Gyventojų kreipimasis dėl planuojamos krematoriumo statybos Klaipėdoje

Mums rašo

Kęstutis Dvarionas, Jakų bendruomenės centro pirmininkas
2018-08-06

Komentarų: 0

Mes, Klaipėdos miesto, Jakų, Sudmantų, Budrikų kaimų gyventojai, sužinojome, kad LEZ teritorijoje arba kitoje Vilniaus plento pusėje, Tilžės gatvės link, vadinamajame trikampyje, planuojama statyti krematoriumą. Dėl planuojamos ūkinės komercinės veiklos, tikėtina, šiose apylinkėse itin suintensyvės eismas, padidės aplinkos tarša, o krematoriumo kaimynystė kels nemalonius jausmus tiek gyventojams, tiek atvykstantiems svečiams, nes tai pagrindiniai keliai, vedantys į miestą.

Klaipėdos LEZ

Todėl mums, šios savivaldybės ir rajono gyventojams, visiškai neaišku, kokiais kriterijais vadovaujantis buvo pasirinktas krematoriumo veiklai būtent šis žemės sklypas.

Atkreiptinas dėmesys ir į tai, kad planuojamas statyti tokio pobūdžio komercinis objektas smarkiai sumenkins netoliese esančio nekilnojamojo turto vertę, dėl ko mes, gyventojai, galimai patirsime ekonominių nuostolių.

Jakuose yra veikiantis pieno ūkis, sulčių spaudykla, bitynai. Planuojamo krematoriumo kaimynystėje esanti gyvenamoji aplinka, siūlomos paslaugos bei gaminami produktai būtų vertinami itin nepalankiai, todėl aplinkinių kaimų gyventojai yra pagrįstai nepatenkinti planuojamomis krematoriumo statybomis.

Nurodytos aplinkybės leidžia daryti išvadą, kad Savivaldybė šioje situacijoje nesuteikė visapusiškos informacijos, neužtikrino galimybės visuomenei dalyvauti miesto plėtros procese ir priėmė skubotus sprendimus, ignoruodama gyventojų interesus, nors turėjo skirti pirmenybę atstovavimui jiems. Esame linkę manyti, kad Savivaldybė galimai veikia išskirtinai tik verslo struktūrų komerciniams interesams.

Pareiškiame, kad krematoriumo planuojama statyba Klaipėdos miesto savivaldybės teritorijai priskirtame sklype yra nesuderinama su vietos bendruomenės interesais, todėl šiuo raštu prašome Klaipėdos miesto merą ir atsakingus Savivaldybės tarnautojus panaikinti tokį siūlymą, teikti visuomenės atstovams visą informaciją, susijusią su planuojama krematoriumo statyba, bei suteikti galimybę dalyvauti visame svarstymo procese.

Klaipėdos rajone jau pradėtas statyti krematoriumas, manome, kad Vakarų regionui pakanka vieno ir Klaipėdos mieste statyti antro nereikia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

94% investuotojų rekomenduoja Klaipėdos LEZ

Absoliuti dauguma Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančių investuotojų savo patirtį rekomenduotų kitiems verslams, rodo naujausi strateginio valdymo konsultacijų bendrovės ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Verslas

Paskutinio dešimtmečio Klaipėdos LEZ mokestinė nauda miestui ir valstybei - pusė milijardo

Per paskutinius 10 metų Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiantys investuotojai sumokėjo 66 mln. Eur gyventojų pajamų mokesčio (GPM) – ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

Verslas

Atlyginimai Klaipėdos LEZ įmonėse – 400 Eur didesni nei regione

Vidutinis atlyginimas iki mokesčių Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) investuotojų įmonėse prieš metus sudarė 2084 Eur ir 26 proc. pranoko ...
2024-01-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This