Neringoje ir greitųjų, ir medikų pakanka?

Regionas, Svarbu

„Jei „sugalvotumėt” gauti insultą ar infarktą šitame idiliškame kurorte, tikimybė čia išleisti paskutinį kvapą yra daugiau nei didelė”, – taip apie medicinines paslaugas Nidoje savo feisbuko profilyje rašo klaipėdietė Jurga, pasidalinusi įrašu apie įvykį, vos nesibaigusį tragedija.

Tuo metu Neringos pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė Violeta Prekevičienė teigia, kad ir greitosios medicinos pagalbos (GMP) automobilių, ir medikų Neringoje yra pakankamai.

Naujieji Neringos GMP automobiliai dar tebekomplekutojami, Neringos savivaldybės nuotr.

Nida. Žmonių tiek, kad keltai braška, eilės kilometrinės. Ir visam šitam nuo turistų dūstančios vasaros fone – greitosios Nidoj nu nėra. NĖRA. Buvo, bet išvažiavo į iškvietimą. Laukti. Kol iš Klaipėdos atsiųs. 25 min. Jei „sugalvotumėt” gauti insultą ar infarktą šitame idiliškame kurorte, tikimybė čia išleisti paskutinį kvapą yra daugiau nei didelė.

Šiuo gi atveju buvo eismo įvykis. Kaip į vaikštančius kėglius trenkėsi jaunučių mergelių vairuojamas elektrinis motociklas. Realaus motociklo dydžio agregatas, tik baisesnis aspektas tas, kad važiuoja ir prašienauti žmones gali be garso. Po ratais atsidūrė dviese – jauna moteris ir jos apie ketverių sūnus. Akimirka! Vaikas parblokštas, moteris trenkėsi galva į žemę. Drebėjimas per visą kūną, moters akys stiklinės. Šalia sūnus į kamuoliuką susirietęs pas močiutę glėby skausmo ir šoko sukaustytas. Šimtas žmonių aplink, ir tikrai daug bandžiusių padėti kuo gali. Būtumėm patys vežę, bet po tokios traumos negali judinti. Bet pusė valandos tokioje situacijoje… Gal kokiam miške, vienkiemy, bet nuo tautos išpampusiam kurorte…

Elektriniu velnio daiktu skridusios mergelės buvo kokių 14 metų. Kaip drebulės tirtėjo abidvi. Gali būti, kad skrido dviračių juosta. Bet būtent – skrido, puikiai matydamos, kad priekyje – besirenkančių į koncertą žmonių susibūrimas”. 

Štai tokiu įrašu feisbuke pasidalino minėtoji klaipėdietė.

Atvažiavo laiku?

Neringos pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė V. Prekevičienė „Atvirai Klaipėdai” prisipažino jau skaičiusi šį įrašą, tačiau teigė nesutinkanti su jo turiniu.

„Šiuo metu turime tris dirbančius greitosios ekipažus, jų mums visiškai užtenka. Per parą būna 5-6, iki 10-ties iškvietimų”, – sakė direktorė. Jos teigimu, šiuo konkrečiu merginos minimu atveju įvyko sutapimas.

„Tuo metu viena greitoji vežė pacientą į Klaipėdą, o kita į įvykį iš Juodkrantės atvyko per 18 minučių, į visus standartus įtilpdama, taip, kaip ir priklauso”, – sakė V. Prekevičienė. Jos teigimu, nukentėjusiesiems bemat buvo suteikta pagalba, mama su berniuku išvežti į Klaipėdą. Medikės duomenims, jie stipriai nenukentėjo.

Tačiau jei atsitinka taip, kad į įvykius yra išvykę visi Neringos GMP automobiliai, tada Klaipėda atsiunčia savąjį, bet šiuo atveju, pasak medikės, to neprireikė.

Kartu direktorė stebėjosi, kodėl niekas neskambino jiems, į Sveikatos priežiūros centrą.

„Skyriuje yra medikai, yra procedūrų kabinetas, papildomai dirba pas mus Vilniaus medikai, nėra pas mus jokių eilių, žmonėms pagalba suteikiama tuoj pat, kai jie tik kreipiasi”, – sakė V. Prekevičienė. Jos teigimu, sezono metu medikai čia budi ir savaitgaliais.

Ji pakartojo, kad ir greitosios pagalbos automobilių, ir medikų Neringoje yra pakankami ir jie yra pajėgūs užtikrinti būtinąją medicininę pagalbą gyventojams ir kurorto svečiams.

Beje, vos prieš keletą dienų Neringos savivaldybė išplatino pranešimą, kuriame džiaugėsi gavusi du naujus GMP automobilius. Pasak V. Prekevičienės, šiuo metu šie automobiliai dar tebėra komplektuojami.

Policija savo ruožtu pranešė, jog dėl minėto įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo.

1 Comment

  1. Anonimas

    Kokį seimo narį sraigtasparniu išgabens, kam tos greitosios.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimuose pagerbti ir Vakarų Lietuvos atstovai

Ketvirtadienį Vilniaus rotušėje po dviejų metų pertraukos surengti tradiciniai Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) organizuojami Nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai. Už sunkų ...
2022-05-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This