Įtariamajam tvirkinimu – trys kardomosios priemonės

Kriminalai ir nelaimės

Dėl savaitgalį Karklėje „Žilvičio” stovyklavietėje įvykusio nemalonaus incidento – galimo mergaičių tvirkinimo – policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 153 str. 1 d., t.y.  dėl jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimo. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūra. Palmiros Mart nuotr.

Kaip „Atvirą Klaipėdą” informavo prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Ignė Rotautaitė-Pukenė, įtariamasis nesuimtas, jam skirtos kitos trys švelnesnės kardomosios priemonės: iš vyro paimti dokumentai, jis turės periodiškai registruotis policijos įstaigoje bei pasirašė pasižadėjimą neišvykti iš šalies. Įtariamasis anksčiau teistas nebuvo.

Prokuratūros atstovė teigė negalinti patvirtinti viešojoje erdvėje skelbiamos informacijos, jog 43 metų įtariamasis yra vilnietis advokatas.

„Apie įtariamojo asmenybę jokių duomenų pateikti negalime”, – sakė I. Rotautaitė-Pukenė.

Šeštadienį į policiją kreipėsi „Žilvičio” direktorius Bronius Kalvaitis, paaiškėjus, jog savo dukrą į stovyklą atvežęs ir čia nakčiai pasilikęs tėvas galėjo tvirkinti tris 10-13 metų mergaites. Tuo jos pasiskundė vienai iš mamų, kuri bemat apie įvykį pranešė stovyklos vadovybei, o ši kreipėsi į policiją.

Įtariamasis buvo bemat sulaikytas, bet po dviejų parų iš areštinės paleistas, įteikus jam pranešimą apie įtarimą bei paskyrus tris minėtas kardomąsias priemones.

​Už jaunesnio nei šešiolikos metų asmens tvirkinimą įstatymas numato laisvės apribojimą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

 

4 Comments

  1. Skaitytojas

    Skandalingą įrašą su Broniuku pamatę „Instagramo“ vartotojai sunerimo, kad gali dėtis tokie dalykai visiems prieinamoje erdvėje

    Reply
  2. Tyrėja

    Ne, jo inicialai B.D. Jis laipsnio neturi, bet nuo jo trenkia stiprus alkoholio kvapas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Klaipėdos uoste ribojama laivyba

Dėl stipraus vėjo ir kylančių bangų, nuo trečiadienio 23 val. Klaipėdos jūrų uoste ribojama laivyba. Klaipėdos uosto patarėjos viešiesiems ryšiams ...
2023-11-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Klaipėda laukia pirmojo šiemet kruizinio laivo

Po beveik dvejų metų Klaipėdoje vėl prisišvartuos kruizinis laivas. Kitą antradienį, rugpjūčio 17 dieną, Kruizinių laivų terminale turėtų prisišvartuoti 230 ...
2021-08-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdos hospisas: tyla - gera byla?

Daug dėmesio per koronaviruso pandemiją dėl čia išplitusios COVID-19 infekcijos sulaukusio Klaipėdos hospiso vadovybė ir karantinui pasibaigus nėra linkusi atsiverti ...
2020-07-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This