Naują gatvę artina prie realybės

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė ketina pradėti 10 privačių žemės sklypų paėmimo visuomenės poreikiams procedūras, kad būtų galima suprojektuoti ir nutiesti naują gatvę teritorijoje tarp Tilžės gatvės, geležinkelio, Klemiškės gatvės ir Palangos plento.

Nauja C1 kategorijos gatvė sujungtų Klemiškės ir Tilžės gatves. Martyno Vainoriaus nuotr.

Ketvirtadienį vyksiančiam miesto Tarybos posėdžiui teikiamame sprendimo projekte rašoma, kad tokia gatvė yra numatyta ir dabar dar galiojančiajame Klaipėdos miesto bendrajame plane. Tokią gatvę numato ir pernai sausį patvirtintas minėtosios teritorijose detalusis planas. Pagal jį nauja C1 kategorijos gatvė sujungtų Klemiškės ir Tilžės gatves.

Tokiai gatvei reikia 40 m pločio žemės juostos, į kurią patenka 10 privačios žemės sklypų ar jų dalių.

Sprendimo projektą miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetui pristatinėdama Savivaldybės administracijos Žemėtvarkos skyriaus vedėja Raimonda Gružienė sakė, kad su tokiu sprendimu nereikėtų delsti, nes sklypų paskirtis gali būti pakeista iš žemės į infrastruktūros paskirtį. Taip jau nutiko su 4 iš 10 sklypų, kurių vertė dėl to išauga iki 2,5 karto.

„Pradėjus žemės paėmimo visuomenės reikmėms procedūrą, paskirties pakeitimo jau nebegalima atlikti”, – sakė R. Gružienė.

Dabar preliminariai skaičiuojama, kad už paimamus sklypus reikėtų sumokėti apie 152 tūkst. eurų. Visos procedūros dar papildomai kainuotų apie 4000 eurų.

Kartu akcentuojama, kad ši gatvė būtų reikalinga ir šioje teritorijoje numatytam statyti regioniniam stadionui. Tačiau dėl su šiuo objektu susijusių planų jau kyla politinė trintis.

Minėtasis komitetas pritarė tokiam siūlymui. Galutinį žodį dar turės tarti miesto Taryba.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Spyglys

Kurgi tie valytojai?*

Visų nuskriaustųjų užtarėjas Spyglys dalinasi vienos miestietės laišku ir nuotraukomis, kurie jį pasiekė. „Per visur pasakoja, kaip miesto gatvės valomos. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atvėrė kelią atkurti senamiesčio gatvės atkarpą

Nors Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas buvo nepritaręs mero siūlymui perimti savivaldybės nuosavybėn iš privačių asmenų ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This