Įtariamasis vaikų tvirkintojas – jau laisvėje

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Nepilnamečių ir mažamečių tvirkinimu įtariamas 33 metų klaipėdietis Viktoras Usovas, du mėnesius praleidęs už grotų, šiuo metu jau džiaugiasi laisve.

Tai „Atvirai Klaipėdai” patvirtino ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti Klaipėdos apygardos prokurorė Edita Mikalainienė. Jos teigimu, įtariamajam trečiam mėnesiui suėmimas nebebuvo tęsiamas, jam skirtos kitos trys, švelnesnės kardomosios priemonės – rašytis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijoje.

Pasak prokurorės, šią savaitę V. Usovui bus pateikti patikslinti įtarimai, tada turėtų paaiškėti ir tikslus nukentėjusiųjų nuo šio asmens nepilnamečių skaičius.

Paklausta, kada byla galėtų būti perduota teismu, prokurorė sakė, jog ikiteisminis tyrimas greičiausiai užtruks dar keletą mėnesių.

„Vienam nukentėjusiajam paskirta psichologinė -psichiatrinė ekspertizė, o jos užtrunka. Be to, dabar vasaros laikotarpis, vaikai irgi atostogauja, kai kurie iš jų yra išvažiavę, tai nusikels į rudenį”, – konkrečios bylos baigties datos nesiryžo prognozuoti E. Mikalainienė.

Kartu prokurorė patikino, jog byla yra perspektyvi ir V. Usovas tikrai stos prieš teismą.

Šiuo metu jam yra pareikšti įtarimai dėl nepilnamečių ir mažamečių tvirkinimo bei privertimo lytiškai santykiauti. Ar kaltinimų padaugės, turėtų paaiškėti jau šią savaitę.

Priminsime, kad tarp jaunimo įvairiomis akcijomis išpopuliarėjęs 33 metų V. Usovas po ilgo ir sudėtingo policijos tyrimo buvo sulaikytas šių metų gegužės viduryje, įtariant jį seksualiai smurtavus prieš socialiai pažeidžiamus vaikus.

Pastaruoju metu žiniasklaidos dėmesio centre vyras buvo atsidūręs dėl bylinėjimosi su jį iš darbo atleidusiu Klaipėdos „Neptūno“ krepšinio klubu, anksčiau – dėl skolos krepšininkui Jonui Valančiūnui.

Tuoj po V. Usovo suėmimo „Neptūno“ klubas savo išplatintame oficialiame pranešime atsiribojo nuo šio asmens.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Teismas spręs, ar „Grigeo Klaipėda“ byloje bus nušalinta prokurorė

Šiaulių apygardos teismui antradienį toliau nagrinėjant „Grigeo Klaipėda“ bylą, pateiktas prašymas nušalinti nuo bylos valstybinį kaltinimą palaikančią Klaipėdos apylinkės prokurorę ...
2023-06-13
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Viktoras Usovas lieka nuteistas už apgaulingą apskaitos tvarkymą

Klaipėdos apygardos teismas paliko galioti pirmos instancijos sprendimą, kuriuo buvęs pramogų ir sporto verslo atstovas Viktoras Usovas buvo nuteistas už ...
2023-06-12
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Pedofilija kaltinamas Viktoras Usovas išgirdo kitą nuosprendį

Klaipėdos apylinkės teisme, nuo 2020-ųjų sausio besigilinančiame į galimos pedofilijos bylą, kurioje kaltinimai yra pareikšti buvusiam pramogų ir sporto verslo ...
2023-02-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This