Baseine bus vietos ne tik antrokams

Miestas, Svarbu

Klaipėdos miesto tarybai bus teikiamas svarstyti sprendimo projektas, pagal kurį naujajame baseine bus išperkamos valandos senjorams, neįgaliesiems, sportininkams ir plaukimo veteranų rinktinei.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Senjorai ir neįgaliesiems numatoma skirti 608 val. per metus, sportininkams – 8208 val., plaukimo veteranų rinktinei – 504 val. Už tai baseino koncesininkui UAB „Klaipėdos baseinas” savivaldybė per metus turės sumokėti 126 224 Eur.

Svarstant šį klausimą miesto Tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komitete kilo klausimas, kas yra ta veteranų rinktinė.

Savivaldybės administracijos Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas Saulius Paliulis aiškino, kad tokia rinktinė yra įrašyta baseino koncesijos sutartyje.

„Jos kol kas nėra. Savivaldybės administracijos direktorius yra patvirtinęs tvarką, kaip sudaromos rinktinės. Jei atitiks reikalavimus, rinktinė bus patvirtina”, – teigė S. Paliulis.

Savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė aiškino, kad baseino koncesininkui „tas pat, kas ateis plaukti”, tad valandos galės būti perskirstomos įvairiai.

„Mums riekia užpildyti valandas, kad nemokėtume už tuščius takelius. Nebus veteranų – užpildys senjorai. Jiems kol kas yra 8 kartų limitas. Kai apsisuks ratas, žiūrėsime, kiek bus, gal bus daugiau kartų”, – sakė ji.

Iki šiol plaukti buvo užsiregistravo 96 neįgalieji. Teigiama, kad jiems vietų pakako. Taip pat yra užregistruota 300 senjorų.

Pasak N. Laužikienės, antrokams mokyti plaukti yra perkamas papildomas valandų kiekis. Nuo naujų mokslo metų jie jau turėtų būti mokomi nebe 18, 32 valandas.

Kultūros, švietimo ir sporto komitetas jau pritarė tokiam sprendimo projektui, galutinį žodį turės tarti miesto Taryba.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Verslas

Po teismo sprendimo tikimasi rasti sprendimus, kaip pašalinti likusius baseino defektus

Klaipėdos baseinas teigia, jog džiaugiasi teismo sprendimu, priimtu po beveik penkerius metus trukusio bylinėjimosi dėl šiame pastate statybų rangovo palikto ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This