Dėl Priekulės pašto renka parašus

Regionas

Nors Klaipėdos rajono meras buvo pažadėjęs stengtis išsaugoti istorinį senąjį Priekulės paštą ir dėl to net kreipėsi į Vyriausybę, šią savaitę priekuliškai paštininkai jau iškeldinti į naujas patalpas, esančias prekybos centre. Dėl to nepatenkinta dalis senųjų Priekulės gyventojų.

Aktyvus priekuliškis žurnalistas Vidmantas Matutis inicijuoja kreipimąsi į susisiekimo ministrą Roką Masiulį.

„Dabar rinksime tik virtualius gyventojų parašus – pritarimus kreipimosi tekstui. Jei bus pakankamas pritarimas, kreipimąsi ministrui R. Masiuliui išsiųsime artimiausiu metu”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė V. Matutis.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pateikiame preliminarų kreipimosi į ministrą tekstą.

Mes, priekuliečiai, esame sunerimę dėl to, kas įvyko su Priekulės miestelio paštu.

Priekulė – istorinis miestelis su dalimi senosios prieškarinės architektūros statinių. Tarp jų ir pašto pastatas miestelio centre. Pastatas specialiai paštui buvo statytas dar 1885 metais. Tai unikalus atvejis ne tik Klaipėdos krašto, bet, ko gero, ir Lietuvos istorijoje, kai pašto įstaiga 133 metus buvo įsikūrusi tame pačiame pastate.

Liepos 4 d. paštas iškeltas į prekybos centro OMA patalpas miestelio pakraštyje. Tos patalpos toli nuo centro, vyresnio amžiaus žmonėms nepatogu iki jų ateiti. Neaišku, kodėl paštas buvo perkeltas į tas patalpas net nepaklausus gyventojų nuomonės.

Kyla įtarimų, kad Lietuvos paštas patalpas prekybos centre OMA nuomoja be jokio konkurso? Galbūt tai yra prekybos centrui mestas gelbėjimo šiaudas, nes jame nuo įkūrimo mažėjo darbuotojų.

Prašytume įvertinti, ar nėra šiame pašto perkėlimo procese pažeidimo ar piktnaudžiavimo.

Prašytume, kad paštas po kapitalinio vidaus ir fasado remonto būtų sugrąžintas į istorines pašto patalpas miesto centre. Tai svarbu ne tik mums, priekuliečiams, bet ir pačiam paštui. Gražiame pastate Priekulėje buvęs paštas būtų puiki įvaizdžio vizitinė kortelė visam Lietuvos paštui.

Skaudu būtų, jei Priekulės paštas, išgyvenęs karus, santvarkų pokyčius, sovietmetį, būtų sunaikintas nepriklausomybę atkūrusioje Lietuvoje dėl valstybės įstaigos biednystės ar kažkieno verslo interesų.

Prašome Jus, ministre, supratimo ir geranoriškumo sugrąžinant į istorinę vietą Priekulės paštą.

Kol kas šis tekstas patalpintas tik Priekulės keleivio feisbuko paskyroje.  Sulaukus pakankamo gyventojų pritarimo, jis bus išsiųstas susisiekimo ministrui R. Masiuliui.

P.S. Liepos 11 d., sulaukus 282 feisbuko vartotojų pritarimo, kreipimasis išsiųstas susisiekimo ministrui R. Masiuliui.

 

2 Comments

  1. Darius

    Del manes nors ir pas Petrą bute paštas bus, svarbu kad darbo laikas būtų toks kad žmonės prieš ar po darbo galėtų siuntinius pasiimti. Beto, šeštadienis taipogi darbo diena, kad ir sutrumpinta turėtų būti.

    Reply
  2. Inga Tumutyte

    Mes labai prašome palikti Priekulės miestelio centre senąjį paštą , ji suremontuoti, kad jis žmonėms ne tik paštas, bet ir miestelio istorija.
    Aldona Tumutiene ir Inga Tumutyte.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Lietuviškajam Žiemos uostui – 90 (II dalis)

Šią gruodžio 17-ąją sukako lygiai 90 metų, kai Klaipėdoje oficialiai buvo atidarytas rekonstruotas Žiemos uostas. Minėtosios sukakties proga „Atvira Klaipėda” ...
2022-12-18
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Arvydas Vaitkus į merus eis su savo vardo komitetu

Ilgai tylėjęs ir bandęs išlaikyti intrigą Klaipėdos miesto tarybos narys, buvęs Uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus penktadienį pranešė dalyvausiantis mero ...
2022-11-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This