudinėjami jau nuo pirmos klasės. Labai įdomu, kaip suveiks komisijų sudarymo taktika ir kaip šį kartą bus paaiškinta ne kodėl mes nepatekome, o kaip realiai buvo sudaromas sąrašas. Pamąstymui: Apraše seserų ir brolių prioritetas tik dar labiau įtvirtina mūsų Lietuvėlę kaip „švogerių krašto“ mentaliteto įsišaknijimą”, – reaguodamas į tokią situaciją, rašė „Atviros Klaipėdos” skaitytojas Ruslanas.

Minėtajai komisijai priklausanti vicemerė Judita Simonavičiūtė teigė, kad šių dviejų mokyklų buvo paprašyta parodyti, kuo remiantis buvo sustatytos eilės.

„Tvarkoje viskas yra surašyta normaliai. Netipinis atvejis dabar yra tai, kaip reikia vertinti prioritetus – ar tik tų, kurių prašymai gauti iki vasario 19-osios ir yra lygiaverčiai bei pilnai užpildo visas klases su kaupu, ar ir tų, kurie gauti vėliau. Kaip turėjo būti teisingai sudėliota, operatyviai turės atsakyti teisininkai”, – sakė vicemerė, pabrėžusi, kad pagrindinis Savivaldybės siekis yra „skaidrumas, skaidrumas ir dar kartą skaidrumas”.

Pasak jos, akivaizdu, kad miesto Tarybai turės būti teikiamas sprendimo projektas dėl dviejų papildomų pirmokų klasių suformavimo.

„Viena, ko gero, bus formuojama „Vitės” mokykloje, nes ten fiziškai įmanoma tai padaryti, o kita  – „Smeltės”. Turime atsiprašyti tėvų, kad kol kas negali visi vaikai papulti ten, kur jie pageidauja. Tačiau alternatyvos tikrai bus sudarytos, kad tėvai iš jų galėtų pasirinkti jiems priimtiniausią variantą. Visi pirmokai tikrai galės mokytis”, – sakė J. Simonavičiūtė.

1 Comment

  1. Ruslanas

    Skaidrumo siekis ir liks tik siekis.
    Norėdami įsitikinti, kad nebuvo pažeistas mūsų vaiko interesas mokytis arčiausiai namų esančioje mokykloje ir ar nebuvo padaryta techninė klaida, mokyklos administracijos prašėme, kad atsižvelgiant į Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos patvirtintą Bendrųjų duomenų apsaugos reglamentą, sukurti galimybę susipažinti su 2018-2019 mokslo metams priimtų pirmokų sąrašo sudarymo pirmenybės nustatymo protokolais. Skaidrumo durys buvo uždarytos. Kitą dieną prašymą pateikėme raštu ir vis dar laukiame šios galimybės.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Sportas

Nepriklausomybės dienai - moksleivių 3x3 krepšinio turnyras

Ketvirtadienį Klaipėdos „Versmės“ progimnazijoje įvyko 3×3 krepšinio turnyras, skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Neseniai atnaujiną mokyklos sporto salę užplūdo ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

ELTA

Tarp apdovanotų pedagogų - ir šilutiškė bei klaipėdietis

Penktadienį apdovanojimų „Lietuvos mokytojas 2024“ nugalėtojais paskelbti devyni švietimo srities profesionalai, jie įvertinti už išskirtines pastangas ir atsidavimą mokytojo pašaukimui, ...
2024-03-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This