„Vaidilos” aikštė: darbai gali prasidėti pavasarį

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė baiginėja procedūras, po kurių jau būtų galima skelbti rangos darbų konkursą „Vaidilos” aikštei rekonstruoti.

Politikai mano, kad po aikštės rekonstrukcijos buvęs „Vaidilos” kino teatras atrodys kaip šašas, o tarnautojai tikisi, kad ši investicija paskatins tvarkytis ir aplinką. Martyno Vainoriaus nuotr.

Miesto Tarybos komitetams teikiamas svarstyti sprendimo projektas, kurį patvirtinus būtų teigiama paraiška Europos Sąjungos (ES) paramai gauti. Preliminari projekto vertė siekia 1,598 mln. eurų. Iš jų ES lėšos sudarytų  1,3 mln. valstybės biudžetas prisidėtų 115,3 tūkst. eurų, o pati Savivaldybė – 175,7 tūkst. Eur.

Sprendimo projekte aiškinama, kad dabartinė daugiau nei 9 tūkst. kv. m viešosios erdvės ir šaligatvių bei takelių danga yra susidėvėjusi, reprezentacinė jos dalis su fontanu nuo Taikos pr. beveik nematoma.

„Želdynai vystosi gana chaotiškai, nėra bendros želdinių sistemos – teritorijoje greta fontano yra tankus spygliuočių ruožas, o greta daugiabučių vyrauja prastos kokybės veja ir pavieniai medžiai, menkaverčiai krūmai, esančios betoninės vejų klombos yra techniškai bei moraliai pasenusios. Teritorijoje nėra suoliukų, šiukšlių dėžių, dviračių stovų, esama apšvietimo sistema techniškai ir morališkai pasenusi”, – rašoma sprendimo projekte.

Ką čia planuoja projektavimo konkursą laimėjusi bendrovė MB „Pupa – strateginė urbanistika“ jau buvo rašyta ne kartą.  Savivaldybės administracija konstatuoja, kad įgyvendinus projektą viešoji erdvė bus pritaikyta gyventojams bei smulkiajam ir vidutiniam verslui, nes bus rekonstruoti pėsčiųjų takai ir šaligatviai, fontanas, įrengti dviračių takai, scena, vaikų žaidimų aikštelė, suoliukai, šiukšliadėžės, vaizdo stebėjimo sistemą. Taip pat numatoma įrengti ir sutvarkyti želdinius, nutiesti inžinerinius tinklus.

Sprendimo projektą svarstęs miesto Tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas jam pritarė, susilaikė tik konservatorius Tomas Meškinis. Jis tokią savo poziciją aiškino tuom, kad rekonstrukcijos metu esą bus sumažintas automobilių stovėjimo vietų skaičius.

„Automobilis yra kaip daiktas, kaip televizorius – prieš pirkdamas turi pasidomėti, kur stovės“, – replikavo komiteto pirmininkas liberalas Audrius Vaišvila.

MB „Pupa – strateginė urbanistika“ vadovas, architektas Tadas Jonauskis „Atvirai Klaipėdai” teigė, kad rengiamu projektu nesikėsinama į automobilių stovėjimo vietas – aikštelės teritorija esą projektuojama kitu projektu.

„Galbūt turima omenyje tą vietą, kur dabar automobiliai savavališkai ir oficialios automobilių stovėjimo aikštelės čia niekada nebuvo”,  – sakė T. Jonauskis.

Savivaldybės administracijos Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad projektas jau yra atiduotas į ekspertizę ir ilgai netrukus tikimasi gauti statybos leidimą, o kitų metų pradžioje turėti ir rangovą, kuris pavasarį galėtų pradėti darbus.

Sprendimui pritarė ir Finansų ir ekonomikos komitetas. Abu šie komitetai taip pat priėmė pastabas, kad Savivaldybės administracija pateiktų informaciją, koks yra buvusio „Vaidilos” kino teatro likimas, ar ruošiamasi kaip nors jį tvarkyti.

2 Comments

  1. Vairuotojas

    Aisku. Gyventoju automobiliu laikymo problema – ju paciu problema. Miesto valdzia nieko spresti nesiruosia, galvoja kad savaime issispres…

    Reply
  2. Andrius

    Bus naujos trinkelės, pagražės želdiniai, o virš visko ir ant visko kybos baisuoklė „Vaidila”. Tikrai bus gražu.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl „furų" sutramdymo - kritikos rimbai Uosto direkcijai

Bendrovės „DFDS Seaways” prašymas leisti trims elektriniams vilkikams važiuoti pirmyn ir atgal Minijos gatve, tarp Baltijos pr. ir Kalnupės gatvės, ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Nuomonės, Svarbu

Šiaurės rago skveras ir krantinė: tik klausimai

Sausio 25-ąją Klaipėdos miesto savivaldybėje įvyko Danės g. atkarpos nuo Pilies g. iki Šiaurinio rago ir kelio (gatvės) – pėsčiųjų ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Kelio į Šiaurės ragą projektiniams pasiūlymams - ne patys maloniausi epitetai

Ketvirtadienio vakarą surengto viešo į Šiaurės ragą vedančios Danės gatvės atkarpos projektinių pasiūlymų pristatymo metu jo autoriai turėjo išgirsti nemažai ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This