Akmenėje – šimtamilijoninė klaipėdiečių investicija

Verslas

Klaipėdoje įsikūręs koncernas Vakarų medienos grupė (VMG) pranešė, kad Akmenės rajone iki 2020 m. ketina investuoti apie 180 mln. eurų ir medžio drožlių gamykloje sukurti apie 150 naujų darbo vietų. Vėliau čia turėtų būti pastatytas ir įmonių grupės baldų gamybos kompleksas bei sukurta dar maždaug 250 darbo vietų.

Išplatintame pranešime teigiama, kad Akmenės rajonas buvo pasirinktas dėl kelių priežasčių. Pirmiausia, dėl Vakarų Lietuvoje įkurto medienos produktų ir inovacijų klasterio, kuris turėtų sukoncentruoti baldų pramonę būtent šioje Lietuvos dalyje. Investicijų kryptį taip pat lėmė vietinės valdžios požiūris ir rajono parama išorinės projekto infrastruktūros sukūrimui, taip pat – palankios sąlygos apsirūpinti žaliava. Dar viena ne ką mažiau svarbi priežastis esą buvo siekis prisidėti prie regionų atsigavimo.

„Be abejo, naujajai gamyklai vietą galėjome rasti ir labiau infrastruktūros prasme išvystytame Klaipėdos rajone, kur jau turime vieną gamyklą. Tačiau nusprendėme atsigręžti į regionų problemas ir investuoti į Akmenės rajoną, kuris susiduria su ekonominiais, demografiniais ir socialiniais iššūkiais. Mūsų tikslas yra ne tik įkurti efektyviai veikiančią gamyklą, bet ir prisidėti prie rajono atsigavimo – suteikti jam postūmį, pritraukti čia ir daugiau verslų, pasiūlyti naujas darbo galimybes vietos gyventojams bei paskatinti sugrįžti išvykusius“, – cituojamas VMG Stebėtojų tarybos pirmininkas Sigitas Paulauskas.

Medžio drožlių plokščių gamyklą ketinama statyti Akmenės rajono Menčių kaime, kur yra tinkamas sklypas ir sąlygos. Planuojama, kad naujoji gamykla per metus galės pagaminti 600 tūkst. kubinių metrų medienos drožlių. Gamykla turėtų pradėti veikti 2020 metų pradžioje.

Pranešime taip pat cituojamas Akmenės rajono savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas teigia, kad naujos gamyklos statybos gali tapti reikšmingu postūmiu Akmenės rajonui ir paskatinti į jį sugrįžti išvykusiuosius.

„Tokios verslo investicijos šalies regionams yra gyvybiškai svarbios. Jos ne tik kuria tiesiogines darbo vietas, bet ir papildomą pridėtinę vertę, suteikia teigiamą impulsą kitiems smulkesniems verslams kurtis, išjudina ir viešąjį sektorių bei apskritai suteikia regionams taip reikalingos gyvybės. Esu įsitikinęs, kad bendromis verslo, Vyriausybės ir savivaldos pastangomis galima nuveikti išties daug. Norime parodyti, kad geri dalykai gali vykti ir regionuose, kuriuos dažniausiai kažkodėl norima matyti ir parodyti tik iš blogosios pusės“,  – sako V. Mitrofanovas.

Jo teigimu, Akmenės rajono savivaldybė yra pasiryžusi „kaip galėdama padėti naujiesiems investuotojams čia įsikurti”. Pagal pasirašytą investicinę sutartį rajono valdžia prisiėmė įsipareigojimą skirti 4 mln. eurų reikiamos projekto infrastruktūros sukūrimui. Tiesa, tikimasi gauti ir  Vyriausybės finansavimą. Mero teigimu, rajonui tai yra išties nemenkos lėšos. Jis pabrėžia, kad kitos Lietuvos laisvosios ekonominės zonos ir pramonės parkai gaudavo lėšų iš centrinės valdžios.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Verslas

Naujojoje Akmenėje - nauja Vakarų medienos grupės ir partnerių gamykla

Trečiadienį Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) oficialiai atverta pirmoji Baltijos šalyse ir vos trečioji Europoje konstrukcijų tvariai statybai gamykla. „VMG ...
2023-09-13
Skaityti daugiau

Verslas

VMG grupė su partneriais į naująją gamyklą investavo 100 mln. eurų

Tarptautinė investicinė Vakarų medienos grupė (VMG), „Hanner“ ir BRAITIN valdomas fondas „Baltic Industrial Fund II“ Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) ...
2023-09-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This