„Šeimos pramogų uostas” – graži tradicija

Mums rašo

Jelena Osipkova, KVLC klubo „Draugystė“ mokytoja
2018-10-02

Komentarų: 0

Kas gali būti vertingesnio už laiką, praleistą su artimiausiais žmonėmis? Tradiciškai paskutinį rugsėjo šeštadienį Klaipėdos vaikų laisvalaikio centras (KVLC) suteikė klaipėdiečių ir uostamiesčio svečių šeimoms galimybę pabūti kartu gryname pajūrio ore ir turiningai praleisti laiką „Šeimos pramogų uosto“ šventėje.

Ko gi reikia tam, kad šeimos šventė pasisektų? Be abejo, reikia, kad visi šeimos nariai būtų sveiki. Viena būtiniausių sveikatos sąlygų yra judėjimas. Taigi, daugiau nei 300-ams dalyvių šventė prasidėjo prie „Studlendo”, kur tradiciškai prasideda neatsiejamos „Šeimos pramogų uosto“ dalies – Šeimos bėgimo – 3 km distancija. Kiekvienas ją įveikęs tapo nugalėtoju. Prie finišo visi dalyviai buvo apdovanojami medaliais ir vaišinami obuoliais. Mažiausi šventės dalyviai ne tik prabėgo galbūt pirmąjį savo gyvenimo maratoną, bet ir pailsėję toliau smagiai laiką leido šokinėdami batutuose.

Šventės metu dalyviai galėjo pabendrauti su Lietuvos kariuomenės specialiųjų operacijų pajėgų kovinių narų tarnybos atstovais, kurie dalinosi savo darbo patirtimi, tikino, jog labai svarbu ginti ir mylėti savo šalį. Šventėje susipažinome ir su ugniagesiais gelbėtojais, kurie su savimi atsivežė net dūmų kamerą, paaiškino, kuo svarbūs mūsų namuose dūmų detektoriai, papasakojo, kaip elgtis, prasidėjus gaisrui. Atvykusi Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos komanda mokė, kaip suteikti pirmąją pagalbą, tad kiekvienas šventės dalyvis galėjo jaustis saugus.

Norintiems išbandyti savo meninį talentą, buvo siūloma piešti ant asfalto, lipdyti iš modelino, pūsti didžiuosius muilo burbulus, susikurti savo originalių dizainų atvirukus, lėles, pasipuošti žaismingu paveikslėliu ar tatuiruote, nusipinti apyrankę. Didžioji panda kvietė visus kartu kurti muziką, mušant būgnus.

Pasiūlytos buvo ir veiklos intelektualams. Pradedantys mokytis anglų kalbos, atgaivino savo žinias, o dar nesimokantys sudėliojo savo pirmus angliškus žodžius „Hello, English“ („Labas, anglų kalba“).

Pageidaujantys pasinerti į šachmatų pasaulį turėjo galimybę sužaisti partiją ir prie stalo, ir su didžiulėmis gatvės šachmatų figūromis.

Įdomiu laisvalaikiu buvo pasirūpinta net ir tiems, kas nenorėjo užsiimti jokiomis veiklomis, bet atėjo tiesiog pasidžiaugti saule ir koncertu. Žiūrovams tai buvo puiki pramoga. Atlikėjams – garbė išeiti į sceną, kurioje prieš juos savo palinkėjimus ir pasveikinimo žodžius išsakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Koncerte, kuris truko beveik keturias valandas, pasirodė daugybė muzikos ir šokių kolektyvų, kuriuose dalyvavo labai skirtingo amžiaus ir žanrų muzikos atlikėjai. Buvo nuostabu matyti, kai scenoje su savo mažaisiais šokėjais pasirodė ir jų mamytės. Kartu jiems pavyko sukurti nepakartojamą atmosferą.

Ar verta kitais metais atvykti su šeima į „Šeimos pramogų uostą“? Taip! Kviečiame visus norinčius ne tik smagiai praleisti laiką, bet ir daugiau sužinoti apie galimybes užtikrinti savo vaikams prasmingą veiklą kitiems mokslo metams.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas

Švyturių metus Klaipėdoje pradėjo Baltojo švyturio pasakojimas 

Klaipėdos savivaldybė kartu su kultūros centru Žvejų rūmais šeštadienio vakarą miestiečius kvietė į pajūrį: prie Šiaurinio molo buvo galima klausytis ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Melnragės paplūdimyje - paroda-instaliacija

Balandžio 12 d., penktadienį, 17.17 val. pirmosios Melnragės paplūdimyje, netoli Šiaurinio molo, atidaroma fotografės Arūnės Baronaitės fotografijų paroda–instaliacija „POLIMERAS“. Meninio ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pareigūnai nustatė nepilnametį, galimai išterliojusį daug paplūdimio įrangos

Klaipėdos pareigūnai, atliekantys ikiteisminį tyrimą dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo, nustatė nepilnametį įtariamąjį, galėjusį grafičiais išteplioti daug paplūdimio įrangos Melnragėje. ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This