Smiltynėje atsiras daugiau tualetų?

Miestas, Svarbu

Baigiantis ilgajam savaitgaliui sekmadienio vakare internetas ir socialiniai tinklai mirgėjo nuo automobilių, vykstančių iš pajūrio į rytinę Lietuvos dalį, nuotraukų. Kilometrinės eilės susidarė ne tik Smiltynėje prie perkėlos ar išvažiuojant iš Palangos, bet esą net prie Kryžkalnio.

Su mumis sekmadienio vakarą susisiekusi iš Nidos vykusi moteris susidūrė ne tik su šia, bet ir su dar viena, gerokai žemiškesne problema. Pasak jos, pravažiavus Kuršių nerijos nacionalinio parko Alksnynės punktą iki pat perkėlos eilėje teko stovėti 4 val. Per tiek laiko žmones prispaudė gamtos reikalai, tačiau šioje atkarpoje ji teigė nepastebėjusi nė vieno biotualeto, išskyrus du, esančius prie pat perkėlos.

„Į juos įeiti nebuvo įmanoma, nes srautas žmonių buvo be galo didelis. Žmonės tiesiog lipo iš mašinų ir ėjo į miškelius”, – sakė moteris. Palmiros Mart nuotr .

„Į juos įeiti nebuvo įmanoma, nes srautas žmonių buvo be galo didelis. Žmonės tiesiog lipo iš mašinų ir ėjo į miškelius. Visur vien popierius ir kitos šiukšlės”, –  netvarka Smiltynėje baisėjosi moteris.

Paprašyta pakomentuoti situaciją, Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė patvirtino, jog išties minėtoje miestui priklausančioje atkarpoje yra tik du biotualetai. Ji teigė per visus darbo šiose pareigose metus pirmą kartą girdinti tokio pobūdžio nusiskundimą.

„Net nežinau, kaip ir pakomentuoti. Ar kai važiuojate autostrada, kur nors pakely matote biotualetus? Ar miške kas juos stato?” – retoriškai klausė valdininkė. Pasak I. Šakalienės, ji nėra nė karto mačiusi, kad kas nors eitų į miškelį šiose vietose atlikti gamtinių reikalų.

Patikslinus, jog vakar susidarė kilometrinės transporto spūstys, kuriose žmonės praleido po keletą valandų, Savivaldybės atstovė samprotavo, jog tai esanti neeilinė, vienkartinė situacija.

Jos teigimu, iki šiol prie perkėlos išvis stovėjo tik vienas tualetas „ir niekas nesiskundė”.  Tik šį pavasarį „Smiltynės perkėlos” atstovai paprašė pastatyti dar vieną papildomą biotualetą.

„Manau, kad jie įvertina tuos besikeliančius žmonių srautus ir mes pavasarį pastatėme antrą”,  –  sakė  I. Šakalienė. Pasak jos, jei „Smiltynės perkėla” mato poreikį didinti biotualetų skaičių, jos atstovai turėtų dėl to papildomai kreiptis į Savivaldybę.

„Ten jų klientai keliasi”, – sakė valdininkė, pridūrusi, kad Miesto tvarkymo skyrius nėra numatęs šią vasarą Smiltynėje pastatyti daugiau gamtiniams žmonių reikalams atlikti skirtų laikinųjų statinių.

Praėjus kelioms minutėms po to, kai paskelbėme šią publikaciją, I. Šakalienė perskambino „Atviros Klaipėdos” žurnalistei ir savo komentarą papildė.

„Pagalvojau, jog apačioje nusileidus nuo kalno yra tokia laisva aikštelė, kur, jei išties yra toks poreikis, galima būtų pastatyti dar vieną biotualetą. Gal savaitgaliais jų iš tikrųjų yra per mažai? Bet aš viena dėl to sprendimų nepriimu, jei „Smiltynės perkėla” sakys, kad yra toks poreikis, tai ten dar vieną biotualetą mes pastatysim”, – sakė I. Šakalienė.

Sekmadienio pavakarė Smiltynėje, skaitytojos nuotr.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Smiltynėje iškilęs radaro bokštas - saugesnei laivybai

Iš Klaipėdos besikeliant Naujosios Smiltynės perkėlos keltais akis užkliūva už Smiltynės pusėje atsiradusio neįprasto statinio. Šiomis dienomis čia iškilo radiolokacinės ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Spyglys

„Smiltynės perkėlai” ir 5 m/s vėjas yra baisus*

Stovi, šąla trečiadienio popietę ant Kuršių marių kranto Smiltynėje, prie Senosios perkėlos, minia žmonių: laukia nesulaukia kelto. Regis, ir oras ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This