Tradicinės lenktynės: autobusas sugrįžo į lyderius

Fotoreportažai, Svarbu, Transportas

Palmira Mart, Martynas Vainorius
2018-09-21

Komentarų: 0

[vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/9DxXTS2nnFo” align=”center”][vc_column_text]Penktadienio rytą jau devintą kartą VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) ir Klaipėdos universiteto Studentų sąjunga surengė tradicines lenktynes įvairiomis transporto priemonėmis pagrindinėmis miesto gatvėmis „Dienai be automobilio” pažymėti. Šįkart po trijų metų pertraukos vėl greičiausias buvo autobusas, nežymiai aplenkęs dviratininkę.

„Smiltelės” sustojime prie BIG prekybos centro jau prieš pusę aštuonių išsirikiavę starto laukė jo dalyviai – dviratį minti pasiruošusi Saulė Medelytė, bėgikas Eligijus Toleikis bei miesto autobuso keleivis David Martirosian. Būtent 6E autobuso atvykimas į stotelę ir buvo starto pradžia. Vos tik jam sustojus, Saulė su Eligijumi pasileido savo trasa.

Pirmą kartą lenktynėse dalyvavęs maršrutinis taksi M6 į starto vietą dėl spūsčių atvyko pavėlavęs apie 3 minutes, kai visi lenktynių dalyviai jau buvo pajudėję iš savo vietų.

Lenktynių dalyviai buvo apdovanoti simbolinėmis dovanėlėmis. Manto Bučnio nuotr.

6E keleivis David prie finišo taško atsidūrė greičiausiai – jo kelionė užtruko 22 min. (atvyko 8.05 val.). Už minutės čia pasirodė dviratininkė. Beje, nors elektromobilis pro Universiteto alėją pravažiavo pirmas, tačiau kol jo vairuotojas pagal taisykles aikštelėje pasistatė savo mašiną ir atėjo iki finišo, jis liko trečias (23 min.). Maršrutinio taksi keleivis atvažiavo 8.08 val. (24 min.) Kelionė įprastu automobiliu užtruko 26 minutes, o po metų pertraukos vėl surastas bėgikas apie 7 km atstumą įveikė per 31 minutę.

KKT direktorius Gintaras Neniškis pasidžiaugė ne tik tuo, kad autobusas vėl buvo pirmas, bet ir faktu, kad ir kitos darniam judumui priskiriamos transporto priemonės pasirodė ne ką prasčiau.

„Lyginant su praėjusiais metais, beveik visų lenktynių dalyvių rezultatai pagerėjo. Tai gali būti paaiškinama itin sudėtingomis pernykštėmis eismo sąlygomis dėl oro ir netikėto kelio remonto Šilutės plente, dėl kurio dalis asmeninių automobilių vairuotojų iš ten pervažiavo į Taikos prospektą, sudarydami spūstis ir jame.

Ekspreso autobusas po ilgos pertraukos susigrąžino pirmąją vietą lenktynėse. Tai siejame su didesne šiemete lengvųjų vairuotojų pagarba „A” juostai, dėl kurios autobusas galėjo išlaikyti nustatytą maršrutinį greitį.

Pirmąjį kartą šiemet lenktynėse dalyvavo ir maršrutinio taksi keleivis. Jo kelionės trukmė patvirtino mūsų stebimą taisyklę: piko metu maršrutinis taksi, toje atkarpoje stojantis dažniau nei ekspreso autobusas, turi tik komforto, o ne greičio pranašumą prieš ekspresą. Kitais kelionių laikais būtų išryškėjęs maršrutinio taksi greičio pranašumas.

Stabiliai aukštas dviratininkės rezultatas (studentė lenktynėse dalyvavo antrą kartą) pasiektas nepaisant to, kad trasoje kaip įprastai teko keletoje vietų dviratį laiptais tiesiog pernešti. Taigi dviračių trasos infrastruktūrą lenktynių atkarpoje dar yra kur tobulinti”, – vėliau rezultatus išplatintame pranešime komentavo KKT.

Lenktynėse dalyvavęs bėgikas Eligijus – greičiausias iš visų anksčiau  dalyvavusiųjų bėgikų.

„Šiandien buvo pasiektas rekordas ir mes juo labai džiaugiamės. Šiemet lenktynės vyko 9 kartą. Kitąmet bus jubiliejinės, tad reikės sugalvoti ką nors ypatingo“, – žadėjo „Klaipėdos keleivinio transporto“ vadovas.

Tačiau rekordininku tapęs KU mechanikos inžineriją 3 kurse studijuojantis Eligijus savo rezultatu nebuvo patenkintas.

„Kitais metais atsigriebsiu. Tikėjausi geresnio rezultato ir šiuo, jei atvirai, nusivyliau. Kadangi daug treniruojuosi, rengiuosi vasarą dalyvauti bėgimo maratone, tikrai galėjau atbėgti greičiau“, – kalbėjo rekordo savininkas.

Kartu su vicemere Judita Simonavičiūte G. Neniškis lenktynių dalyviams įteikė simbolines dovanėles.

Palmiros Mart ir Manto Bučnio nuotr.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”48811,48812,48813,48814,48815,48816,48817,48819,48857,48831,48842,48844,48845,48847,48848,48851,48852,48854,48855,48856″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

Paaiškėjo metinio bilieto laimėtojas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ skelbia, kad ketvirtadienį uostamiesčio viešojo transporto sistemoje buvo pažymėtas 100 000 000-asis bilietas nuo naujosios e-bilieto ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This