Keltai vėl plukdys į Jūrų muziejų

Uostas ir jūra

„Smiltynės perkėla“ pranešė nuo rugpjūčio 1-osios atnaujinanti keltų reisą, kuriuo keleivius kvies iš Senosios perkėlos Klaipėdoje keltis tiesiogiai į Jūrų muziejų.

Paskutinius keltų reisus į Jūrų muziejų „Smiltynės perkėla“ vykdė 2016-ųjų spalio mėnesį. Maršrutas buvo sustabdytas, prasidėjus Smiltynėje esančios krantinės rekonstrukcijai, kuri vyko gana komplikuotai.

Ši 1978 metais statyta krantinė jau buvo avarinės būklės. 2010-aisiais čia buvo keičiamos tik dangos ir šiek tiek patvarkyta nuovaža. Krantinę prie delfinariumo remontavo Latvijos kompanija BMGS. Pradinė darbų kaina, kol nebuvo aptikta riedulių, siekė 812,4 tūkst. eurų su PVM. Papildomame įmonių susitarime rašoma, kad buvo iškelti 142 rieduliai. Rangovams papildomai bus sumokėta 30 tūkst. eurų.

„Smiltynės perkėla“ pradeda vykdyti reisus tiesiogiai į Jūrų muziejų laimėjusi Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos paskelbtą konkursą. Sutartis pasirašyta 10 metų laikotarpiui – iki 2028 m. liepos 24 d.

Nuo rugpjūčio keltas „Nida“ plauks „trikampio maršrutu“: Senoji perkėla – Jūrų muziejus – Smiltynė. Sudarant kelto grafiką, atsižvelgta į delfinų pasirodymų laiką.

Bilieto kaina vienam keleiviui į abi puses bus tokia pat kaip ir į Smiltynę – 1 Eur. Tokia kaina taikoma ir keliaujantiems dviračiu.

Rugpjūčio 1-31 dienomis reisų į Jūrų muziejų grafikas

Iš Senosios perkėlos į Jūrų muziejų

Iš Jūrų muziejaus į Smiltynę

Iš Smiltynės į Klaipėdą

10:30

10:50

11:00

12:00

12:20

12:30

14:15

14:35

14:45

15:30

15:50

16:00

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Pasieniečių šuo išgelbėjo ruoniuką

Beveik kiekvienais metais per Velykų šventes į Lietuvos jūrų muziejų atvežami išsekę Baltijos pilkųjų ruonių jaunikliai iš pajūrio. Šventinėmis dienomis ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Smiltynėje iškilęs radaro bokštas - saugesnei laivybai

Iš Klaipėdos besikeliant Naujosios Smiltynės perkėlos keltais akis užkliūva už Smiltynės pusėje atsiradusio neįprasto statinio. Šiomis dienomis čia iškilo radiolokacinės ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Spyglys

„Smiltynės perkėlai” ir 5 m/s vėjas yra baisus*

Stovi, šąla trečiadienio popietę ant Kuršių marių kranto Smiltynėje, prie Senosios perkėlos, minia žmonių: laukia nesulaukia kelto. Regis, ir oras ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This