Teatro rekonstrukcijos nesustabdė

Kultūra, Svarbu

Vieną teismo procesą dėl Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastato rekonstrukcijos konkurso pralaimėjusi bendrovė „LitCon“ inicijavo dar vieną bylą, tačiau bent jau pirmos instancijos teisme nieko nepešė.

Gabrielės Ruočkutės nuotr.

Žinia, pernai lapkričio pabaigoje Klaipėdos apygardos teismas buvo priėmęs nutartį, kuria iš dalies patenkino „LitCon“ ieškinį dėl viešojo konkurso komisijos sprendimo ir pirkimo sąlygų bei nurodė nutraukti statybos rangovo parinkimo konkursą. Vėliau Apeliacinis teismas šią nutartį panaikino, o teatras užbaigė konkurso procedūras ir birželio 6 d. pasirašė 17,796 mln. Eur vertės, 7 metų trukmės rangos darbų sutartį su jungtinės veiklos partneriais UAB „Infes“ ir UAB „Hidrostatyba“.

Tačiau „LitCon” dar prieš šios sutarties pasirašymą gegužės 30 d. kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą dėl „nepagrįsto ir neteisėto perkančiosios organizacijos sprendimo”.

„LitCon”, kurios pasiūlymas konkurso metu buvo atmestas, tikino, kad lygiai taip pat turėjo būti pasielgta ir su UAB „Infes“ ir UAB „Hidrostatyba“ pasiūlymu. Esą šių bendrovių pasiūlyti darbai neatitinka techninio projekto, jo techninių specifikacijų. Ieškovė vardijo, kad konkurso laimėtojai naudos žemesnės klasės armatūrą nei nurodoma techniniame projekte, jie nenurodo, kaip spręs gruntinio vandens klausimą statybos metu (statybos darbai bus vykdomi 12 metrų gylyje, o gruntinis vanduo čia slūgso 1,4–2 m gylyje). „LitCon” kėlė abejonių ir laimėtojų ketinimai rankomis kasti daugiau nei 7 metrus į gylį ir kitos aplinkybės.

Skunde buvo tvirtinama, kad teatras diskriminavo „LitCon” ir protegavo konkurso laimėtojais tapusią grupę, jų  pasiūlymus vertino skirtingai.

Tačiau bylą nagrinėjusi Klaipėdos apygardos teismo teisėja Jolanta Gailevičienė konstatavo, kad nėra duomenų, patvirtinančių, jog konkurso laimėtojų pasiūlytas sprendinys neužtikrins pageidaujamo rekonstrukcijos rezultato, o šios bendrovės pasiūlė neįgyvendinamus sprendinius. Tad „LitCon” ieškinys buvo atmestas ir iš jos teatrui priteista 4 176 Eur, o UAB „Infes“ – 872 Eur  bylinėjimosi išlaidų.

Tačiau šis sprendimas dar gali būti skundžiamas Apeliaciniam teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro atidarymo šventė - komisijos dar nepriimtame pastate  

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą rekonstravusiems statybininkams, kaip studentams prieš egzaminus, pritrūko laiko, tad šeštadienį suplanuotas atidarymo renginys vyks nesulaukus ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šoks restruktūrizacijos tango 

Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, kad nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovė „Vėjo projektai“ yra verta restruktūrizacijos, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This