Arvydą Vaitkų – į šalies prezidentus?

Politika, Svarbu

Penktadienį LRT per „Laba diena, Lietuva” 16 val. žinias pranešė, jog tarp Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP)  kandidatų į Lietuvos Respublikos prezidentus šalia jau anksčiau skelbtų Vytenio Andriukaičio, Rasos Budbergytės ir Vilijos Blinkevičiūtės pavardžių atsirado ir dabartinio Klaipėdos valstybinio jūrų uosto vadovo Arvydo Vaitkaus pavardė.

„Gintautas Paluckas neatmeta galimybės svarstyti ir partijai nepriklausančio Uosto vadovo Arvydo Vaitkaus kandidatūros”, –  pranešė LRT.

„Atviros Klaipėdos” žurnalistei susisiekus su LSDP pirmininku Gintautu Palucku ir paklausus, aš iš tiesų tarp partijos kandidatų į prezidentus yra ir klaipėdiečio A. Vaitkaus kandidatūra, jis buvo labai nustebęs. 

„Oi ne, nežinau, iš kur tokia informacija. Ponas Vaitkus nėra mūsų partijos narys, mes ne kartą esame sakę, kad pirmiausia kandidatų dairysimės pas save, liaudiškai tariant, tai yra, tarp savo partijos narių. Ponas Vaitkus kol kas niekaip nėra svarstomas galimu kandidatu prezidento rinkimuose”, – sakė  G. Paluckas.

Paklaustas, kaip tada galėjo LRT žiniose atsirasti Arvydo Vaitkaus pavardė su nuoroda į partijos pirmininką, G. Paluckas teigė tos informacijos pats negirdėjęs, bet jei taip buvo pateikta, tada, jo teigimu, „tai yra labai netikslu”.

„Atvirkščiai – šiandien „Žinių radijo” laidoje, kai žurnalistas paklausė, ar Vaitkus nėra mūsų galimas kandidatas, aš pasakiau, kad jis net nėra mūsų partijos narys ir kad jo kandidatūros mes nesvarstome”, – sakė G. Paluckas, nusistebėjęs tokia jo žodžių interpretacija.

A. Vaitkus Socialdemokratų partiją paliko pernai gruodį.

„Manau, kad mano šiandieninėje pozicijoje geriau būti nepriklausomu žmogumi“, – tada komentuodamas pasitraukimo motyvus naujienų agentūrai BNS sakė jis.

1 Comment

  1. Tos nuolatinės

    bobos jau vemt verčia.Be to fakto, kad namuose susislėpę kruopų dėžutėse tikrai turi sssr komuniagų bilietus, bet apsimeta niekad partinėm(komunistų partijos) nebuvę.Naujas bobas rinkti irgi rizikinga – kiaurai permirkę priklausomybe savo( irgi nuolatinėms) papelijusioms nuo laiko partijoms ir neoliberalinėms madoms.Taigi, reziume:iš tų pelų niekad nebus grūdų.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This