Perkėloje turintys leidimus turės stovėti bendroje eilėje

Transportas

„Smiltynės perkėla” praneša, kad dėl pradedamų Naujosios perkėlos rekonstrukcijos darbų nuo rugsėjo 14 d. keičiasi eismo organizavimo tvarka keliantis iš Klaipėdos į Smiltynę.

Naujojoje perkėloje eismas paskirstytas keturiomis eismo juostomis – trys įvažiavimo ir viena išvažiavimo. Įvažiuojant iš Klaipėdos pusės viena juosta judėdavo sunkiasvoriai automobiliai ir autobusai, kita – lengvieji automobiliai, o trečioji buvo skirta Neringos gyventojams ir įmonėms, turintiems leidimus keltis be eilės ir nemokamai.

Prasidėjus infrastruktūros rekonstrukcijos darbams viena iš juostų iš Klaipėdos pusės yra uždaroma. Norint tinkamai organizuoti pakrovimą keltuose, atskira juosta lieka sunkiasvoriams automobiliams ir autobusams, o kita bus skirta tik lengviesiems automobiliams. Tai reiškia, kad net ir turintys leidimus keltis be eilės turės stovėti bendroje eilėje.

„Tai tik trumpalaikiai nepatogumai. Prašome keleivius būti supratingus ir kantrius. Rekonstrukcijos darbai vyksta sparčiai ir jie bus užbaigti iki naujojo sezono pradžios. Naujosios perkėlos infrastruktūra, augant keleivių srautams, jau neatitiko šiuolaikinių reikalavimų, todėl rekonstrukcija buvo būtina. Sutvarkysime vandentiekio, kanalizacijos, elektros, apšvietimo inžineriniai tinklus. Dabar esančias tris eismo juostas pakeis 12, įrengsime dvi papildomas kasas. Sutvarkius infrastruktūrą ir modernizavus perkėlą priimsime beveik tris kartus daugiau – apie 140 transporto priemonių iš karto. Taip bus geriau reguliuojami ir keleivių srautai “, – pranešime cituojamas AB „Smiltynės perkėlos“ generalinis direktorius Darius Butvydas.

Keičiasi ir eismo organizavimo tvarka išvažiuojant iš kelto Klaipėdos pusėje. Šiuo metu esančios išvažiavimo juostos bus uždarytos, o į miestą bus galima patekti per vieną iš juostų, šiuo metu naudojamų įvažiavimui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Smiltynėje iškilęs radaro bokštas - saugesnei laivybai

Iš Klaipėdos besikeliant Naujosios Smiltynės perkėlos keltais akis užkliūva už Smiltynės pusėje atsiradusio neįprasto statinio. Šiomis dienomis čia iškilo radiolokacinės ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Spyglys

„Smiltynės perkėlai” ir 5 m/s vėjas yra baisus*

Stovi, šąla trečiadienio popietę ant Kuršių marių kranto Smiltynėje, prie Senosios perkėlos, minia žmonių: laukia nesulaukia kelto. Regis, ir oras ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Uostininkai ir valdininkai įsigali savivaldybės įmonėse

„O ar jūs man galite parodyti nors vieną valdybą, kuri yra nepriklausoma?” Šio retorinio mero Arvydo Vaitkaus klausimo per savivaldybės ...
2024-01-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This