Oficialiai atidarytas Sąjūdžio parkas

Miestas

Klaipėdos miesto gimtadienio proga Sąjūdžio parke iškeltos Klaipėdos miesto, Europos sporto miesto bei Sąjūdžio parko vėliavos, žyminčios dar vieną sutvarkytą pietinės miesto dalies erdvę.

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad kiek daugiau nei metus trukusios rekonstrukcijos metu Sąjūdžio parkas buvo išplėstas, įkurtos naujos erdvės poilsiui bei aktyviam laisvalaikiui.

Nors žmonės ir protestavo, muzikiniai instrumentai- žaislai nebuvo perkelti toliau nuo gyvenamųjų namų. Savivaldybės nuotr.

Teigiama, kad pagrindinis naujosios parko dalies akcentas – vienas didžiausių Lietuvoje BMX dviračių, riedutininkų ir riedlenčių parkas, kuris jau sulaukė didžiulio populiarumo tarp aktyvaus laisvalaikio mėgėjų. Naujojoje Sąjūdžio parko dalyje taip pat įrengta gimnastikos aikštelė, nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takai, suformuoti vandens telkiniai, įrengtas mini amfiteatras, pastatyti suoliukai, šiukšliadėžės, įrengti dviračių stovai, o vaikus jau kviečia žaidimų aikštelė, kurioje sumontuoti ir lauko muzikos instrumentai bei žaidimų įrenginiai negalią turintiems vaikams.

„Dar vienos viešosios erdvės atnaujinimas – graži dovana miestui ir miestiečiams Klaipėdos gimtadienio proga. Tikiu, kad šiame parke sau mielą erdvę ras tiek aktyvaus, tiek ramaus poilsio mėgėjai netrukdydami vieni kitiems. Besidžiaugiant atnaujinta viešąja erdve, lygiai taip pat svarbu užtikrinti, kad joje besilankantys žmonės jaustųsi saugūs bei nebūtų niokojama nauja infrastruktūra, todėl jau artimiausiu metu šios erdvės bus pradėtos stebėti ir vaizdo kameromis“, – pranešime cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Savivaldybės nuotr.

Pagal sutartį su savivaldybe naujas erdves parke buvo patikėta įrengti bendrovei „Hidrostatyba“.  Jos valdybos pirmininkas, Lietuvos statybininkų asociacijos viceprezidentas Jonas Dumašius sako, kad Sąjūdžio parko projekto įgyvendinimas – tai dar vienas jų kompanijos veiklos akcentas urbanistinėje Klaipėdos paletėje.

„Sukurtas funkcionalus infrastruktūrinis statinys ne tik įprasmino statybininkų triūsą, bet jis apjungė ir miestiečių lūkesčius, užsakovo prioritetinius poreikius ir šiuolaikiškas statybines technologijas į vieningą ir nedalomą visumą”, – cituojamas ir J. Dumašius.

Darbo projekto parengimo bei rangos darbų sutarties vertė – apie 1,1 mln. eurų. Pagal sutartį rangovai dar turi baigti sutvarkyti žolynus, kurie dėl oro sąlygų kol kas nėra sužaliavę, atlikti kitus smulkius darbus.

Tuo metu dalis klaipėdiečių ir socialiniuose tinkluose, ir „Atvirai Klaipėdai” dar prieš parko atidarymą buvo išsakę nemažai pastabų dėl kai kurių čia atsiradusių įrenginių, ypač piktintasi maža, tam nepritaikyta šunų vedžiojimo aikšte, nesaugiai atrodančiais tvenkiniais ir kt.

Šunininkė Dalia „Atvirai Klaipėdai” tvirtino, kad tokia maža šunų vedžiojimo aikštelė  ne tik nepritaikyta,  bet ir nesaugi tiek patiems gyvūnams, tiek jų šeimininkams. Palmiros Mart nuotr.

INFORMACIJA

Pastaraisiais metais pietinėje miesto dalyje jau atnaujintos Debreceno ir Pempininkų aikštės, darbai baigiami Debreceno aikštę ir Gedminų gatvę jungiančiame Gedminų take, sutvarkyta aplinka prie Klaipėdos sveikatos priežiūros centro, pradedamas tvarkyti pėsčiųjų takas, jungiantis Taikos prospektą ties Naujuoju turgumi ir Gedminų gatvę, planuojama tvarkyti Vingio mikrorajono aikštę, o teritorijoje šalia Žvejų rūmų įkurti Sakurų parką.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This