Savivaldybė juokina motociklininkus (papildyta)

Svarbu, Transportas

„Tiesiog pliusas, kad turim, o realybėje – šnipštas”, – taip uostamiesčio savivaldybės darbus šalia Atgimimo aikštės „įrengiant” vietas motociklams statyti įvertino šių dviračių transporto priemonių vairuotojų bendruomenės atstovai.

Pasak jų, neužtenka tik dažais ir atitinkamu ženklu pažymėti tokias vietas, nes daugumai motociklininkų jos nepasiekiamos dėl per aukšto šaligatvio bortelio. Tuo metu kiti didelės problemos čia nemato.

Skaitytojo nuotr.

Miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila teigia, jog kalbėsiantis su atitinkamais Savivaldybės administracijos darbuotojais, kad tokia padėtis būtų ištaisyta, o Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė bent jau kol kas yra linkusi palaukti Atgimimo aikštės rekonstrukcijos darnbų.

„Šioje vietoje yra neįveikiamas bortelis – motociklų rėmo apačia bei apdailos elementai kliūna už jo. Tik krosiniai ir bekelėms pritaikyti motociklai gali čia užvažiuoti, o turistų mėgstami choper ir cruiser tipo motociklai čia neužvažiuoja. Gėda prieš užsienio turistus, kai toks parkingas parodo mūsų sprendimų nepraktiškumą”, – „Atvirai Kaipėdai” parašė motociklininkas Vytenis, atsiuntęs ir nemažai nuotraukų, kuriose jo ir kolegų motociklai, neįveikiantys tokio bortelio.

Audrius Vaišvila, pats dažnai važinėjantis motociklu, pripažino, kad iki šios vietos su savo dvirate transporto priemone nebuvo dar atvažiavęs, nes nebuvo tokio poreikio, tačiau sutiko, kad tokie motociklininkų pastebėjimai yra pagrįsti.

„Tikrai čia dauguma motociklų neužvažiuos. Būtinai pasakysiu Miesto ūkio departamento direktoriui Liudvikui Dūdai, kad sutvarkytų. Taip tikrai neturi būti”, – sakė A. Vaišvila.

Skaitytojo nuotr.

Tuo metu Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė akcentavo, kad pažymėtas vietas esą buvo apžiūrėję baikeriai ir jie jokių pastebėjimų ar pretenzijų nereiškė.

„Dabar iki Jūros šventės tikrai nėra jokių galimybių ką nors padaryti. O po jos kiek jau to vasaros sezono beliks… Būtų galima kitiems metams, bet turėtų prasidėti Aikštės rekonstrukcijos darbai, kurių metu tai irgi turėtų būti įvertinta. Tad, kažin, ar beverta tam leisti pinigus. Tai yra ir laikui imlus darbas, ką rodo patirtis, kai dabar Nėries gatvėje priešais Vaikų ligoninę yra žeminami borteliai, kurie čia buvo per aukšti”, – sakė I. Šakalienė.

Jau paskelbus publikaciją į ją sureagavo Klaipėdos baikerių klubo „Legacy Vets MC” narys Aurimas Mockus, kėlęs iniciatyvą, kad atsirastų tokios stovėjimo aikštelės.

„Nelabai norėčiau sutikti, kad čioperiui šis bortelis didelė problema, kartu su Savivaldybės atstovais buvau pažiūrėjęs galimas vietas.  Šiek tiek sunkiau būtų čia užvažiuoti custom-hardstile, rankų darbo be amortizatorių motociklams ir gal kai kurioms britvoms. Didelės tragedijos čia nematau. Žinoma, jei padarytų bent priekyje ir gale užvažiavimus/nuvažiavimus, būtų žymiai geriau, juolab kad tai turėtų kainuoti kokius kelis šimtus eurų. Daug didesnė problema, kad vis dar turime nepakankamai tokių aikštelių senamiestyje. Tiesa, Savivaldybės atstovai žada, kad ateityje jų bus daugiau”, – sakė A. Mockus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Plaukti per Ramųjį vandenyną besiruošiantis klaipėdietis pradeda naują etapą

43-iejų keliautojas, visuomenininkas ir karys savanoris Aurimas Mockus, rudenį vienas, be pagalbos ir sustojimų valtimi nusprendęs irtis per Ramųjį vandenyną, ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This