Kondicionuojama tik ketvirtadalis viešojo transporto

Svarbu, Transportas

„Šiandien teko važiuoti miesto autobusu, kuriame galima numirti nuo karščio. Vairuotojo paklausus, kodėl nejungiami kondicionieriai, atsakė, kad autobusuose jų nėra. Situacija buvo baisi. Senesni žmonės iš vis vos nealpsta”, – „Atvirai Klaipėdai” rašė skaitytoja Rasa. Diskusiją apie tai užvedė ir „Facebook” paskyros „Klaipėda, aš su tavim” administratoriai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” direktorius Gintaras Neniškis teigė, kad šiuo metu kondicionieriai veikia 56 iš 220 mieste kursuojančių autobusų ir autobusiukų. Jie yra įrengti visuose naujuose, nuo pavasario kursuojančiuose maršrutiniuose taksi, taip pat dalyje Klaipėdos autobusų parko dujomis varomų naujų autobusų. Tiesa, duomenų, kiek kondicionavimo sistemų yra skirta vien vairuotojams, o kiek ir visam salonui, neturima.

Pasak G. Neniškio, 2014-ųjų pabaigoje paskelbus konkursą naujoms 7 metų trukmės sutartimis vežti keleivius didžiųjų miesto autobusų maršrutais reikalavimų juose įdiegti kondicionierius nebuvo.

„Taip, šiuo metu išties yra karšta, tačiau, ar keleiviai būtų pasiryžę mokėti daugiau visus metus, nes tokie autobusai ir brangesni, ir jų eksploatacija atsieina brangiau, o visa tai jau turėtų įtakos vežėjų tarifui ir galutinei bilieto kainai. Be to, manau, kad kiltų klausimų dėl pačio kondicionavimo efektyvumo, nes autobusai stoja gana dažnai, atidaro duris ir taip vėl prileistų karšo oro į vidų”, – sakė G. Neniškis.

Pasak jo, daugumą nenaujų autobusų vežėjai įsigyja Vokietijoje, kur irgi reta kuri tokia įsigyta transporto priemonė turi kondicionierius.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad užplūdus karščiams M8 maršrutinio taksi vežėjas – UAB „Ridvija” – nuo praėjusio penktadienio savo iniciatyva autobusiukuose pastatė geriamo vandens aparatus ir žada juos laikyti tol, kol tęsis karšti orai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Reklama: kondicionieriai https://www.kondimonta.lt/produktai/kategorija/kondicionieriai/

2 Comments

  1. Anonimas

    Neniski reiktu per visa miesta 17valanda pervezti. Ka suprastu ka zmones jaucia

    Reply
  2. Z

    Labai retai vaziuoju autobusu, gal kas pora metu. Is isores autobusas (pvz nr. 5, zalias, v/n HHN113) atrodo modernus, bet viduj nieko naujo nuo 90-tuju: rodo 33 laipsnius viduj, visi langai atidaryti, vairotuojas ima eura ir jau vaziuoja, as tampausi tarp vamzdziu. Komposteriai turbut pussimti metu gimtadieni svencia, talonai irgi. Kazkokioj stotelej (gal turgaus) vejasi veluojantis pacanas, bet vairuotojas pagazuoja ir nemato. Kas naujo, Klaipeda?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

Paaiškėjo metinio bilieto laimėtojas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ skelbia, kad ketvirtadienį uostamiesčio viešojo transporto sistemoje buvo pažymėtas 100 000 000-asis bilietas nuo naujosios e-bilieto ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This