Kondicionuojama tik ketvirtadalis viešojo transporto (2)

Svarbu, Transportas
Avatar photoMartynas Vainorius
2018-08-02

„Šiandien teko važiuoti miesto autobusu, kuriame galima numirti nuo karščio. Vairuotojo paklausus, kodėl nejungiami kondicionieriai, atsakė, kad autobusuose jų nėra. Situacija buvo baisi. Senesni žmonės iš vis vos nealpsta”, – „Atvirai Klaipėdai” rašė skaitytoja Rasa. Diskusiją apie tai užvedė ir „Facebook” paskyros „Klaipėda, aš su tavim” administratoriai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” direktorius Gintaras Neniškis teigė, kad šiuo metu kondicionieriai veikia 56 iš 220 mieste kursuojančių autobusų ir autobusiukų. Jie yra įrengti visuose naujuose, nuo pavasario kursuojančiuose maršrutiniuose taksi, taip pat dalyje Klaipėdos autobusų parko dujomis varomų naujų autobusų. Tiesa, duomenų, kiek kondicionavimo sistemų yra skirta vien vairuotojams, o kiek ir visam salonui, neturima.

Pasak G. Neniškio, 2014-ųjų pabaigoje paskelbus konkursą naujoms 7 metų trukmės sutartimis vežti keleivius didžiųjų miesto autobusų maršrutais reikalavimų juose įdiegti kondicionierius nebuvo.

„Taip, šiuo metu išties yra karšta, tačiau, ar keleiviai būtų pasiryžę mokėti daugiau visus metus, nes tokie autobusai ir brangesni, ir jų eksploatacija atsieina brangiau, o visa tai jau turėtų įtakos vežėjų tarifui ir galutinei bilieto kainai. Be to, manau, kad kiltų klausimų dėl pačio kondicionavimo efektyvumo, nes autobusai stoja gana dažnai, atidaro duris ir taip vėl prileistų karšo oro į vidų”, – sakė G. Neniškis.

Pasak jo, daugumą nenaujų autobusų vežėjai įsigyja Vokietijoje, kur irgi reta kuri tokia įsigyta transporto priemonė turi kondicionierius.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad užplūdus karščiams M8 maršrutinio taksi vežėjas – UAB „Ridvija” – nuo praėjusio penktadienio savo iniciatyva autobusiukuose pastatė geriamo vandens aparatus ir žada juos laikyti tol, kol tęsis karšti orai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Reklama: kondicionieriai https://www.kondimonta.lt/produktai/kategorija/kondicionieriai/

Žymos: | | | | | |

Komentarai (2):

Atsakymai į “Kondicionuojama tik ketvirtadalis viešojo transporto”: 2

  1. Anonimas parašė:

    Neniski reiktu per visa miesta 17valanda pervezti. Ka suprastu ka zmones jaucia

  2. Z parašė:

    Labai retai vaziuoju autobusu, gal kas pora metu. Is isores autobusas (pvz nr. 5, zalias, v/n HHN113) atrodo modernus, bet viduj nieko naujo nuo 90-tuju: rodo 33 laipsnius viduj, visi langai atidaryti, vairotuojas ima eura ir jau vaziuoja, as tampausi tarp vamzdziu. Komposteriai turbut pussimti metu gimtadieni svencia, talonai irgi. Kazkokioj stotelej (gal turgaus) vejasi veluojantis pacanas, bet vairuotojas pagazuoja ir nemato. Kas naujo, Klaipeda?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos policija įspėja – plinta naujas sukčiavimo būdas (atnaujinta)

Į Klaipėdos apskrities policijos pareigūnus jau kreipėsi keli nukentėję asmenys, kurie nurodė, kad elektroninėje erdvėje rado pasiūlymą neva laimėti galimybę ...
2024-07-22
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pėsčiųjų perėja per geležinkelį - dar už kalnų

Kai beveik prieš 10 metų „Lietuvos geležinkeliai” užsimojo Klaipėdoje uždaryti pėsčiųjų perėją per geležinkelio bėgius Pušyno gatvėje, prasidėjo pasitarimų, susitarimų, ...
2024-07-15
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Sukčiai toliau taikosi į viešojo transporto keleivius

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ praneša, kad internetiniai sukčiai ir toliau iš keleivių bando išvilioti jautrius asmens duomenis bei pinigus – ...
2024-07-12
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This