Teatro „parkingą” įrengs Savivaldybė

Miestas, Svarbu

Rekonstrukcijos rangovą jau turinčiam, tačiau statybos leidimo dar negalinčiam gauti Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui pagalbos ranką nusprendė ištiesti uostamiesčio politikai.

Jie pritarė papildomu klausimu į ketvirtadienio posėdžio darbotvarkę įtrauktam bendradarbiavimo sutarties su teatru projektui, pagal kurį Savivaldybė įsipareigoja šiam objektui reikalingas 116 automobilių stovėjimo vietų įrengti po Atgimimo aikšte.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Statybų leidime bus nurodoma, kad parkavimo vietos įrengiamos už teatro ribų. Tai būtų mūsų ankstesnio įsipareigojimo prisidėti prie teatro rekonstrukcijos patvirtinimas. Toks sprendimas paskubins ir įgalins rekonstrukciją. Išėjimas iš aikštelės bus priešais teatrą. Ar stovėjimo vietos bus mokamos, ar ne – spręs Taryba”, – aiškino Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Pasak jo, alternatyva yra tik siaurinti Dangės skverą ir „iškirsti krūva medžių”, kas yra nepriimtina.

„Visa tai – tik figos lapelis. Kai galbūt ir „Viktorijos” viešbučio interesams atstovaujama. Ar mes svarstėme požeminį parkingą? Kur derinta su bendruomene? Eilinį kartą spjaunate į bendruomenę. Bus užkirstas kelias kurti kitokią Atgimimo aikštę, tai supriešins bendruomenę. Tai labai svarbi vieta, reikia spręsti kartu su bendruomene. Reikia atidėti šio klausimo svarstymą”, – pareiškė opozicijos atstovė Nina Puteikienė.

„Taip, galima pasakyti, kad tai valstybės pavaldumo objektas. Manęs tokia pozicija netenkina. Jis turi būti pastatytas. Jei nepasirašysime, statybos nutols labai labai toli į ateitį. Lietuvoje labai daug kas apsidžiaugtų, jei mes supasuotume, valstybė ras, kur tuos jau numatytus pinigus padėti. O teigiamas mūsų sprendimas būtų starto šūvis”, – savo ruožtu dėstė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Už tokią sutartį pasisakė 15 politikų, prieš – du (Nina Puteikienė ir Viačeslavas Titovas), susilaikė Rimantas Didžiokas.

2 Comments

  1. ane petrikiene

    siandien ryte mire garsi dainininke vilija grigonyte primadonos sveikata suprastejo sausi ji sirgo organu veziu pirmadieni ji buvo atvezta i onkologijos klinika ir ketvirtadienio ryta staiga mire vilija buvo begalo profesionali darbsti i zavi moteris yra stovejusi su ala pugaciova sofia rotaru laima vaikule uzujauta visiems

    Reply
    • ane

      in memoriam vilija grigonyte siandien numatoma spec programa primadonai vilijai grigonytei atminti muzikinis viesbutis gyvenimas 60 akimirku vilija pirmoji laimejo siuos konkursus gintarine triuba 69 vilniaus bokstai 70 sopot 71 havana 72 latvija 75 baltyjos jaunyste 79 rok festival 88 yra dainavusi latvijoi bulgarijoj azijoj maskvoi paryziui kinijoj lenkijoj gruzijoj kazachtane armenijoj anglijoj baltarusijoj arabu emiratuose su vilniaus aidais aplanke visa pasauli yra dainavusi su ala pugaceva laima vaikule sofia rotaru ilsekis vilija ramybei

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro atidarymo šventė - komisijos dar nepriimtame pastate (papildyta) 

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą rekonstravusiems statybininkams, kaip studentams prieš egzaminus, pritrūko laiko, tad šeštadienį suplanuotas atidarymo renginys vyks nesulaukus ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This