„Verdenėje” bandys formuoti dar vieną klasę

Svarbu, Švietimas

Klaipėdos miesto savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų komisija ketvirtadienį aiškinsis, ar yra galimybės nuo rugsėjo „Žemynos” gimnazijoje atidaryti vieną šalia jos esančios ir poreikio negalinčios patenkinti „Verdenės” progimnazijos pirmokų klasę.

Toks sprendimas buvo priimtas po trečiadienį vykusio jau antrojo šios komisijos posėdžio.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak šios komisijos narės, Klaipėdos vicemerės Juditos Simonavičiūtės, jei pavyktų atidaryti tokią klasę, būtų patenkinti visų iki vasario 19-osios imtinai prašymus atsiuntusių ir mokyklai priskirtai teritorijai gyvenančių tėvų prašymus priimti jų vaikus į pirmąją klasę „Verdenės” progimnazijoje. Taip iš dalies būtų išspręsta ir konfliktinė situacija, kai šios ir Tauralaukio progimnazijos vadovybė pripažino, jog net ir iki vasario 19-osios išsiųsto prašymo data buvo reikšminga sprendžiant, kas pateks į šias mokyklas.

„Taip pat yra svarstoma galimybė papildomą pirmokų klasę atidaryti „Vitės” mokykloje, tad tokiu atveju tėvai jau galėtų rinktis pagal savo poreikius”, – sakė J. Simonavičiūtė.

Pasak jos, jau akivaizdu, kad kitiems mokslo metams reikės patikslinti „Verdenei” priskirtos teritorijos ribas, nes ji fiziškai nėra pajėgi patenkinti tokio poreikio.

„Taip pat reikės tikslinti tvarką, kad būtų visiškai aišku ir skaidru, kaip reikia elgtis su tais prašymais, kurie atsiunčiami iki oficialaus priėmimo pradžios ir traktuojamai kaip gauti vieną ir tą pačią – pirmąją priėmimo dieną”, – sakė vicemerė.

J. Simonavičiūtės teigimu, mokyklų priėmimo komisijos darbą turi baigti iki birželio 25-osios, tad „Verdenės” komisijai buvo rekomenduota dar nepriimti galutinio sprendimo ir nepradėti su tėvais pasirašinėti sutarčių, kol nebus visiško aiškumo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

„Meilės eliksyras“ keliauja per uostamiesčio mokyklas

Gruodžio 2 ir 3 dienomis Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras (KVMT) publikai pristatys dviejų veiksmų Gaetano Donizetti komiškos operos „Meilės eliksyras“ ...
2023-09-29
Skaityti daugiau

Švietimas

Keturioms Klaipėdos mokykloms perkama nauja sporto įranga

Klaipėdos miesto savivaldybė nusprendė nauja sporto įranga aprūpinti  „Verdenės“ „Smeltės”, Liudviko Stulpino progimnazijas bei „Varpo“ gimnaziją.  Šios ugdymo įstaigoms bus ...
2023-04-09
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Nueinantieji nepabūgo teismų ir atseikėjo „Neptūnui” dar ketvirtį milijono

Nors Vyriausybės atstovo institucijos ir prokuratūros iniciatyva teismas imsis nagrinėti, ar teisėtai Klaipėdos miesto taryba kaip įnašą į įstaigą skyrė ...
2023-03-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This