Dėlioja naujos poliklinikos viziją

Svarbu, Sveikata

Miesto valdžia su medikais jau dėlioja, kokios turėtų būti architektūrinio konkurso, kurio metu būtų renkamas geriausias naujo Jūrininkų sveikatos priežiūros centro pastato projektas, sąlygos.

Žinia, jį ketinama statyti sklypuose Birutės g. 5 ir 5A, nugriautos buvusios šaudyklos vietoje.

Sklypai Birutės 5-5A, kur planuojama statyti naują polikliniką. Google Street View nuotr.

Pasak Klaipėdos vicemero Artūro Šulco, trečiadienį vykusio pasitarimo metu vyko diskusija būtent dėl architektūrinio konkurso sąlygų.

„Labai svarbu, kokią šiuolaikišką polikliniką įsivaizduoja patys medikai. Pavyzdžiui, tikriausiai reikia užtikrinti, kad nesusikirstų tų pacientų, kurie ateina su infekcijomis, ir tų, kurie ateina reabilitacijai, srautai. Yra ir daugelis kitų specifinių niuansų, kurie turi nugulti į tokio konkurso sąlygas”, – sakė A. Šulcas.

Pasak jo, šį architektūrinį konkursą, kaip ir naujojo modernaus bendruomenės centro-bibliotekos, rengs Architektų sąjunga.

„Šis konkursas turėtų baigtis iki Kalėdų. Tada jau prasidėtų neskelbiamos derybos su geriausių darbų autoriais dėl techninio projekto parengimo. Patirtis rodo, kad tokiam projektui parengti reikia 8-9 mėnesių, o gal ir visų metų. Taigi, 2019 metais jau būtų galima rengti statybų rangos konkursą”, – sakė vicemeras.

Žinia, kai kurie politikai reiškė nepasitenkinimą, kad norint keisti Klaipėdos miesto savivaldybės 2018–2020 metų strateginio veiklos planą, atitolinami ir šio projekto įgyvendinimo terminai. Anot A. Šulco, natūralu, kad rengiant architektūrinį konkursą, jie šiek tiek koreguojasi, tačiau kur kas svarbiau esą yra tai, kad visi tokie investiciniai projektai būtų subalansuoti ir ateityje užtektų finansinio pajėgumo juos įgyvendinti.

„Kai vieni vyksta lėčiau, Savivaldybės administracija skuba įgyvendinti kitus, kurie einasi greičiau, kaip kad Pamario gatvė. Bet negalima gyventi taip, jog po mūsų kad ir tvanas. Reikia subalansuoti visus projektus, o kaip bendra visuma atrodys po 2020 metų, dar neaišku”, – teigė vicemeras.

INFORMACIJA

Klaipėdos miesto stomatologijos polikliniką prijungus prie Jūrininkų sveikatos priežiūros centro (JSPC) Savivaldybė ėmė spręsti ir poliklinikos pastatų klausimą. Pasamdyti ekspertai išanalizavo keturis galimus variantus ir jų rekomenduotam – statyti naują pastatą sklypuose Birutės g. 5 ir 5A – pernai lapkritį pritarė miesto Tarybos kolegija. Dar buvo analizuoti ir trys kiti variantai – renovuoti Stomatologinės poliklinikos pastatą Pievų tako g. 38, arba statyti naują sklypuose Taikos pr. 46 (šalia LITGRID elektros skirstyklos) ir buvusioje antrojoje vandenvietėje (Ryšininkų g. 11).

JSPC dabar dirba apie 280 specialistų, aptarnaujančių apie 37 tūkst. gyventojų. Buvo teigiama, kad naujas pastatas turėtų būti apie 2700 kvadratinių metrų ploto.  Prie tokio būtina 150 vietų automobilių stovėjimo vietų aikštelė. Preliminariai skaičiuota, kad tokio pastato statyba Birutės g. gali kainuoti 2,8 milijono eurų.

Manoma, kad naujojo naujojo pastato statybos išlaidas bus galima kompensuoti lėšomis, gautomis pardavus dabartinį JSPC pastatą ir Stomatologijos polikliniką.

1 Comment

  1. Pensininke

    Kodėl nebereikia stomotologines poliklinikos, nes turciai lankosi pas privatininkus, o mazuteliai vaikšto be dantų, tokia šiandieninė Lietuva

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Prieš 50 metų išgelbėta rotušė kol kas stūkso nežinioje

Lygiai prieš pusę amžiaus tuometinio kultūros ministro pavaduotojo surašytas raštas liudija, kad sovietmečio bujojusio vokiškojo miesto laikotarpio paveldo griovimo vajaus ...
2024-02-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Žuvo prieš Naujuosius kilusiame gaisre

Policija pranešė, kad sekmadienio vakarą, apie 22.49 val., Klaipėdoje, Birutės gatvėje, užgesinus gaisrą bute, rastas apdegęs 60-metės moters kūnas. Pradėtas ikiteisminis ...
2024-01-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This