Rezonansą sukėlęs ženklas pirktas neteisėtai

Miestas, Svarbu

Po „Atviros Klaipėdos” užklausimo dėl naujojo Klaipėdos prekinio ženklo pirkimo aplinkybių tyrimą pradėjusi Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) paskelbė, kad uostamiesčio savivaldybė sutarties vykdymo metu savo veiksmais sudarė situaciją kai buvo pažeisti Viešųjų pirkimų įstatyme įtvirtinti skaidrumo ir lygiateisiškumo principai.

„Esmingai pakeitusi pirkimo objektą, ji turėjo vykdyti naują konkurencingą pirkimą. Tarnyba ragina perkančiąją organizaciją sutartį su paslaugų teikėja UAB „Alora“ nutraukti”, – rašoma VPT pranešime.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija pirkimą „Prekės ženklo „Klaipėda laisvu stiliumi“ atnaujinimo paslaugos“ vykdė neskelbiamos apklausos būdu. Tokio pirkimo būdo pasirinkimą ji grindė tuo, kad perkamas anksčiau sukurto prekės ženklo atnaujinimas ir, atsižvelgiant į Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymą, teikti pasiūlymą pakviesti autoriai ( UAB „Alora“).

„Kadangi ženklas nėra atnaujinamas, o kuriamas visiškai naujas – keičiamas pirkimo objektas. Toks sutarties pakeitimas yra esminis, t.y. pirkimo objektas pakeičiamas taip, kaip nebuvo numatyta pirkimo pradžioje. Šie perkančiosios organizacijos veiksmai sukūrė situaciją, kad pirkimo pasirinkimo būdas (neskelbiama apklausa iš konkretaus pirminį ženklą sukūrusio tiekėjo) tapo neteisėtu. Tokiam sutarties pakeitimui turėjo būti atliekama nauja viešojo pirkimo procedūra”, – konstatuoja VPT.

Anot jos, įsigydama naujo ženklo sukūrimą iš konkretaus tiekėjo neskelbiamos apklausos būdu Savivaldybės administracija ribojo konkurenciją, nes nesudarė galimybės kitiems potencialiems tiekėjams dalyvauti naujo ženklo sukūrime. Taip buvo pažeistas Viešųjų pirkimų įstatyme įtvirtintas skaidrumo ir lygiateisiškumo principas.

Be to, atkreiptas dėmesys į faktą, kad Savivaldybė sudarytą pirkimo sutartį ir atliktą sutarties pakeitimą Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje (CVP IS) paviešino pavėluotai, taip pat tinkamai nekontroliavo sutarties vykdymo, vykdė sutartį jai pasibaigus. Šiais veiksmais buvo pažeistas įstatyme įtvirtintas skaidrumo principas.

Atsižvelgdama į nustatytus įstatymo pažeidimus, tarnyba perkančiąją organizaciją ragina sutartį su UAB „Alora“ nutraukti.

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad VPT išvadas gavo jau ketvirtadienį. Jos esą jau atiduotos vertinti administracijos teisininkams ir per nustatyta terminą bus nuspręsta, ką daryti toliau.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas žada savo vertinimą pateikti kitos savaitės pradžioje, kai bus susipažinęs su VPT išvadomis.

Reklama: https://metida.lt/prekes-zenklo-registravimas-pradzia/

4 Comments

  1. perka-parduoda

    Mokyklos projektą Žolynuose taip pat pažeisdami įstatymus sugebėjo nupirkt. Kai moki, netrunki.

    Reply
  2. Kiek pamenu

    Per spaudos konferenciją subruzdus rinkodarininkams Budinas iškilmingai pranešė, kad pats kreipėsi į tarnybą, ir jei pripažins neteisėtu pirkimą, greit viską viską atšauks. Dabar reikia teisininkų? O kur spaudos konferencija, kad prisidavėm ir paaiškėjo, kas seniai visiems buvo aišku, pataškėm miestiečių tūkstančius eurų dviems “dešrelėms”? Kas grąžins pinigus iš savo kišenės?

    Reply
  3. Coco

    O kalčiausias asmuo taip ir bus neivardintas.Ir nuostoliai jam asmeniškai iš jo kišenės nebus išskaičiuoti. Nors visi ten žino kas pridėjo prie to rankas.CHA CHA……

    Reply
  4. Pfff

    Bla bla bla , viesieji pirkimai, istatymu pazeidimai, dar daug protingu zodziu ir tt, bet jug siaip tai POHUI viskas, geriau kipisa pakeltu del kainos!!! Plagijavo neplagijavo, koks bl skirtumas, tegul pinigai keliauja i prasmingesnius dalykus… negi neimanoma to susikto zenklo rimtai padaryti konkursa tarp mokyklu ar darzeliu ir nemokamai, kam tam sudinam zenklui reikia tiek popierizmo ir debatu, negi jau net susikto piesinio Lietuvoj nebegalima iteisinti neisleidus tukstanciu… uzpisa ir tie laikrasciai, atsiseda generatorius paspausdina kazka “copy paste” is tyrimo duomenu ir ale wow straipsnis, zmonem vistiek tai nieko nesako, jug viskas daroma netsizvelgiant i juos betkokiu atveju, jau verciau isvadas paspausdintu vietoj visu tu bla bla bla… nx nervai nelaiko… dalbajobai

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This