Spręs Senojo turgaus likimą

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybės administracija vis dar ieško būdų, kai pagaliau pradėti dar 2016 m. rudenį pristatytą Senojo turgaus halės rekonstrukcijos projektą.

Dizainerio Sauliaus Remeikos sukurta Senojo turgaus halės rekonstrukcijos koncepcija visuomenei buvo pristatyta dar 2016 m. spalį,. tačiau iki šiol darbai joje taip ir neprasidėjo.

Savivaldybės valdomos UAB „Senasis turgus” vadovas Arvydas Gaudiešius „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad turgaus teritorijos sutvarkymas apima du projektus.

„Aikštė ir prieigos priklauso miestui, čia būtų europinis projektas. Turgus ruošiasi tvarkyti tik halę ir dabar ieškomi pinigai”, – sakė A. Gaudiečšius.

Pasak jo, preliminarus investicijų į halę poreikis yra 1,6 mln. eurų.

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad ketvirtadienį vykusio pasitarimo metu specialistai svarstė keletą variantų, kaip būtų galima įgyvendinti šį projektą.

„Senasis turgus” dabar nėra pajėgus finansiškai įgyvendinti tokią rekonstrukciją. Savivaldybė prisidėti savo lėšomis prie halės rekonstrukcijos neplanuoja, nes užtikrinti prekybą nėra savivaldos funkcija. Yra galimybė sujungti abi Savivaldybės valdomas bendroves „Naujasis turgus” ir „Senasis turgus”. Kitas kelias – akcionuoti kapitalą ir parduodant dalį akcijų pritraukiant investuotojus. Galima ir nuoma”, – aiškino S. Budinas.

Pasak jo, Savivaldybės administracija suformuluos galimus sprendimų variantus ir prašys, kad dėl tinkamiausio apsispręstų miesto Tarybos kolegija.

Skaičiuojama, kad Senojo turgaus halės rekonstrukcijai reikia 1,6 mln. eurų. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, interesą privatizuoti ar koncesijos sutartimi išsinuomoti „Senąjį turgų” jau senokai rodo „Švyturio” areną, o nuo šių metų ir Klaipėdos baseiną koncesijos pagrindu valdantys verslininkai Vitalijus Kuodis ir Paulius Baltrėnas.  Jų kontroliuojamos UAB „Infrastruktūra LT“ valdoma bendrovė „Benedikto turgus” šių metų pradžioje Vilniuje, Ukmergės gatvėje, atidarė naują taip pat pavadintą turgavietę. Skelbta, kad į ją investuota 3,7 mln. eurų.

1 Comment

  1. Lidija

    Sveiki ! Man labai patinka Senas turgus, ir labai noreciau , kad liktu turgus, a ne prekybos centras, kad daugiau. leistu prekiauti ukininkam ir zmonem , taip pat , kad liktu aikste masinom, ir dar kad butu daug svezios zuves , dabar mazas assortimentas ir kad prie tavo akiu , eigu klientas pageidauja isvalytu ir kavine kur galima pavalgyti svezia zuvi O eigu atiduosm turgu verslininkam , bus jau ne turgus ……

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Miestiečiai abejingai pasitiko Senojo turgaus halės rekonstrukcijos planus

Klaipėdos savivaldybės valdomos bendrovės Naujasis turgus užsakymu projektinius Senojo turgaus halės rekonstrukcijos pasiūlymus parengę architektai nesulaukė jokių visuomenės pastabų ar ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This