Viačeslavo Titovo apkalta keliasi į teismą

Politika, Svarbu

Ketvirtadienio rytą prieš prasidedant Klaipėdos miesto tarybos posėdžiui priešais miesto savivaldybės pastatą piketavo keletas klaipėdiečių, palaikančių Tarybos bei Rusų sąjungos narį Viačeslavą Titovą.

Tarybos posėdyje jos narių balsavimui buvo pateiktas papildomas klausimas dėl V. Titovo apkaltos komisijos sprendimo kreiptis į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą. Žinia, ši komisija rugpjūčio pabaigoje konstatavo, kad dėl V. Titovo teiginių apie Lietuvos partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą toks pagrindas yra.

Prieš Tarybos posėdį piketavo keletas klaipėdiečių, palaikančių miesto Tarybos bei Rusų sąjungos narį Viačeslavą Titovą. Palmiros Mart nuotr.

Prieš posėdį iš „Klaipėdiečių tribūnos” pasisakė V. Titovo advokatė Natalja Fočenkova, išreiškusi abejonę dėl apkaltos teisėtumo.

Balsavime pareiškus nedalyvausiant dviem Rusų aljanso narėms bei nedalyvavus pačiam V. Titovui, visi tuo metu posėdyje buvę 24 Tarybos nariai pritarė tam, kad dėl apkaltos proceso teisėtumo pasisakytų teismas.

„Koks bebūtų teismo sprendimas, patiks jis mums ar ne, bet mes jį privalėsime gerbti”, – po balsavimo sakė posėdžiui pirmininkavęs miesto meras Vytautas  Grubliauskas.

Savo ruožtu politikė Nina Puteikienė mero klausė, ar liberalai ir toliau lieka koalicijoje su Rusų aljansu. „Pasvarstykite, ar jūs dėl to gerai jaučiatės”, – liberalams patarė N. Puteikienė.

Prieš balsavimą V. Titovas, į posėdį atsinešęs tuščią miltų pakuotę su priklijuotu užrašu „Liberalų sąjūdžio argumentas” ir prašęs nesvarstyti jo klausimo, apkaltino Klaipėdos miesto tarybą griaunant valstybės pamatus ir užgniaužiant žodžio laisvę bei nusižengiant Konstitucijai.

Jis dar kartą pakartojo savo teiginius apie tai, kad Adolfas Ramanauskas – Vanagas  žudė taikius žmones ir vaikus, o merui įteikė buvusio aktyvaus sovietmečio žurnalisto komunisto Povilo Masilionio sudarytą „Partizanų teroro aukų atminimo knygą”, neva įrodančią pokario partizanų vykdytus nusikaltimus.

„Mano senelis sakė  – atskirkite rusą nuo komunisto, režimą nuo tautybės. Todėl labai norėčiau, kad nebūtų Titovas sutapatinamas su rusais. Rusija nuo to režimo nukentėjo dar žiauriau nei Lietuva, buvo vykdomas totalinis genocidas, todėl man keista girdėti šį režimą ginantį Titovą”, – sakė Valdemaras Anužis.

Tarybos narys prisiminė savo kaimyno, buvusio aukšto sovietinio pareigūno „prie čierkos” išsakytą prisipažinimą, kad jis žinąs, jog jo tėvus kirviu užkapojo NKVD-istai, persirengę partizanais.

„O kodėl taip buvo padaryta – kad labiau tarybų valdžią mylėtų”, –  sakė V. Anužis, pataręs V. Titovui ir jį palaikantiems žmonėms išvykti iš Lietuvos.

Tuo metu Lilija Petraitienė ragino kolegas „nepasikabinti ant rinkiminio kabliuko”.

Jei Vyriausiasis administracinis teismas pateiks išvadą, kad savivaldybės Tarybos narys sulaužė priesaiką, savivaldybės Tarybai 3/5 visų jos narių balsų dauguma (Klaipėdos atveju – 19 balsų) priėmus sprendimą, Tarybos narys neteks savo įgaliojimų.

1 Comment

  1. Protingiausia- L.Petraitienė,

    teisingiausias – Titovas. Ir visas turgus baigtas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This