Socialiniai darbuotojai grasina streiku (1)

Mums rašo
Roma Martinkevičienė, Šeimos ir vaiko gerovės centro profesinės sąjungos "Solidarumas" pirmininkė
2018-07-27

Peržvelgus Savivaldybės pranešimą spaudai ir liepos 25 d. pateiktas išvadas dėl biudžetinių įstaigų darbuotojų atlyginimų, rekomendacijas visiems socialiniams darbuotojams taikyti ne mažesnį kaip 4,3 pareiginės algos pastoviosios dalies dydžio koeficientą, t. y., 569 eurus, neatskaičius mokesčių, yra menkavertis, negerbtinas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šiuo metu Trišalė taryba derasi dėl MMA padidinimo iki 450 eurų, o tai reiškia, kad socialiniams darbuotojams Savivaldybės rekomenduojamas atlyginimas – minimumas.

Socialinio teisingumo nėra net darbuotojams, dirbantiems vienoje įstaigoje, valstybės finansuojamų darbuotojų ir savivaldybės finansuojamų darbuotojų algų skirtumas siekia apie 200 eurų.

Dėl visų šių priežasčių pareiškiame, kad socialiniai darbuotojai nebesitaikstys su dešimtmečiu besitęsiančia padėtimi, Savivaldybės požiūriu į socialinius darbuotojus ir rugsėjo mėnesį bus skelbiamas streikas.

Neatmetame galimybės vienytis su kitomis įstaigomis ir kreiptis į teismą dėl eilę pažeidimų socialinių paslaugų darbuotojų atžvilgiu, šiuo klausimu konsultuojamasi su teisininkais.

Reikalaujame suvienodinti savivaldybių ir valstybei pavaldžių darbuotojų koeficientus, didinti socialinių darbuotojų, socialinių darbuotojų padėjėjų atlyginimus. Reikalaujame užtikrinti orų ir pragyvenimą užtikrinantį atlygį. Reikalausime atsistatydinimo iš užimamų pareigų mero V. Grubliausko, S. Budino, J.Simonavičiūtės.

Nuo 2008 metų Klaipėdos miesto socialiniai darbuotojai prašo didesnių algų. Buvo rengiamos akcijos, į darbą socialiniai darbuotojai ėjo apsirengę juodai, segėdami juodas juosteles. Taip buvo mėginama atkreipti visuomenės, o ypač politikų dėmesį į apverktiną socialinių darbuotojų būklę – mažus atlyginimus, pavojingas darbo sąlygas, didelius darbo krūvius.

2017 m. metų pabaigoje, 2018 m. pradžioje vėl piketavome, gavome palaikymą iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, komitetų, institucijų, visuomenininkų, profsąjungų, Seimo narių, kitų miestų socialinių darbuotojų ir kt.

Ministerija Klaipėdos miesto savivaldybę ragino kelti algas socialiniams darbuotojams, nes jos mažiausios tarp didžiausių miestų, tačiau Savivaldybės „numestas kaulas“ –  15 proc. 8 proc. skirti pastoviajai daliai, 7 proc. –  kintamajai yra niekinis, kuomet kitų miestų savivaldybės socialiniams darbuotojams algas padidino iki 40 proc.

Komentarai (1):

Įrašo “Socialiniai darbuotojai grasina streiku” komentarų : 1

  1. Janina parašė:

    Pasvalyje ne ką geriau

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Prasidėjo 65-oji Jūros šventė

Su šūkiu „Į jūrą visa Lietuva!“, kuris atliepia pirmosios – 1934 metais gimusios šventės siekį – Klaipėdoje prasidėjo Jūros šventė. ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingoje vyks tarptautinis motobolo turnyras

Rugpjūčio 3-4 dienomis Kretingoje vyks tarptautinis turnyras „Agrorodeo Motobolo Taurė 2024“. Į turnyrą atvyksta Vokietijos motobolo superžvaigždės, daugkartiniai čempionai, komanda ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Švietimas

Atnaujins keturių ugdymo įstaigų kiemus

440 tūkstančius eurų Klaipėdos savivaldybė įsipareigojo maksimaliai sumokėti už vienos mokyklos ir trijų vaikų lopšelių-darželių kiemų bei privažiavimų dangų remonto ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Sportas

Olimpiados metu veiks fanų zona

Nuo penktadienio iki rugpjūčio 11 dienomis Klaipėdoje, „BHouse“ skvere (Kūlių vartų g. 7) veiks pirmoji mieste fanų zona, kurioje dideliame ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Transportas

Kaip vyks eismas Jūros šventės metu?

Šį savaitgalį, liepos 26-28 dienomis, Klaipėdoje vyks 90-metį skaičiuojanti Jūros šventė, tradiciškai ženkliai pakoreguosianti eismo tvarką mieste. Nuo liepos 25 ...
2024-07-26
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This