„Žilvičio” tvirkintojo byla: ragina atsiliepti nukentėjusiuosius

Kriminalai ir nelaimės

Praėjus beveik dviem mėnesiams nuo rugpjūčio pradžioje „Žilvičio” vaikų poilsiavietėje įvykusio incidento, kai, kaip įtariama, trys mažametės čia patyrė suaugusio vyro seksualinę prievartą, „Atviros Klaipėdos” žurnalistė apie tyrimo eigą ir bylos perspektyvas pakalbino jam vadovaujančią prokurorę. Ir nors į visus klausimus pareigūnė atsakinėjo beveik vienodai –  „negaliu nieko komentuoti”, ji visgi ragina atsiliepti praeityje galbūt nuo įtariamojo nukentėjusius asmenis.

Asociatyvi nuotr. iš prokuratūros feisbuko

Klaipėdos apygardos prokurorė Inesa Antanauskienė ikiteisminio tyrimo paslaptimi laiko ir nuo 43 metų vilniečio nukentėjusiųjų mergaičių skaičių.

„Kažko viešinti dabar neturime, atliekami procesiniai veiksmai, šitie klausimai yra ir sprendžiami, ir tikslinami (nukentėjusiųjų skaičius – aut. pst.), tai nėra galutinis momentas, kad galima būtų teikti kokią nors informaciją”, – sakė tyrimui vadovaujanti 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė.

Jos teigimu, šiuo metu „dar daug daroma ir daug sprendžiama klausimų”.

Pasiteiravus apie viešojoje erdvėje skelbtą vienos moters prisipažinimą, kad nuo to paties vyro ji seksualinę prievartą neva buvo patyrusi prieš 20 metų ir ar šis liudijimas, jei toks teisme būtų, dėl suėjusios senaties nebūtų niekinis, I. Antanauskienė teigė esą „labai sunku spręsti, kol žmogus konkrečiai nepasakė, kokie veiksmai jo atžvilgiu buvo atlikti”.

Kartu ji priminė, kad prokuratūra ragino ir dabar ragina atsiliepti tuos asmenis, „kurie galimai turi informacijos apie galimai padarytas veikas, kad būtų galima tirti, vertinti atliktus veiksmus ir atitinkamai kvalifikuoti veiką ir priimti sprendimus – pradėti ar nepradėti tyrimus”.

Paklausus, kada maždaug byla galėtų pasiekti teismą, prokurorė teigė to prognozuoti kol kas negalinti.

„Stengiamės tirti kuo greičiau, tikrai yra ką daryti”, – sakė ji.

INFORMACIJA

Karklėje įsikūrusios vaikų poilsio stovyklos  „Žilvitis” direktorius Bronius Kalvaitis į policiją kreipėsi rugpjūčio 4 d., paaiškėjus, kad savo dukrą į stovyklą atvežęs ir čia nakčiai pasilikęs vilnietis tėvas galėjo tvirkinti tris 10-13 metų mergaites. Tuo jos pasiskundė vienai iš mamų, kuri apie įvykį pranešė stovyklos vadovybei. 

„Mama man paskambino iš Vilniaus, aš buvau labai nustebęs, kaip pagyvenęs vyras, mylintis tėvas, vidury dienos mergaičių kambary…“, – situaciją tada „Atvirai Klaipėdai” komentavo stovyklos vadovas.

Vilniečio atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 153 str. 1 d., t.y.  dėl jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimo.

Įtariamasis suimtas nebuvo, jam paskirtos trys švelnesnės kardomosios priemonės: iš vyro paimti dokumentai, jis turi periodiškai registruotis policijos įstaigoje bei pasirašė pasižadėjimą neišvykti iš šalies.

Vyras anksčiau teistas nebuvo. Viešojoje erdvėje skelbiama, kad sostinėje jis dirba advokatu, tačiau prokuratūra šios informacijos nei patvirtino, nei paneigė.

7 Comments

  1. Nesuprantu

    straipsnio antraste kaip visada neatitinka turinio? Dar smarkiai tiria, dar nera nukentejusiu, o jau pavadinta “tvirkintojo” byla. Zurnaliugos, netvirkinkite musu smegenu!

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl mažamečių tvirkinimo, vadinasi, tai yra tvirkintojo, o ne, pvz., žudiko byla. Neieškokite sliekų ten, kur jų nėra… 🙂

    • Kazioks

      U ta muotreska nuotraukuo gal nukentiejusi? A nu slejku ana tuokė israaudusi?

    • Anonimas

      Jo, Lietuvoje dingusių vaikų skaičiai didėja. 2013 m. per 40 proc. visų dingusiais laikomų ir ieškomų asmenų sudarė vaikai, 2014 m. tokių buvo jau per 60 proc., 2016 m. – 66 proc. 2017 metais iš viso jau registruota 1980 dingusių vaikų.

  2. Mokesčių moketojas

    Advokatas pajudino sirsiu lizda? Garbes pilietis galimai bando su juo susidoroti? Reiketu istirti sio piliecio pajamu ir turto kilme geriau…

    Reply
  3. Jadvyga

    Ta stovykla seniai reikejo uzdaryti.argi cia vadovas, kuris, gelbedamas savo skura tokia nesamoninga istorija visai Lietuvai isskalambijo? Advokatas matyt neipyle, pries prasysamasis i sargus…

    Reply
  4. (Ne) isskirtine

    24 metus maniau, kad as esu isskirtine. Tyliai dziaugiausi, kad tas angelelis tik man demesi rode. Da bin ich nicht so sicher…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Teismas spręs, ar „Grigeo Klaipėda“ byloje bus nušalinta prokurorė

Šiaulių apygardos teismui antradienį toliau nagrinėjant „Grigeo Klaipėda“ bylą, pateiktas prašymas nušalinti nuo bylos valstybinį kaltinimą palaikančią Klaipėdos apylinkės prokurorę ...
2023-06-13
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nuteistas mažametes ir nepilnametes internete tvirkinęs vyras

Klaipėdos apygardos teismas uždaruose teismo posėdžiuose išnagrinėjo baudžiamąją bylą dėl jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimo, vaiko išnaudojimo pornografijai ir ...
2022-09-19
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Iš bankomatų pinigus vogusiam vyrui prieš teismą stoti neteks

Klaipėdos apylinkės prokurorė kreipėsi į teismą, jo prašydama 33 metų vyro, kaltinamo vagystėmis iš bankomatų, bylą užbaigti teismo baudžiamuoju įsakymu. ...
2022-09-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This