Peržiūrės pirmokų sąrašus

Svarbu, Švietimas

Nors Klaipėdos savivaldybė savo penktadienio pranešime dar kartą patvirtino, jog iki vasario 19 d. paštu atsiųsti prašymai priimti į mokyklas šiemet turėjo būti registruojami kaip atsiųsti būtent 19 dieną, dviejų „karštųjų” progimnazijų – „Verdenės” ir Tauralaukio – vadovai patvirtino, kad laiško išsiuntimo data visgi buvo reikšminga sprendžiant, kas pateks į šias mokyklas.

Apie tai informavus Savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorę Nijolę Laužikienę, ji patikino, kad speciali komisija jau kitą savaitę peržiūrės tokius sąrašus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Sprendimas – sau, mokyklos – sau?

Šių metų sausio 25 d. miesto Taryba vienbalsiai patikslino pernai gruodį patvirtintą priėmimo į mokyklas tvarką. Buvo numatyta, kad prašymų registravimo knygoje neliks grafos „eilės numeris“. Čia bus tik pildymo data, asmeniškai pateikto prašymo įregistravimo data, registruotu laišku pateikto prašymo įregistravimo (išsiuntimo) data ir kiti asmeniniai duomenys.

Visi iki oficialaus priėmimo starto – vasario 19 dienos – išsiųsti laiškai bus traktuojami vienodai, nesvarbu, kokia jų išsiuntimo ar gavimo data, tada dar kartą patikino Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Penktadienį Klaipėdos savivaldybė išplatino pranešimą, kuriame priminė, kad nuo šių metų pasikeitė registracijos į mokyklas tvarka ir buvo galimybė prašymus siųsti ir paštu.

„Tai reikėjo padaryti iki vasario 19 dienos imtinai. Visi jie turėjo būti užregistruoti kaip atsiųsti 19 dieną, nesvarbu, ar buvo gauti prieš savaitę, ar iš vakaro”, – rašyta pranešime.

Tačiau su „Atvira Klaipėda” susisiekę tėvai sakė, jog kai kurių mokyklų atstovai aiškindami, kodėl jų būsimasis pirmokėlis nepateko į pageidaujamą mokyklą, teigė, jog jų prašymas buvo gautas vėliau,  t. y. lėmė ir jo išsiuntimo data: ar sausio 3, ar 4 ir t.t.

Tiek „Verdenės” progimnazijos direktorė Rima Bėčiuvienė, tiek ir Tauralaukio progimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Daiva Menclerienė „Atviros Klaipėdos” žurnalistui patikino, kad iš tiesų taip ir buvo. Pasak jų, pirmiausia sąraše atsidūrė pirmenybę turintys vaikai, o vėliau sąrašas buvo sudaromas pagal laiškų išsiuntimo datą. Vadovės aiškino, kad elgėsi būtent taip, kaip ir nurodoma galiojančioje tvarkoje, nes prašymai vis tiek turėjo būti kaip nors suregistruoti.

„Numeracijos nebuvo, bet tvarkoje yra numatyta, kad jei yra per didelis skaičius mokinių, pagal registraciją. Knygoje juk dokumentus vis tiek registruojame, viena eilute mes jų juk negalėjome suregistruoti. Ir kai per daug yra, mokykla kažkokiu būdu turi priimti ir tvarkoje yra parašyta – pagal registracijos laiką, kaip numato 23 punktas. Aišku, iš pradžių dar patikrinome gyvenamąsias vietas. Iš pradžių ėmėm tuos, kurie turi pirmumo teisę, o vėliau jau iš eilės, pagal suregistravimą, žiūrėjome kiek buvo likę vietų”, – aiškino R. Bėčiuvienė.

„Mes registravome pagal miesto Tarybos sprendimą, taip, kaip parašyta straipsnyje, nieko naujo neišgalvojome, taip, kaip visiems direktoriams buvo pasakyta. Taip ir dėliojome, pagal datas, kada mes užregistravome tuos laiškus. Data, be abejo, kad turėjo įtakos, nes kam tada tie laiškai yra registruojami. Mes tikrai žiūrėjome į registracijos datą”, – sakė D. Menclerienė.

Svarstys jau kitą savaitę

Savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė, išgirdusi tokią informaciją, pirmiausia ją įvertino vienu žodžiu „blogai”.

Pasak jos, visą laiką buvo aiškiai komunikuojama, kad iki vasario 19 d. išsiųsti prašymai turi būti lygiaverčiai, o jei jau neužtenka vietų, tada turi būti analizuojamas kiekvienas konkretus atvejis ir vertinama, ar iš tiesų vaikas gyvena mokyklai priskiriamoje teritorijoje – tėvai turėtų pateikti dokumentus apie būsto nuosavybę, o jei būstas nuomojamas, reikia turėti ne bet kokią, o „Registrų centre“ registruotą sutartį.

Pasak N. Laužikienės, yra sudaryta speciali komisija, ji rinksis jau antradienį ir bus peržiūrėti tiek „Verdenės”, tiek Tauralaukio, tiek ir visi kiti sąrašai, jei dėl jų bus sulaukta skundų.

3 Comments

  1. Rita

    Gyvename sekančiame name už mokyklos, Kretingos gatveje i mokyklą nepatekome, tai kur tas prioritetas? Laišką mokykla gavo sausio 30d.

    Reply
  2. Liberaliniai strategai apsistrategavo

    Geriausias miestas gyventi, ar ne? Vaikai be mokyklų, pašto spaudai tampa svarbesni už mokesčių mokėtojų teises. Kur mokyklos, kur nauji darželiai? Kur pinigus sukišot, didieji strategai?

    Reply
  3. Ruslanas

    Citata iš straipsnio: „Aišku, iš pradžių dar patikrinome gyvenamąsias vietas.” :))))))

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

„Auksinės” mokyklos pabaigtuvės - vis dar migloje

„Rugsėjo 1-ąją tai tikrai bus”, – juokiasi Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas, paklaustas, ar neišsipildys niūrios prognozės, jog naujai statoma mokykla ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This