Pristatė Klaipėdos universiteto iššūkius

Švietimas

„Net pietinės Klaipėdos dalies „kvapų trileryje“ į pagalbą miestui stojo Klaipėdos universitetas (KU) su savo mobiliąja laboratorija. Tai puikus pavyzdys, kaip darnus bendradarbiavimas gali būti naudingas ne tik institucijoms, bet ir visuomenei. Siekiant į universiteto valdymą įtraukti regiono savivaldybes, kurios ir finansiškai galėtų prisidėti prie universiteto išlaikymo, būtina patvirtinti pakoreguotą KU Statutą, tai turi atlikti Seimas“,  –  KU vykusiame susitikime su klaipėdiečiais Seimo nariais sakė miesto meras, KU Tarybos pirmininkas Vytautas Grubliauskas.

KU nuotr.

Universiteto mokslo ir meno prorektorė doc. dr. Rita Vaičekauskaitė, pristatydama Inovacijų ekosistemą, akcentavo, kad universiteto lyderystės vaidmuo ypač svarbus. „Inovacijų ekosistemos esmė – bendras viešojo ir privačiojo sektorių darbas. Universitetas turi prisidėti ir prisideda prie įvairių verslumo skatinimo programų, tačiau joms būtina verslo parama“, – pranešime spaudai cituojama prorektorė.

Teigiama, kad į KU kasmet įstoja apie 11–12 abiturientų šimtukininkų, o šiemet tokių įstojo 7. Pasak prorektorės, moksleiviai iš mažas pajams turinčių šeimų 1,5–2 kartus rečiau studijavo gamtos, gyvybės, istorijos, filosofijos ir kultūros, matematikos ir kompiuterių mokslo krypčių studijų programose; 1,5–2 kartus dažniau jie stojo į švietimo ir ugdymo, technologijos studijų krypčių programas.

„Kurdami inovacijų ekosistemą turime atrasti būdą, kaip pritraukti studijuoti technologijas gabiausius moksleivius. Išeitis – STEAM – gamtos, technologijų, inžinerijos, matematikos ir kūrybiškumo ugdymo centras universitete“, – kalbėjo doc. dr. R. Vaičekauskaitė.

KU vadovai taip pat atkreipė Seimo narių dėmesį į tai, kad pedagogų rengimo centro nesuteikimas Klaipėdos universitetui yra didelė problema.

„Klaipėda yra pirmasis miestas, kuriame pradėti rengti pedagogai. Šiemet dėl partnerystės su Vytauto Didžiojo universitetu į KU ugdymo mokslų studijas įstojo 112 studentų. Tačiau esant tokiam dideliam pedagogų trūkumui regione, šis skaičius yra lašas jūroje“, – susirūpinimą dėl to parlamentarams išsakė R. Vaičekauskaitė.

„Mokytojų trūksta jau dabar, naivu tikėtis, kad studentas, baigęs studijas Vilniuje ar Kaune, atvyks dirbti į Klaipėdą“, – kalbėjo ir laikinasis universiteto rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Socialinėje foto parodoje - apie mamos ir sūnaus susitikimus

Balandžio 30 d., antradienį, 15 val., Klaipėdos universiteto Aula Magna konferencijų salėje (H. Manto g. 90-1) vyks foto parodos atidarymas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This