Liberalai meru nori matyti Simoną Gentvilą

Politika, Svarbu

Palmira Mart, Martynas Vainorius
2018-09-17

Komentarų: 11

Penktadienį uždarame Liberalų sąjūdžio Klaipėdos miesto skyriaus posėdyje, kuriame žurnalistai buvo nepageidaujami, klaipėdiečiai liberalai kandidatu į miesto merus kitais metais vyksiančiuose savivaldos rinkimuose nusprendė kelti Simono Gentvilo kandidatūrą.

„Atviros Klaipėdos” šaltinių teigimu, jis prieš dabartinį merą Vytautą Grubliauską laimėjo 6 liberalų balsų persvara: už V. Grubliauską pasisakė 42, o už S. Gentvilą – 48 partiečiai.

Į „Amberton Klaipėda” viešbutyje vykusį Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus posėdį žurnalistai įleisti nebuvo. Palmiros Mart nuotr.

„Atvirai Klaipėdai” pavyko susisiekti su Liberalų sąjūdžio pirmininku Eugenijumi Gentvilu, kuris patvirtino klaipėdiečių balsavimo rezultatus.

„Viskas vyko labai korektiškai, be jokių „pasišpilkavimų”, pora žmonių palaikė Grubliauską viešai, kiti šiaip pakalbėjo apie reikalus ir iššūkius, apie tai, kad turime laimėti mero rinkimus”, – sakė Liberalų sąjūdžio senbuvis, stovėjęs prie partijos ištakų.

E. Gentvilo teigimu, balsavimas buvo slaptas, balsuoti užsiregistravę buvo 92 žmonės, „bet du kažkaip nesudalyvavo, balsavo 90″.

Paklaustas, ar tiesa, kad V. Grubliauskas, paaiškėjus balsavimo rezultatams, atrodė nusivylęs ir pasakė slogią kalbą, partijos pirmininkas sakė nenorįs komentuoti mero emocinės būsenos, tačiau jis pats manęs, kad laimės V. Grubliauskas.

„Jei aš galvojau, kad laimės Grubliauskas, tai, matyt, ir jis pats taip galvojo”, –  sakė E. Gentvilas.

„Atviros Klaipėdos” šaltinių teigimu, meras savo kalbą baigė tarstelėdamas partijos nariams „viso gero”.

Žinia, rugpjūčio pabaigoje miesto Tarybos Liberalų sąjūdžio frakcija savo palaikymą buvo išreiškusi V. Grubliauskui.

„Klaipėda keisis. Drąsiai ir veržliai. Ačiū Klaipėdos liberalams už būtinus pokyčius mieste! Geidžiamiausias Lietuvos miestas taps dar labiau geidžiamu!”- savo „Facebook”  paskyroje parašė S. Gentvilas.

Prieš posėdį žurnalistei pažadėjęs pakomentuoti jo rezultatus, Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus pirmininkas Saulius Budinas telefono ragelio visą vakarą nekėlė.

Beje, 2014 m. spalį, kai Klaipėdos liberalai irgi rinko savo kandidatą į merus, žiniasklaidos atstovų atžvilgiu buvo elgiamasi kur kas liberaliau – jiems buvo leista dalyvauti susirinkime ir stebėti diskusijas.

Mero laiškas

Jau po susirinkimo „Atvira Klaipėda” gavo V. Grubliausko laišką, kurį jis partijos skyriaus nariams išsiuntė posėdžio išvakarėse – ketvirtadienį. Skelbiame jį:

Mieli bičiuliai, kolegos, bendraminčiai ir kritikai,

Pirmiausia noriu padėkoti visiems Jums, kiekvienam iš Jūsų asmeniškai, kad nepaisant išorinių uraganų, vidinių audrų bei siūbavimų nesubyrėjome, neišsilakstėme, nepasidavėme, kad ir kaip labai kas to norėjo. Džiaugiuosi, kad nuvylėme tuos, kurie jau pranašavo mūsų baigtį bei netgi buvo suplanavę kone mūsų pakasynas. Džiaugiuosi ir tuo, kad nepaisant tam tikrų apatijos ženklų, skyrius pakankamai aktyviai įsijungė į diskusijas bei įvairias akcijas skyriaus kandidato į Klaipėdos miesto merus nuo liberalų rinkimuose. Tai liudija, kad nepraradome tikėjimo, kad: „Taip, mes galime!“

Bet tuo pat metu drąsiai, pirmiausiai patys sau, turime pripažinti, kad didžiausieji išbandymai visiems mums dar tik priešakyje ir artėjantys savivaldos bei tiesioginiai mero rinkimai neišvengiamai taps žūtbūtiniu išgyvenimo mūšiu. Ar atlaikysime, ar laimėsime – atsakymus ir vėl turime rasti patys, nes sunkoka visiškai atsiriboti nuo sakralinės minties, kad liberalus įveikti gali tik… patys liberalai ir rimtesnio priešo, nei patys sau, jie kaip nelabai ir turi.

Kokią matau išeitį ir kokį siūlau sprendimą? Nieko pranašiško ar unikalaus – viskas paprasta, o ir elementaru (Vatsonai 🙂 ). Siūlau nesusitelkti dvejonėse kuris iš dviejų (o gal ir iš daugiau) yra geresnis ar geriausias, bet telktis idėjai, kad laimėtų visi Klaipėdos liberalai, o tai, mano manymu, ir pergalė Klaipėdai !!!

Kiek matosi viešojoje erdvėje, mūsų susiskaldymo ir išsivaikščiojimo siekia rimtos politinės pajėgos, pradedant „kepeniais“, įnirtingąja opozicija, vis labiau besitelkiančiais populistais, baigiant konservatoriais. Gana platus politinio lauko spektras, kuomet net ir nesutaikomus oponentus suvienija nenumaldomas noras išskaidyti ir išsklaidyti pagrindinius oponentus uostamiestyje. Kita vertus, tai ir savotiškas mūsų su Jumis, kad ir nukraujavusių, kad ir sužeistų, kad kai kur jau ir skilinėjančių, bet visgi įvertinimo ženklas. Tikrai netrūksta laukiančiųjų, kad būtent Klaipėdoje jie „nepasidalins“, „trenks durimis ir išeis“, „du pešis – laimės trečias“ ir pan. Bet ar to reikia mums? Ar tam dirbome septynerius su puse metų, kad viską savo rankomis ir neatsakingais veiksmais sugriautumėme patys? Ar tokiu atveju mus tenkintų reali perspektyva eilę metų veržliuose ir „teisinguose vandenyse“ esantį uostamiesčio „laivą bei jo vairinę“ praktiškai be kovos atiduoti valdžios ištroškusiai populistų „gvardijai“?

Net ir košmariškiausiame sapne nesusapnuočiau, kad esame tobuli, nebeklystantys (kaip tik tai vertinu kaip pačią didžiausią klaidą), viską padarę ir pabaigę planuotus darbus – tikrai ne. Bet ar kas kitas gali padaryti tai už mus, o ypač dar ir geriau?

Matau vienintelį kelią ir sprendimą – tik susitelkę bendram tikslui galime išlikti, išgyventi, o tada ir nugalėti!!! Neraginsiu ir nekviesiu nei vieno iš jūsų balsuoti „už kažkurį“, ar juo labiau „prieš kažkurį“. Bet primygtinai kviečiu kiekvieną rimtai susimąstyti apie kiekvieno asmeninę atsakomybę dėl savojo verdikto – kuriuo keliu ir su kuriuo lyderiu eidami drauge eisime pergalės keliu? Kuris lyderis gebės sutelkti, įkvėpti ir įtikinti, kad taip, ir vėl – Kartu Mes Galime! Nepadėkime sau „sirgti“, padėkime sau ir pradėkime „sveikti“. Tiesa viena ir paprasta – niekas nelaimės vienas, vienam įmanoma tik pralaimėti. Arba laimime visi, arba… oriai (nors gal ir nenoriai) pasveikinsime laimėtojus ir tylomis konstatuosime Pyro pergale.

PATVIRTINU – TIKRAI DALYVAUSIU LRLS Klaipėdos skyriaus kandidato į tiesioginius mero rinkimus rinkimuose bei esu pasiruošęs ir pasiryžęs prisiimti deramą atsakomybę už rezultatus kaip tiesioginiuose mero rinkimuose, taip ir už partijos sąrašą, jeigu skyrius deleguos ir patikės man tokią atsakomybę.

Pasverkite ir apsispręskite, koks jūsų manymu yra tas tikrasis ir užtikrintas pergalės kelias ir kas tie juo einantieji ir tuo neabejojantys. Tad kiekvieno jūsų balsas ir bus tas atsakomybės už visų mūsų gimtojo miesto ateitį „tiesos krislas“, o tada klausimą „kas laimės“ pakeis supratimas – KAD TIK NEPRALAIMĖTŲ KLAIPĖDA!

Viskas mūsų rankose, tik mes patys savo pergalių, arba pralaimėjimų kalviai. Iki susitikimo visuotiniame !!!

PABUSKIME, ATSIMERKIME, ĮSIKLAUSYKIME IR…

L A I M Ė K I M E !!!

Nuoširdžiai Jūsų ir su Jumis
Vytautas Grubliauskas

Skyriaus pirmininkas palaiko

Pirmadienį Liberalų sąjūdžio partija išplatino pranešimą apie šių rinkimų rezultatus.

„Tęsti ilgalaikę miesto pažangą sunku be pokyčių ir atsinaujinimo. Klaipėdos liberalai atsinaujina ir ateinančiuose rinkimuose būsime itin atviri – su daug naujų, politikoje dar nematytų veidų. Nuoširdus dėkui Vytautui Grubliauskui už dvi rezultatyvaus vadovavimo miestui kadencijas. Vytautas yra mano politinis mokytojas, tad gal kiek simboliška, kad estafetę iš jo perimu būtent aš“, – pranešime cituojamas S. Gentvilas.

Anot jo, Klaipėda savo smegenimis turi būti Vakaruose, bet veidu atsisukusi į Rytus.

„Turime tapti Rytų šalių krovinių, prekybos, atostogų, švietimo, analitiniu centru. Kas antra Klaipėdos šeima dirba darbuose susijusiuose su uosto veikla, todėl savivaldybė turi aiškiai suprasti Uosto įmonių konkurencingumą ir pragmatiškai, neperžengdama raudonų linijų tapti tiltu tarp Rytų ir Vakarų pasaulių. Vakarietišką dvasią miestas turi įgauti modernizuodamas savo švietimą nuo apačios iki viršaus, išplečiant savo turistines zonas ir pritraukiant investicijas į savo unikalų miesto centrą“, – akcentavo parlamentaras.

Kandidatas į Klaipėdos merus siūlo išmokti dažniau sakyti „taip“.

„Klaipėdos potencialas yra kaip suspaustos spyruoklės. Jos išspriegs tik jei sugebėsime priversti biurokratiją pranokti jos klientų lūkesčius ir tapti kiekvieno verslo ar kūrybiškos idėjos pagalbininke. Šiuos pokyčius įmanoma padaryti tik skubiai perkraunant Klaipėdos savivaldybės administraciją. Esamas savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas yra pasiruošęs įgyvendinti šias būtinas reformas“, – neabejoja Seimo narys S. Gentvilas.

Klaipėdos liberalų skyriaus pirmininkas, dabartinis savivaldybės administracijos direktorius S. Budinas pranešime spaudai pokyčius vertina pozityviai.

„Vienas svarbiausių dalykų ir pagrindinių tikslų – išlaikyti Klaipėdą liberaliu miestu. Frakcija ir skyrius dirba kaip puiki komanda, bet, žinoma, pokyčių miestui visuomet reikia. S. Gentvilas – drąsus ir veržlus jaunosios kartos politikas, kuris ir būdamas Seimo nariu nuoširdžiai dirbo Klaipėdos labui“, – cituojamas S. Budinas.

11 Comments

  1. Išvada

    Iš viso to išvados: 90 liberalų sprendžia, ar palikti sužvaigždėjusį Grubliauską dar 4 miestelio nykimo metams? 150 tūkstančių miestelyje išlikusių nepartinių gyventojų klusniai laukia , ką nuspręs liberalų konklava. Jiems viskas gerai, vis dar vaidenasi laimėjimai ir pergalės. Visiškas atotrūkis nuo realybės. Miestelyje šis tas pasikeitė, liberalai! Nepastebėjot? Pritariu anonimui.

    Reply
  2. Nojus

    Nebesvarbu, Gentvilas ar Grubliauskas- abu jie, kaip ir visa jų šutvė, po artimiausių rinkimų istorijos sąšlavyne atsidurs. O ir prisiminimai patys prasčiausi.

    Reply
  3. Basta

    Tai kaip elgesi liberalai su Grubliausku, parodo vien tai, kad nutekinama vidine partijos informacija portalui.Taip net banditai nesielgia.Nera jokio garbes kodekso, nei morales. Faktas, kad Simono profesija ” tevelio sunus”. Nera blogai mylet savo vaikus, bet ne Klaipedos sasksita. I seima isejo tik todel, kad tete pasiule partieciams timptelti sunaus reitinga i virsu.Vienmandateje prakiso Puteikiui.Jei Grubliauskas eis kaip nepriklausomas kandidatad, balsus suskaldys pusiau ir nelaimes nei vienas.Gentvilas Augis persisove sau ir koja, o partijai isege kontrolini suvi i kakta.Ir nepades Simonui 7 uzsienio kalbos, nes zmones girdi sirdimi.Nepotizmas totalus.Rezervuosim mero kresla ir Simono sunui? Klaipeda tampa nepotizmo imperija.Nes svarbiausias Gentvilu noras yra ne dirbti, o valdyti mases.
    Net neabejoju,kad stovi partiju eile, kurie nores pasiulyti Grubliauskui lyderio pozicija.Bet liberalams tai bus tikras krachas.Nes Kongas savo reitingais nebeistems i taryba dar 3 nariu,kaip buvo iki siol. Basta capito.

    Reply
    • Pagyvensim - paamtysim

      Jei Grubliauskas eis pas kitą partiją ar kur savo politinį judėjimą, tai rodys, kad jo deklaruotas liberalumas visą laiką buvo tik apsimestinis, o jam pačiam svarbiausia jo asmeninė politinė ambicija. Jei jis tikras liberalas, priims partijos valią ir su ja susitaikys. Kad šiai partijai reikėjo atsinaujinti iš esmės – faktas. Ar Simonas geriausias kandidatas? Galima dėl to diskutuoti. Bet ar be jo dar kas ten galėjo būti alternatyva Grubliauskui, kuris yra tik auksinis liežuvis? Budinas, kuris per 4 metus negalėjo padaryti tokių reformų administracijoje, kurioms Kaune užteko pirmosios kadencijos pusės? Šulcas? Simonavičiūtė?

  4. Anonimas

    Populistai? Kam baksnoti į kitus, kai tas pirštas rodo į save? 8 metai mero kėdėje! Ir dar maža? Jau žmogus visiškai išsisėmęs ir pavargęs. Reagavimas į pokyčius siaubingai lėtas. Valdžia labai silpnai demonstruojama.

    Sveikiausia visai Lietuvos politinei arenai būtų mero rinkimai kas 2 metus, o ne kas 4! Kas 2 metus reiktų ĮRODYTI, jog gali eiti sekančią kadenciją. Kas 4 metus, kaip dabar, žmonės išrenka ir juos pamiršta, nes jiems vienodai. O kai ir merui, ir žmonėms vienodai, tada jokios tvarkos niekas ir nedaro ir nedarys.

    Ar prisimenat per visą Lietuvos istoriją tokį merą, kuriam taip „nesisektų” beveik kas savaitę? O kas kaltas? Gal klaipėdiečiai už tvaną gatvėse, kai lietaus nebuvo? Už logotipą? Už dulkes iš Klasco (beje, ši žurnalistė, kaip ir Jūrų fakulteto profesorius, viešai pareiškė, jog dulkės ne nuo Klasco, o nuo automobilių dujų išmetimų, padangų ir panašiai). O kur dar nepakenčiama smarvė pietiniame rajone? Visai neseniai miesto centre? Kas nors pasikeitė? Kur Jums! Organizuojama konferencija iš mokesčių mokėtojų pinigų, kurioje dalyvauja Klasco direktorius Kaunas ir postringaus, kaip yra gerai uosto plėtra Melnragėje. Savo kieme nesusitvarkęs, jau svajoja apie plėtrą. Finansuoja Klaipėdos savivaldybė, o vienas iš rengėjų prasiskolinęs Sodrai.

    Tai dabar pasakykit, kodėl galvojama, kad visi kvaili ir naivūs, ir populistai, o jis nekaltas, šventas meras, bet kas savaitę po spjūvį klaipėdiečiams į veidą? Kodėl mokesčių mokėtojai privalo mokėti už nemokamą vežimą per šventes, už logotipą tūkstančius, už gyvenimą smarvėje, dulkėse iš uosto, ir galų gale, kodėl mokesčių mokėtojai turi mokėti už konferenciją, kai joje bus kalbama, kaip gera turėti uostą Melnragės rajone, o apie Būtingės variantą visuomeninkai privalo dengti iš savo kišenės?

    Reply
  5. Faktas

    Grubliauskas ir tik jis yra kaltas už sunaikintą universitetą, masinę emigraciją iš miesto, dešimtis tūkstančių švaistymą, (logotipo istorija), žmonos festivalio neskaidrų finansavimą. Miestas smirda, dvokia, nuodyjami žmonės anglimi ir geležies rūda. Nustekenta kultūra, suoliukų ir šaligatvių būtų bet kuris meras priklojęs, pinigų mieste apščiai. Pagaliau šito nebebus. Grubliauskas blogiausias meras.

    Reply
    • Vaida

      Na va,tai šitaip piliečiai supranta demokratiją…Deja..Ne vienas žmogus (ne karalių galios)sprendžia miesto reikalus,o komanda.O dar labai daug priklauso ir nuo gyvenančių toje aplinkoj-kokia asmeniškai Tavo Paties veikla,Tavo asmeniškoje darbo vietoje ir namų aplinkoj,kiek pasireiški su savo nuomone kai klausia Asmeniškai?Jei nėra nė vieno atsakymo į tai-vadinasi,manai,kad kažkas kitas turi viską nuspręst ir padaryt,aš tik naudosiuos…Tai mąstom..

  6. Asteriksas

    Varyt tuos liberalus is klaipedos nes greitai visus gyventuojus parduos kaip klaipeda pardavė burzujams

    Reply
    • Anonimas

      Klaipedai reikia atsikratyt liberalu, kaip Kaunas, kad atsikrate konservatoriu

  7. Jelizaveta

    Linkiu sekmės!

    Reply
  8. Petras

    Sveikinimai Simonui. Geriau civilizuota kaita nei paluckininkų revoliucijos

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This