Savivaldybės personalas: ar sulauksime pokyčių?

Politika, Svarbu

Papildomų keturių etatų sukūrimas Savivaldybės administracijoje parodė, kad ir tarp valdančiųjų yra nepatenkintų čia vykdoma personalo politika.

Nors miesto Taryba ir leido įsteigti tuos papildomus etatus, tarp dviejų balsavusiųjų prieš buvo ne opozicijos atstovai, o Liberalų sąjūdžio frakcijos pirmininkė Vaida Žvikienė ir prie valdančiosios koalicijos programos įgyvendinimo prisidedanti Aldona Staponkienė.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Žinia, nuo Savivaldybės administracijos atskyrus Vaikų teisių apsaugos tarnybą joje liks 22 pareigybėmis mažiau, tuo pačiu buvo pasiūlyta įsteigti 4 naujas – po dvi Socialinių reikalų departamente bei Geodezijos ir GIS skyriuje. Esą jų reikia valstybės deleguotoms funkcijoms vykdyti.

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas tikino, kad vaikų teisių apsauga buvo valstybės deleguota funkcija, tai jai finansavimas esą buvo skirtas tik iki liepos 1-osios, tad nieko dėl tokio atskyrimo sutaupyta nebus.

„Negaliu pritarti tokiam sprendimo projektui, nes nesutampa nuomonė, kas yra personalo strategija. Nėra įvertina visa struktūra, kur sumažėjo, persiskirstė srautai. Judėjimas juk yra ne tik į didėjimo pusę. Niekas to nematuoja, tad negalima keistis reaguojant į gyventojų skaičiaus mažėjimą. Pridėti etatą – lengviausias kelias. Reikia didinti efektyvumą. Rinkoje veikiančioms įmonėms personalo politika yra kasdienis reikalas. Ar įvertintas laiko švaistymas, bereikalingi vaikščiojimai, vidiniai susirašinėjai, raštai, kuriuos bent jau elektroniniais laiškas galima pakeisti. Kalbu dabar apie smuklius pavyzdžius. Bet turi būti aiški vizija, ne tik techniniai veiksmai – priėmimas ir atleidimas. Turime turto strategiją, reikia turėti ir personalo”, – savo poziciją dėstė V. Žvikienė.

Tuo metu jos partijos kolega Saulius Liekis tikino, kad jau tikrai nėra kam užkrauti papildomų socialinių funkcijų.

„Socialinės paramos skyriuje trūksta jau ir dabar darbuotojų. Dėl vaiko pinigų jie dirbo ir savaitgaliais. Optimalu tos dvi naujos pareigybės. Toje srityje yra dideli darbo krūviai”, – teigė S. Liekis.

A. Staponkienė teigė pritarianti V. Žvikienės motyvams.

„Nėra ką daugiau ir stipriau pridėti. Nereikalingų funkcijų pavyzdys – leidimai už pinigius eina į Savivaldybę, jie pervedami į „Klaipėdos keleivinio transporto” sąskaitą, o paskui vėl į Savivaldybę. Tokių nelogiškų procedūrų yra ir toliau. Neperskirstant vietos resursų nėra tikslinga kurti naujų etatų. Balsuosiu prieš”, – sakė ji.

Valdemaras Anužis savo ruožtu pareiškė, kad tai yra „būtinas techninis sprendimas, nes kitaip negalės atlikti funkcijų”, o diskusija apie personalo politiką čia esą yra ne vietoje.

„Taip, tai techninis klausimas, bet jis iškėlė tai, kas kalbamas kuluaruose. Problema yra ir Savivaldybės administracijai reikia ją spręsti. Pavyzdžiui, daugiabučius prižiūrintys specialistai neaprėpia visų darbų – vienur perteklius, o kitur trūkumas”, – sakė Lilija Petraitienė.

„Valstybė pasiima 22 etatus ir kartu prideda funkcijų bei sako „vykdykit”. Matau iš valstybės pusės nesąžiningumą. Tikiuosi, kad Savivaldybės administracija jau užsisakė auditą, nes be jo daryti personalo strategiją tai lyg katė maiše. Tikiuosi, kad iki metų galo turėsime audito išvadas ir galėsime strateguoti”, – teigė vicemerė Judita Simonavičiūtė.

S. Budinas tvirtino, kad yra pradėtos procedūros „dėl darbo audito” ir bus vertinamos tiek viešosios, tiek biudžetinė įstaigos.

„Tik tada reikia daryti sprendimus. Strategija – rimtas dalykas, ne trumpalaikiai sprendimai. Kalbame apie žmones, ne vien langelių perstumdymą”, – sakė jis.

Po Liberalų sąjūdžio frakcijos vardu paimtos pertraukos įvykus balsavimui 19 Tarybos narių balsavus už, dviem (V. Žvikienei ir A. Staponkienei) – prieš, ir keturiems susilaikius (Viačeslavas Titovas, Nina Puteikienė, Alfonsas Vildžiūnas ir Mindaugas Gylys), naujus etatus visgi bus leista įsteigti.

1 Comment

  1. Anonimas

    Kauno savivaldybėje Matjošaitis su komanda sumažino 130 etatų- kiti pradėjo dirbti. Čia visi savi atleisti negalima, galima tik didinti skaičių. Nebetelpa Liepų, Danės, Daukanto gatvėse. Klaipėdoje pridėkit savivaldybės VŠĮ- gausit gražią 800 valdžiagyvių armiją, jei ne daugiau. O Kaunas turi gerokai daugiau gyventojų. Ir miestas keičiasi…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdoje rasis paliatyviosios pagalbos vaikų dienos centras

Neilgai trukus sunkūs ligoniai savo namuose turėtų sulaukti didesnės medicininės pagalbos bei geresnės priežiūros. Palengvinimo, rūpinantis sunkiai sergančiais vaikais, gali ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This