Iškils medžio drožlių plokščių gamykla

Fotoreportažai, Verslas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Klaipėdiečių bendrovė „Vakarų medienos grupė“ penktadienį paskelbė naujosios gamyklos Akmenės rajone statybų pradžią. Medžio drožlių plokščių gamyklą ketinama statyti Menčių kaime ir statybų darbus užbaigti iki 2019 metų pabaigos. Gamybą planuojama pradėti 2020 metų I ketvirtyje.

„Džiaugiuosi, kad tiek užsienio, tiek lietuviško kapitalo investicijos būtent į regionus jau tapo nebe išimtimi, o kasdienybe“, – sakė iškilmėse dalyvavęs premjeras Saulius Skvernelis. Gedemino Januškos nuotr.

Pranešama, kad naujoji medžio drožlių plokščių gamykla į Akmenės rajoną pritrauks 140 mln. eurų investicijų ir bus sukurta apie 150 naujų darbo vietų. Planuojama, kad gamykla per metus gamins 600 tūkst. kubinių metrų medienos drožlių plokščių, skirtų korpusinių baldų gamybai.

„Į šį regioną nusprendėme investuoti dėl kelių priežasčių. Pirmiausia, svarbus buvo Akmenės rajono savivaldybės požiūris ir parama projekto vystymui. Taip pat čia atradome tinkamą 60,5 ha dydžio sklypą Akmenės LEZ teritorijoje. Šios statybos pagrindžia įmonių grupės vieną iš strateginių krypčių – siekį prisidėti prie regionų vystymo. Tikime, kad mūsų investicijos ne tik mažins atskirtį tarp didmiesčių ir atokesnių rajonų, bet ir padės Akmenės rajone gerinti bendrą infrastruktūrą, viešųjų paslaugų tinklą ir didins žmonių gerovę“, – pranešime cituojamas VMG HOLDINGS LTD stebėtojų tarybos pirmininkas Sigitas Paulauskas.

Investuotojams Akmenės rajonas taip pat buvo patrauklus dėl įkurto „Medienos produktų gamybos inovacijų“ klasterio tikslų įgyvendinimo. Akmenės rajono savivaldybė tapo vienu iš šio klasterio dalyvių.

Akmenės rajono savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas teigia, kad pagal pasirašytą investicinę sutartį rajono valdžia prisiėmė įsipareigojimą, tikėdamasi gauti Vyriausybės finansavimą, skirti 4 mln. eurų reikiamos projekto infrastruktūros sukūrimui.

„Daug kas sako: „Laimėjote aukso puodą!“, „Milijonai jums nukrito iš dangaus…“. Ir taip, ir ne. Sėkmei, kuri atėjo šiandien, ruošėmės ne metus ir ne dvejus. Pirmiausia – svajojome, planavome ir siekėme, kad Akmenės kraštas ne tik atsigautų, bet ir suklestėtų. Žengėme konkrečius žingsnius, drauge su Akmenės rajono savivaldybės taryba ir Administracija atlikome daug darbų: parinkome investuotojams tinkamą sklypą, pašalinome visus įmanomus biurokratinius barjerus, priėmėme reikiamus sprendimus, numatėme lėšas. O dabar, kai mintys materializavosi ir svajonės pildosi, visiems dar kartą galime paskelbti trijų A raidžių savo šūkį: „Akmenę atrasti apsimoka!”, – teigia V. Mitrofanovas.

Pranešama, kad tuo „Vakarų medienos grupės“ planai Akmenės rajone neapsiriboja – antrojo etapo metu (iki 2021 metų) čia planuojama pastatyti baldų gamyklą, o iki 2023 metų – įgyvendinti trečiąjį etapą ir pastatyti klijuotos masyvo medienos konstrukcijų (CLT) gamyklą. Įgyvendinus visus plėtros etapus, bus sukurta apie 1000 naujų darbo vietų.

INFORMACIJA

„Vakarų medienos grupė“ yra didžiausia bendrovė Lietuvoje, gaminanti medienos drožlių plokštę, apdailintą medienos drožlių plokštę bei korpusinius baldus. Įmonių grupė valdo 6 medienos perdirbimo įmones ir savo veiklą vykdo Lietuvoje bei Baltarusijoje. 2017 m. „Vakarų medienos grupės“ pajamos siekė 264 mln. eurų, šiuo metu įmonėje dirba per 3,7 tūkst. darbuotojų.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”43921,43922,43923,43930,43924,43925,43926,43927,43928,43929,43931,43932″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

1 Comment

  1. JadrytMadryt

    štai kur iškeliaus paskutiniai Klaipėdos ir Lietuvos medžiai..

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Politika

Irena Šiaulienė nori į Europos Parlamentą

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ pagarsino savo kandidatų į Europos Parlamentą sąrašą. Jo lyderiu yra eurokomisaras Virginijus Sinkevičius. Tarp kandidatų yra ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This