Startuoja teatro rekonstrukcija

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ketvirtadienį rekonstrukciją vykdysiantys statybininkai pradėjo tverti tvorą apie tą Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro dalį, kuri bus nugriauta.

Pasak teatro vadovės Laimos Vilimienės, kol kas administracija dar dirba šiame pastate.

„Kraustymosi darbų dar yra nemažai. Jiems pasibaigus dirbsime Menų akademijoje”, – sakė direktorė.

Pastarosios pastatas Vyriausybės pritarimu artimiausiu metu turi pereiti iš Klaipėdos universiteto į Lietuvos muzikos ir teatro akademijos balansą.

Teatro rekonstrukciją už 17,796 mln. Eur įsipareigojo atlikti konkurse nugalėtojais pripažintos jungtinės veiklos sutartį pasirašiusios bendrovės „Infes“ ir „Hidrostatyba“. Rangos darbų sutarties trukmė yra 7 metai, tačiau L. Vilimienė buvo sakiusi, jog tikisi, kad statybos bus baigtos per trejus metus.

Vedančiuoju partneriu šiame projekte yra bendrovė „Infes”. Jos statybos projektų vadovas Julius Vaznelis „Ativirai Klaipėdai” sakė, kad dabar pirmiausia bus atliekami archeologiniai tyrimai.

„Jie gali trukti iki dviejų mėnesių. Vėliau bus pakloti kai kurie inžineriniai tinklai ir tada bus galima pradėti griovimo darbus”, – sakė jis.

Rangos konkurso nelaimėjusi bendrovė „LitCon“ dar prieš šios sutarties pasirašymą gegužės 30 d. kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą dėl „nepagrįsto ir neteisėto perkančiosios organizacijos sprendimo“, tačiau jos ieškinys buvo atmestas.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”45432,45433,45431,45434,45435,45436,45437,45438″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

2 Comments

  1. Virginija

    Vienas architektas apie muzikinį teatrą pasakė, kad pastatas pastatytas ir eilę metų veikė kaip kultūros namai, kitaip sakant bendruomenės namai. Čia sovietiniais laikais šoko, dainavo, vaidino ir t.t. Muzikos teatras iš mėgėjiško išaugo į profesionalų ir, neturėdamas patalpų. užėmė patalpas, kuriuos jiems nepriklausė. Todėl palaikau klaipėdiečių idėją, kad muzikinis teatras būtų statomas kitoje vietoje, o buvę kultūros namai, atitenka tikriesiems šeimininkams – bendruomenei. Tada nebūtų poreikio požeminiui garažui.

    Reply
  2. Nojus

    Galų gale.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro atidarymo šventė - komisijos dar nepriimtame pastate  

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą rekonstravusiems statybininkams, kaip studentams prieš egzaminus, pritrūko laiko, tad šeštadienį suplanuotas atidarymo renginys vyks nesulaukus ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Muzikinis teatras pagerbė geriausius savo kūrėjus

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras jau šeštą kartą Teatro dienos proga įteikė apdovanojimus „Pagauk bangą“, skirtus ambicingiausius kūrybinius iššūkius praėjusiais metais ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This