Apsaugininko žudikas pagrasino rusais

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teismas nepatikėjo teisiamojo ir jo gynėjo tvirtinimu esą „Maximos” parduotuvės apsaugos darbuotojas buvo nužudytas, tik ginantis nuo kito apsaugininko smurto ir provokacijų: trečiadienį už nužudymą bei pasikėsinimą nužudyti Klaipėdos apygardos teismas klaipėdiečiui 30-mečiui Maksim Orlovskij skyrė 17 metų laisvės atėmimo bausmę, paskyręs ją atlikti pataisos namuose.

Į bausmės laiką įskaitytas nuteistojo suėmimas nuo šių metų sausio mėn. iki pat teismo.

M. Orlovskij išvestas iš salės į operatoriaus kamerą sviedė pasirašytus dokumentus ir sušuko: „Kai rusai ateis, visus pakabins”. Palmiros Mart nuotr.

Teismas, priimdamas griežtą nuosprendį, pabrėžė, kad M. Orlovskij tyčia įvykdė dvi sunkias nusikalstamas veikas, o kaltės įrodymus pirmiausia grindė vaizdo įrašais, taip pat gyvo likusio apsaugininko Andrejaus Troščenkos bei liudytojo, tądien taip pat dirbusio poste, parodymais.

Vaizdo įrašuose, pasak teisėjo Eduardo Maškevičiaus, nematyti žymių smurto prieš sulaikytąjį apraiškų, suduotų smūgių nepatvirtino ir teismo med. ekspertas.  Atvirkščiai – sulaikytasis pats priešinęsis ir pats sukėlęs riaušes. Nežymūs paviršiniai M. Orlovskij veido nubrozdinimai galėję atsirasti dėl  grumtynių arti sienos. Vaizdo įraše, pasak teisėjo, matyti, kaip M. Orlovskij peiliu duria keletą kartų. Kalbas apie tai, kad jis gynėsi nuo A. Troščenkos smurto, teismas įvertino kaip teisiamojo gynybinę poziciją.

Teismas nukentėjusiesiems priteisė mažesnius, nei prašyta, civilinius ieškinius, pasirėmęs formuojama teismų praktika. Nužudytojo Rosvaldo Poškos tėvams iš nuteistojo priteista po 30 000 eurų neturtinės žalos atlyginimo, broliui – 15 000, o nužudytojo sužadėtinei ir A. Troščenkai – po 10 000 eurų.

Po nuosprendžio paskelbimo nukentėjusieji sakė, jog vis tiek tų pinigų jie negaus, nes žudikas jokio turto neturi.

Nužudytojo mama palinkėjo jam to paties, kas atsitiko ir jos sūnui, nors nuosprendžiu sakė esanti patenkinta.

Nuteistojo advokatas Alius Galminas „Atvirai Klaipėdai” teigė dar nežinąs, ar skųs teismo sprendimą, kuris, jo nuomone, visgi esąs per griežtas. Pats nuteistasis dar teismo salėje garsiai komentavo, kad nuosprendžio neskųs.

Teismo sprendimu liko patenkintas ir prokuroras Jurij Petuchov, prašęs teisiamąjį įkalinti 18 metų.

M. Orlovskij, prieš nuosprendžio paskelbimą noriai žurnalistams komentavęs neva prieš jį „sufabrikuotą” bylą ir pareigūnus išvadinęs įvairiais necenzūriniais žodžiais, savo tikrąjį veidą parodė, jau išvestas iš teismo salės – į operatoriaus kamerą piktai sviedė pasirašytus dokumentus ir sušuko: „Kai rusai ateis, visus jus pakabins”.

INFORMACIJA

Skaudžia nelaime pasibaigęs įvykis prasidėjo nuo smulkmenos: šių metų sausio 5 d. pavakare Maksim Orlovskij atėjo nusipirkti mandarinų į „Maximos” parduotuvę, esančią „Akropolio” prekybos centre. Įsidėjęs keletą vaisių į parduotuvės polietileninį maišelį, vyras atsiskaityti už prekes pasuko į savitarnos kasą, tačiau vietoj mandarinų ( jo teigimu, netyčia) paspaudė svogūnų ikonėlę. Bet kuriuo atveju kainos skirtumas sudarė vos 1,26 euro.

Tai pastebėjęs apsaugos darbuotojas A. Troščenka M. Orlovskji sulaikė ir nusivedė į apklausos kambarį, kur ir įvyko žmogžudyste pasibaigusi nelaimė: bandant kitam apsaugos darbuotojui 24 metų R. Poškai uždėti sulaikytajam antrankius, pastarasis dūrė savo paties atsineštu peiliu jam į kaklą, nuo dūrio apsaugininkas mirė. Sužalotas buvo ir A. Troščenka.

M. Orlovskij iš įvykio vietos pabėgo, o namuose jį pasiduoti policijai įkalbėjo mama, kuri ir paskambino pareigūnams. Visgi pareigūnai viešojoje erdvėje nepraleido progos pasigirti neva patys operatyviai sulaikę nusikaltėlį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Garsios žmogžudystės atgarsių byloje – ir tyrėjo savižudybė, ir nužudyto policininko sūnaus pėdsakai

Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjama byla, kurioje aiškinamasi, ar iš tiesų prieš beveik 16 metų už uostamiesčio medikės nužudymą buvo ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Tikrosios vyro mirties priežasties ieškanti moteris žada kovoti iki galo (papildyta)

Nors ir ketvirtoji, medicininė, ekspertizė nustatė, jog jaunas vyras mirė nesmurtine mirtimi, jo klaipėdietė žmona vis tiek žada rankų nenuleisti ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Nužudė ar mirė nesmurtine mirtimi: prokuratūros pozicija kelia abejonių nukentėjusiajai

Klaipėdietė Ala jau beveik dvejus metus yra priversta varstyti bent kelių teisėsaugos institucijų duris, siekdama išsiaiškinti, kodėl pradėtas ikiteisminis tyrimas ...
2023-07-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This