Vingio centro projektas buksuoja

Miestas, Svarbu

„Mes balandžio pabaigoje pasirašėme projektavimo sutartį 4 mėnesiams. Skaičiuokit, viskas vyksta pagal planą, tikiuosi, turėtų baigti techninį projektą rugpjūčio pabaigoje”,  – taip birželio pabaigoje apie Vingio prekybos centro rekonstrukcijos pradžią „Atvirai Klaipėdai” sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Tačiau antradienį, rugsėjo 25 d., bendrovės „Projektai ir Co“ atstovai jau nebe pirmą kartą vykusiame Vingio centro techninio projekto pristatyme toliau narpliojo jo detales, tuo nuvylę ir dalį savivaldybės administracijos valdininkų, ir specialiai į viešą projekto pristatymą atėjusias kelias šalia šio centro gyvenančias moteris.

Savivaldybės administracijos atstovai palaimino antrąjį pasažo stogo variantą, patarę padidinti langų plotą ir pasiaurinti rėmus – kad kristų daugiau šviesos. Palmiros Mart nuotr.

Bendrovės atstovas Deividas Tumosa ilgokai aiškino, kodėl atsisakyta vadinamojo grindinio apšvietimo (dėl klaipėdietiškų permainingų orų, brangumo ir neefektyvumo) bei išsamiai aptarė stogo ir viso centro apšvietimo techninius niuansus.

Kitas „Projektai ir Co“ atstovas siūlė savivaldybės valdininkams rinktis iš dviejų prekybos pasažą uždengsiančių permatomo stogo pavyzdžių, o vizualizaciją pažadėjo pateikti „kitam kartui”.

Paaiškėjus, jog pasaže prekiaujantys žmonės neturi jokio savo vadovo, nuspręsta jiems paskirti operatorių.

Valdininkams gerokai padiskutavus dėl esą netinkamai parinktos viešojo tualeto vietos bei sužinojus, jog aplinkos sutvarkymo darbus bendrovė pristatys kartu su vizualizacija, išsiskirstyta iki „kito karto”.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas dar sausį „Atvirai  Klaipėdai” buvo žadėjęs, jog šią vasarą bus sutvarkytos aplink Vingio centrą esančios erdvės – atnaujinti pėsčiųjų takai, įrengtos kelios poilsio zonos, pasodinti nauji želdiniai, pastatyti nauji suoliukai, nauji šviestuvai ir kt.

Panašu, jog visgi teisus buvo vicemeras Artūras Šulcas, abejojęs tokiomis optimistinėmis prognozėmis ir teigęs, kad džiaugtųsi, jei darbai Vingio centre prasidėtų bent kitais metais.

Skelbta, kad visas Vingio prekybos centro (su prieigoms ir pasažu) techninis projektas Savivaldybei kainuos apie 17 000 eurų.

Kol vis tebederinamos techninės projekto detalės, Vingio centras ir toliau atrodo graudžiai. Palmiros Mart nuotr.

Kiek iš viso savivaldybės biudžetui atsieis centro atnaujinimas, kol nenupirkti rangos darbai, neaišku. Anksčiau kalbėta apie 1,25 mln. eurų, bet projekto įgyvendinimui vėluojant, jis greičiausiai brangs.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Irenai Šakalienei - Aukščiausiojo Teismo malonė

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) panaikino pirmos instancijos ir Klaipėdos apygardos teismo sprendimus, kuriais buvusiai uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus ...
2023-12-08
Skaityti daugiau

Miestas

„Nešvariausiam” miestui tvarkyti ieškoma naujų sanitarų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė apie 4 milijonų eurų vertės viešojo pirkimo konkursą dėl bendrojo naudojimo teritorijų (šaligatvių, autobusų sustojimo aikštelių, aikščių, ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This