Tramdys naktinius prekiautojus alkoholiu

Miestas, Svarbu

Ne paslaptis, kad Klaipėdoje yra keletas vietų, kur alkoholio išsinešti galima netrukdomai įsigyti ir naktį.

Šalia tokių vadinamųjų „girdyklų” gyvenantys miestiečiai yra priversti nuolat kęsti apgirtusių piliečių triukšmą, būti jų susistumdymo ar net muštynių liudininkais. Kita vertus, taip yra šiurkščiai pažeidinėjama prekybos viešose vietose alkoholiu tvarka.

Skundą dėl naktinės prekybos alkoholiu parašę gyventojai neteisingai nurodė pasilinksminimo įstaigos vietą – baras įsikūręs ne antrame, o pirmame aukšte. Dėl to raginama kuo skubiau pateikti naują skundą. Palmiros Mart nuotr.

Miesto valdžia pasišovė sutramdyti naktinius prekiautojus alkoholiu: trečiadienį miesto Savivaldybėje susirinkusi nuolatinė darbo grupė, nagrinėjanti viešosios tvarkos pažeidimus, svarstė penkių tokių probleminių uostamiesčio vietų galimus prekybos tvarkos pažeidimus. Dviem iš tokių naktinių „girdyklų” nuspręsta apriboti prekiavimo alkoholiu laiką.

„Nusprendėme, kad Mažojo Kaimelio 1 ir Bijūnų g. 8 įsikūrusiose per visą naktį veikiančiose vadinamosiose kavinėse alkoholiu bus galima prekiauti nuo 10 val. ryto iki 20 val. vakaro, o ne per visą naktį, kaip kad yra dabar”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė, pridūrusi, kad šios įmonės bus priverstos „persikvalifikuoti” – iš naktinės pamainos pereiti dirbti į dieninę. Tiesa, šiam sprendimui dar turės pritarti miesto Taryba.

Tokia pat naktinė kavinė-baras veikia ir Žardės prekybos centre, tačiau svarstymo metu paaiškėjo, jog skundą dėl to parašę gyventojai neteisingai nurodė pasilinksminimo įstaigos  vietą – baras įsikūręs ne antrajame, kaip rašoma skunde, o pirmajame aukšte. Antrajame aukšte veikia niekuo dėtas žaidimų automatų salonas.

Dėl tokios, regis, smulkmenos, darbo grupė kol kas jokio sprendimo priimti negalėjo. Pasirodo, skunde būtina nurodyti tikslią pažeidėjo vietą, todėl A. Velykienė ragina Žardės mikrorajono gyventojus pateikti naują skundą – tik tada jį bus galima nagrinėti. „Skundą gali parašyti ir vienas žmogus”, – sakė administracijos direktoriaus pavaduotoja, paraginusi gyventojus nedelsti.

Kai kurių šiuolaikinių verslininkų išradingumas – kaip apeiti prekybos alkoholiu tvarką. Palmiros Mart nuotr.

Valdininkai nagrinėjo ir dažnai policijos suvestinėse minimos senamiesčio vietos  –  Žvejų gatvės problemas. Aplinkinius gyventojus ypač piktina iš čia įsikūrusių kavinių ir restoranų sklindanti per garsi muzika.

Žvejų g. 2 ir Žvejų g. 4 veikia net 10 kavinių, kurias valdo dvi įmonės, o viešosios tvarkos pažeidimus policija čia fiksuoja kone kiekvieną savaitgalį.

Kol kas šių įmonių savininkams nuspręsta taikyti prevencines priemones – rekomenduota iki kitų metų sausio 1 d. su gyventojais, policijos ir savivaldybės atstovais surengti bendrą susirinkimą, aptariant, kaip kartu spręsti minėtas triukšmo bei viešosios tvarkos pažeidimų problemas.

Be to, bus kreiptasi į Visuomenės sveikatos centrą, kad jo specialistai atliktų triukšmo šiose vietose matavimus ir, jei jis viršys higienos normas, pasilinksminimo įstaigų vadovai bus įpareigoti taikyti garso mažinimo priemones.

 

8 Comments

  1. Anonimas

    Tai dar taryba nepritarė, barai galės bylinėtis kodėl tik jiems apribotas darbo laikas. O kada visiems apribos, tada bus teisinga, bet ko gero per silpni konkolai.

    Reply
  2. Anonimas

    Kodel nekalbama, kad Bukowski savo laiko terasoje prie upes iki paryciu visa vasara prekiavo alkoholiu, nesiodavo net policininkams po nosimi, jiems filmuojant, nes padavejams taip liepe, pasirodo. Kai galima lauke klientams sedeti iki 24 val.

    Reply
  3. snaiperis

    vieniem konkreciai ir aiskiai, kitiem susitarti su kaimynais… kaip ir aiskus interesai… skystakiausiai per silpni sutvarkyti senamiescio girdyklas??? o gal $$$ sildo????

    Reply
    • Anonimas

      €€€

  4. Anonimas

    Vien tai, kad 10 kaviniu, o tiksliau baru, naktiniu baru, restoranu, isirengusiu pirmuose daugiabuciu namu aukstuose, ir nesuvokiamai kaip savivaldybe isdave leidmus ten prekiauti alkoholiu iki 04.00 val. ryto, leidziant trankia ir garsia muzika, nuo kurios visa svaaitgali dreba baldai ir vaikai neissimiega, valdo tik dvi imones, kuriom bus taikomos tik prevencines priemones, labai aiskiai parodo, kad savivaldybes tarnautojai sedi tu dvieju imoniu kisenese. Na, liberalai rules 😀 viska liberaliai 😀

    Reply
    • Čekas

      Rimtai – daugiabučių? :DDD

  5. Anonimas

    Tai tiek pastangu tik del to, kad ipareigoti sumazinti garsa. Nebejuokinkit ir nedarykit gedos su savo sliaukinem

    Reply
  6. Va

    Siaubo tragedija…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Bare pavogė kuprinę su 12,5 tūkst. eurų

Į Klaipėdos policiją kreipėsi 28 metų moteris, netekusi stambios pinigų sumos. Jos teigimu, penktadienio naktį apie 3.30 val. Klaipėdoje, Taikos ...
2023-10-29
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Alina Velykienė švenčia antrą pergalę prieš tarnautoją

Ir Klaipėdos apygardos teismas patvirtino, kad jau buvusi miesto Tarybos narė Alina Velykienė nepažemino Savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjo Rimanto ...
2023-10-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This