„Atviros Klaipėdos” ataskaita: du puikūs nutikimai

Svarbu

Dėl kaip niekad didelės darbų gausos šįkart praėjusio mėnesio „Atviros Klaipėdos” ataskaitą skelbiame vėliau nei įprasta. Tačiau, kaip visada, nėra to blogo, kas neišeitų į gerą 🙂 Būtent per praėjusią savaitę nutiko tai, kuom norisi pasidalinti prieš „išberiant” sausus tradicinės mūsų ataskaitos skaičius.

Vis dar svajojame, kas nors dešimtadalis mūsų skaitytojų pagaliau ryšis prisidėti prie mūsų portalo gyvavimo 1 euru per mėnesį, nes tai būtų labai svari parama. Juk jau greitai metai, kai gyvuoja „Atvira Klaipėda”, darbų rezultatai jau turėtų liudyti, kad jie nesiskiria nuo tų žodžių, kuriuos išsakėme paleisdami į pasaulį šį portalą. Deja… Tad neslėpsiu, kad būna ir niūrokų minčių. Tačiau ima ir nutinka tai, kas jas nupučia toli toli. Taip nutiko ir praėjusią savaitę, kai ketvirtadienį sulaukėme vieno jauno klaipėdiečio laiško.

„Žiū, o Jūsų kolektyve nėra fotografo! <…> Teko laimę ir konkurenciją išmėginti ir Pietų Prancūzijos pakrantėje – Monake, Nicoje, Kanuose. Tačiau, kad ir kaip mėginau pamiršti – nepavyko. Klaipėda man – mano miestas. Tad būdamas svetur, mačiau kaip ji praranda žavesį, kiek daug jaunų žmonių ją palieka… Tad grįžau į Lietuvą, nes čia gimiau ne šiaip sau, tad jaučiu diiiiiiidžiuli norą padėti Klaipėdai atsigauti bei skleisti TIKRĄ informaciją. Tad noriu prisijungti prie Jūsų komandos!” – parašė mums Mantas Bučnys (nuotraukoje).

Žinoma, kad jau kitą rytą susitikome su Mantu pokalbiui prie rytinės kavos, nors ir neturėjau daug vilčių, kad su savo mėnesiniais biudžetais įkąsime profesionalų fotografą. Kad Jūs būtumėte matę, kaip dega Manto akys, ir kaip jis supranta tai, ko siekia tie jau senyvi žurnalistikos vilkai su savo „Atvira Klaipėda”, nors jam 19 metų sukanka tik šiandien… Nepaisant to, kad mes nieko doro negalime pažadėti Mantui, jau penktadienį jis nulėkė nufotografuoti rekonstrukcijos sulauksiantį bibliotekos pastatą, o šeštadienį Jūs galėjote matyti puikias jo nuotraukas iš „Meridiano” 70-mečio šventės. Tokias puikias, kokių tikrai čia dar nebuvo – nebent buvo atsiųstos kartu su pranešimais spaudai, kai PR agentūros ar įmonės nusisamdo fotografus, kad jas padarytų.

Taigi, būtent pokalbis su Mantu įkvėpė papildomo optimizmo – jei tokie jauni žmonės supranta, ką mes čia esame sugalvoję ir ką darome, tai gal visgi yra vilties, kad su visų Jūsų pagalba prasiveršime, kad visiems mums pavyks įrodyti, jog mūsų mieste, mūsų šalyje gali gyvuoti ir toks žiniasklaidos modelis.

Na, o antras puikus nutikimas, įvykęs per praėjusią savaitę, yra tai, kad nuo šiol „Atviroje Klaipėdoje” kas savaitę bus galima paskaityti kolegos Ryto Staselio įžvalgas apie reikšmingus įvykius. To paties Ryto Staselio, kuris 1988-ųjų liepos 10-ąją tapo pirmuoju žmogumi dar sovietinėje Klaipėdoje stovėjusiu gatvėje su trispalve rankose!

Rytas Staselis Klaipėdos gatvėse 1988 m. liepos 10 d. Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus nuotr.

Mūsų nedidelei komandai didelė garbė, kad šis autoritetingas ir patyręs kolega nusprendė savo komentarais sustiprinti „Atviros Klaipėdos” turinį.

Tad, bičiuliai, ir vėl prašau visų Jūsų – skirkite „Atvirai Klaipėdai” tik eurą per mėnesį ir tada mes sulauksime dar ne vieno tokio šviesaus jaunuolio ar patyrusio kolegos, kurie dirbdami savo mylimą darbą atsilygins Jums operatyviomis, išsamiomis ir svarbiausia – niekieno niekada neįtakojamomis žiniomis.

Skirti paramą „Atvirai Klaipėdai“ galima apsilankius puslapyje  https://www.atviraklaipeda.lt/parama arba pervedant norimą sumą į VšĮ „Klaipėda atvirai“ sąskaitas LT783500010002980312 ir LT394010051004084267. Taip pat yra galimybė tapti rėmėju per internetinę platformą „Patreon” arba pervesti paramą pasinaudojant „PayPal”.

Na o dabar – tradicinė mūsų ataskaita apie tai, kiek gavome paramos praėjusį mėnesį, ir kokios buvo mūsų išlaidos.

Rugpjūtį į „Atviros Klaipėdos“ sąskaitas buvo pervesta 1559,08 Eur piniginės paramos. Iš šios sumos 259,08 Eur pervedė fiziniai asmenys, 1300 Eur – juridiniai. Visų juridinių rėmėjų logotipai skelbiami pirmajame portalo puslapyje esančioje skiltyje „Už paramą dėkojame“ ir Finansinių ataskaitų puslapyje.

Per rugpjūtį portalą valdanti  VšĮ „Klaipėda atvirai“ išleido 2337,47 Eur:

100 Eur sumokėta už patalpų nuomą;

20 Eur sumokėta už buhalterijos paslaugas;

50 Eur sumokėta už kurą automobiliui;

738,52 Eur – atlyginimas redaktoriui už rugpjūčio mėnesį (atskaičius mokesčius);

424,25 Eur pervesta „Sodrai“ (mokesčiai nuo redaktoriaus rugpjūčio mėnesio atlyginimo);

149,7 Eur pervesta Mokesčių inspekcijai (gyventojų pajamų mokestis nuo redaktoriaus rugpjūčio mėnesio atlyginimo).

24,85 Eur sumokėta už mobilųjį ryšį;

15,19 Eur sumokėta už interneto ryšį;

7,57 Eur – mokesčiai finansinių paslaugų įmonėms už paramos pervedimų administravimą;

435 Eur sumokėta žurnalistams už paslaugas (atsiskaitoma pagal individualios veiklos sąskaitas);

149,72 sumokėta rektoriui už tris straipsnius projektui „Klaipėdos operacijai 95-eri: „sukilimo“ pėdsakais“ (atskaičius mokesčius);

83,93 Eur sumokėta „Sodrai“ (mokesčiai nuo autorinio atlyginimo už straipsnius projektui „Klaipėdos operacijai 95-eri: „sukilimo“ pėdsakais“);

30,35 Eur pervesta Mokesčių inspekcijai (gyventojų pajamų mokestis nuo autorinio atlyginimo už straipsnius projektui „Klaipėdos operacijai 95-eri: „sukilimo“ pėdsakais“).

66,39 Eur sumokėta už kuprinę fotoaparatui ir kompiuteriui;

22 Eur sumokėta už mėnesinį autobuso bilietą;

20 Eur sumokėta už archyvines nuotraukas Lietuvos valstybės centriniam archyvui. 

1 Comment

  1. Nojus

    Su gimtadieniu, Mantai

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu

Prisidėkite prie „Atviros Klaipėdos" gyvavimo neišleisdami nė cento

Deklaruojant 2023-ųjų pajamas (tai reikia padaryti iki iki gegužės 2 d.) kaip paramą galima ir skirti dalį sumokėto Gyventojų pajamų ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Nuomonės

Niūri karo nuojauta Artimuosiuose Rytuose

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį (balandžio 13-14 d.) raketinės atakos, kurią surengė Iranas prieš Izraelio valstybę, metu nuo keturių iki ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Svarbu

„Atviros Klaipėdos“ rėmėjams - ypatingai gimusios dovanos

Kovo mėnesį, apie kurį ši tradicinė „Atviros Klaipėdos“ ataskaita, nutiko tai, ką aš vadinu stebuklu. Būtent jo dėka galėsime padaryti ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This