Jau stato namelius benamiams

Miestas, Svarbu

Dubysos gatvėje, už prekybos centro „Depo” esančiame sklype, jau darbuojasi bendrovės „Konsolė” statybininkai – čia įrenginėjami vadinamieji saugios nakvynės namai benamiams.

Sklype esantis požeminė slėptuvė išliks. Martyno Vainoriaus nuotr.

477 609 eurų vertės sutartis, apimanti ir projektavimo darbus, buvo pasirašyta dar pernai lapkritį. Pasak Savivaldybės administracijos Projektų valdymo poskyrio vyriausiosios specialistės Jurgitos Jasilionienės, statybų darbai turėtų būti baigti iki šių metų lapkričio.

Čia bus įrengti 21 konteineriniai moduliai. Iš jų 17 bus skirti nakvynėms, dviejuose dirbs nakvynės namų administracija, kituose dviejuose bus pagalbinės patalpos.

Pasak J. Jasilionienės, sutvarkant sklypo infrastruktūrą jame esanti slėptuvė buvo paliekama.

Anksčiau Savivaldybės atstovai buvo teigė, kad net kelerius metus vis buvo bandoma tokią nakvynės paslauga pirkti rinkoje, bet norinčiųjų ją teikti taip ir neatsirado. Tuomet nuspręsta saugios nakvynės namus įrengti statant modulius, kuriuose galėtų nakvoti apie pusšimtis žmonių.

Naujuose saugios nakvynės namuose benamiams bus galima ne tik pernakvoti, bet ir nusiprausti, išsiskalbti drabužius, žadama įrengti virtuvę. Erdvės bus pritaikytos neįgaliesiems.

Be „Konsolės” konkurse dėl nakvynės namų projektavimo ir statybos dar dalyvavo du dalyviai – „Apastata”, pasirašiusi jungtinės veiklos sutartį su UAB „Minestas”, (siūlė darbus atlikti už 477 950 eurų) ir „Kauno dujotiekio statyba” (paslaugas siūlė už 481 098 Eur).

2 Comments

  1. Vytas

    Sveiki. Esu susidomėjas šituo projektu ir norečiau jame dalyvauti ateityje.Tačiau nerandu jokių kontaktu, ar tiesiog nuo ko galėčiau pradėti ieškoti. Ar bus plėtojama savanoryste ir jei taip, gal kas turi naudingos informacijos?

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Sveiki. Pabandykite susisiekti su https://www.nakvynesnamai.lt/ Manau, kad jie turėtų administruoti šį objektą, kai jis bus baigtas.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Vydmantų „Pasagėlėje“ pradedami kapitalinio remonto darbai

Kretingos rajono savivaldybė pranešė, kad Vydmantų gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriuje „Pasagėlė“ pradėti šios įstaigos pastato kapitalinio remonto darbai. „Per tūkstančio ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Buvusi universitetinė ligoninė - tikras minų laukas? (atnaujinta ministro komentaru)

Visai realu, jog milžinišku finansiniu iššūkiu naujajai Klaipėdos universiteto ligoninei tapęs buvusios Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) vadovybės sprendimas susijungimo išvakarėse ...
2023-11-09
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

„Konsolės“ kyšininkavimo byla: Aukščiausiojo Teismo neįtikino ir dar vienas skundas

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) priėmė dar vieną nutartį, palikusią galioti ir pirmos, ir apeliacinės instancijos teismų verdiktus, kuriais trys statybų ...
2023-08-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This