Atnaujinta Donelaičio aikštė žada būti dar žalesnė

Miestas, Svarbu

Klaipėdos Donelaičio aikštės rekonstrukcijos projektas palengva juda į priekį.

Antradienį Klaipėdos savivaldybės administracijos vadovai, susitikę su šios aikštės atnaujinimo iniciatyvinės grupės nariais, išklausė pakoreguotų projektinių sprendinių pristatymą.

Pasak administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, į ankstesnio pristatymo metu pateiktas pastabas buvo atsižvelgta ir planuojama rugsėjo antroje pusėje aikštės projektą jau pristatyti visuomenei.

S. Budino teigimu, po rekonstrukcijos aikštė bus dar žalesnė nei yra dabar. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Po to, jei viskas bus gerai, per 3-4 mėnesius jie turėtų padaryti techninį projektą ir pagal susitarimą ši iniciatyvinė grupė projektą dovanoja savivaldybei, o savivaldybė įsipareigoja šį projektą įgyvendinti”, –  komentavo S. Budinas.

Jo teigimu, yra didelė tikimybė, kad kitų metų antroje pusėje jau būtų galima imtis projekto įgyvendinimo darbų, o galutinai rekonstruota aikštė gyventojus turėtų pasitikti 2020-aisiais, kaip, pasak administracijos direktoriaus, ir yra suplanuota.

Paprašytas pakomentuoti, kokias pastabas Savivaldybės atstovai išsakė būsimiems projektuotojams, S. Budinas teigė, jog „buvo kalba dėl medžiagiškumo”. Esą iš laikinų konstrukcijų suplanuotą nedidelį amfiteatrą nuspręsta formuoti kitu principu, be to, atsisakyta metalo naudojimo grindiny.

„Mes pateikėme pastabas, kad jį būtų sunku prižiūrėti ir valyti žiemos metu, o daugiau didesnių pastebėjimų kaip ir nebuvo”, – sakė administracijos vadovas, pridūręs, jog nemažai kalbėta ir apie medžių išsaugojimą.

Esą nuspręsta aikštėje šalinti tik blogos būklės medžius, o „bendroje sumoje daug daugiau medžių bus atsodinta nei pašalinta”.  Žadama, kad po rekonstrukcijos aikštė bus dar žalesnė, nei yra dabar.

„Norime turėti aikštėje kokybiškus želdinius – kad būtų pavasariniai želdiniai, kurie žydėtų, kad jie žaliuotų visą vasarą ir visą rudenį ir kad aikštė būtų naudojama visus metus – pagal Kristijono Donelaičio „Metus”, – apibendrino pašnekovas.

Atnaujinta Donelaičio aikštė turėtų atrodyti maždaug taip.

INFORMACIJA

Aikštės rekonstrukcijos projektu besirūpinantis labdaros ir paramos fondas „Žaliuok, mano mieste“ įsteigtas 2014 metų gegužę. Jo steigėjai yra Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyrius, Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacija, UAB „Megaplantas“ ir UAB „Arsis Investments“.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This