Klaipėdos ženklas: bus tarnybinis patikrinimas?

Miestas, Svarbu

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, po to, kai įsigilino į Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) išvadas dėl naujojo Klaipėdos ženklo pirkimo istorijos, pasirašė pavedimą, kuriuo prašo Savivaldybės administracijos vadovybės atlikti tarnybinį patikrinimą.

Žinia, VPT praėjusią savaitę paskelbė, kad uostamiesčio savivaldybė sutarties vykdymo metu savo veiksmais sudarė situaciją, kai buvo pažeisti Viešųjų pirkimų įstatyme įtvirtinti skaidrumo ir lygiateisiškumo principai. Todėl VPT paragino sutartį su UAB „Alora“ nutraukti.

„Visas diskusijų karštis sukosi apie turinį, o pasirodo Liepų gatvė prisidirbo formoje arba procedūrose. Ir šioje vietoje, kaip aš suprantu, yra svarbiausia ne tai, kas ką sukūrė, atkūrė ar naujai sukūrė, o kaip buvo organizuotas konkursas. Čia yra tiesioginė administracijos atsakomybė. Pasirašiau pavedimą atlikti tarnybinį patikrinimą įvertinti, kas ko nepadarė ar padarė ne taip, nes tai tapo tam tikrų administracijos padalinių broko ženklu”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė meras.

Paklaustas, ar Savivaldybės administracijos vadovybė turi teisę nereaguoti į tokį jo pavedimą V. Grubliauskas sakė „norįs tikėti, kad dar reaguos”.

Pasak jo, Savivaldybė gali naudotis teise skųsti teismui VPT sprendimą, nes „teisinėje valstybėje negalima atmesti nė vienos instancijos, įstatymiškai įtvirtintos teises ginti savo interesus”.

„Tai suprantama, tad negalėčiau pasakyti, kad tegul neskundžia. Tokiu atveju reikėtų išlaukti, ką pasakys teismas, tad ir neskubu teisti, bet tarnybinis patikrinimas viduje turi būti nepaisant to, koks bus teismo sprendimas, jei į jį bus kreipiamasi. Turi būti nevyniojant į vatą viskas pasakyta. Remiantis dokumentais jau šiandien galima pasakyti, kad buvo sprendžiama gana sudėtinga lygtis ir jau pirmame veiksme buvo galimai padaryta klaida, tad tikėtis, kad bus atsakymas teisingas, naivu”, – sakė meras.

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas praėjusią savaitę teigė, kad sprendimai dėl VPT verdikto bus priimti per numatytą 10 dienų terminą.

Tuo metu visuomeninės iniciatyvos „Logo Klaipėdai” autoriai, sulaukę 107 logotipų variantų, jau artimiausiu metu turėtų paskelbti komisijos ir internetinio balsavimo rezultatus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This