Prokuratūra teisinasi dėl manekenės žūties tyrimo

Kriminalai ir nelaimės

Generalinė prokuratūra trečiadienį išplatino pranešimą spaudai, kuriame konstatuoja, jog ikiteisminis tyrimas dėl pernai rudenį Klaipėdoje per „Amberton” viešbučio balkoną iškritusios 22 metų merginos Dovilės D.  žūties „atliekamas intensyviai, dėmesingai tikrinant visas, net mažai tikėtinas, šio tragiško įvykio versijas”.

Tuo esą įsitikino Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokurorai, kuriems prieš keletą savaičių buvo pavesta išsamiai patikrinti visą Klaipėdos apygardos prokurorų bei policijos tyrėjų surinktą medžiagą.

Generalinė prokuratūra teigia, jog Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arūnas Saunorius manekenės nužudymo bylą tiria tinkamai. Palmiros Mart nuotr.

Įvertinę ne tik bylos tomuose jau užfiksuotus duomenis, bet ir ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio prokuroro Arūno Saunoriaus pasirinktą taktiką, tyrimo kryptis, planuojamus atlikti veiksmus, įvairiapuses užduotis tyrėjams bei kitus duomenis, Generalinės prokuratūros prokurorai konstatavo, kad šiuo metu nėra jokio pagrindo abejoti tyrimo eiga.

Jie taip pat pabrėžė, kad asmenys, kurių komentarai pastaruoju metu pasirodo atskirose žiniasklaidos priemonėse, viešai atskleidžia itin privačius kitų asmenų duomenis, neatsakingai teikia nepatikrintą arba visiškai klaidingą informaciją.

„Nepaisant tokiu būdu kuriamo visuomenės spaudimo, prokuratūra bei tyrėjai viešai gali skelbti tik gana sausą statistiką”, – rašoma pranešime.

Teigiama, kad bet koks išsamesnis tyrimo eigos komentavimas „gali labai lengvai sunaikinti iki dabar atlikto didžiulio darbo rezultatus ir net nebeleisti atskleisti tikrųjų įvykio aplinkybių bei jame dalyvavusių asmenų vaidmens”.

Nuo išsamesnių komentarų esą susilaikoma ir dėl to, kad tektų atskleisti labai daug žuvusios merginos bei kitų asmenų privataus gyvenimo aplinkybių, o tai neleistina vadovaujantis ir etikos principais, ir įstatymo reikalavimais.

Konstatuojama, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas prieš 10 mėnesių, o įvertinus tai, kiek proceso veiksmų per šį laiką atlikta, kiek parengta dokumentų, gauta duomenų – tyrimo eiga esą vertintina kaip labai intensyvi.

Šiuo metu yra sukaupta 11 tomų arba apie 2200 įvairių dokumentų, kuriuose užfiksuoti reikšmingi tyrimui duomenys.

Tyrimo metu prokuratūra kreipėsi dėl 24 ekspertizių atlikimo. Dalis rezultatų jau yra gauti, dalis – dar tik laukiami. Nuo jų esą priklauso ir tolimesni pareigūnų sprendimai šiame tyrime. Teigiama, kad kai kada rezultatų dėl ekspertizės ypatumų ir sudėtingumo tenka laukti ne vieną mėnesį.

Su tarptautinės teisinės pagalbos prašymais prokuratūra kreipėsi į dvi užsienio valstybes. Šiuo metu išsamiau komentuoti šių prašymų nėra galimybės.

Viešai paskelbti teiginiai apie neva nustatytus 6 asmenų DNR ant aukos kūno yra visiškai nepagrįsti, melagingi ir formuojantys klaidingą nuomonę. Pateikti viešai duomenis apie tai, koks yra tikrasis šio tyrimo rezultatas, nėra galimybės.

Teigiama, jog ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras A. Saunorius yra patenkinęs visus nukentėjusiems asmenims atstovaujančio gynėjo prašymus leisti susipažinti su visa ikiteisminio tyrimo medžiaga.

INFORMACIJA

22 metų užsienyje modeliu dirbusi lietuvė Dovilė D. buvo rasta negyva Klaipėdoje Naujojo Sodos g. 2017 m. lapkričio 20 d. vakare, apie 19.35 val.

Nustatyta, kad mergina iškirto iš „Amberton Klaipėda“ 14-ojo aukšto bendrojo naudojimo balkono, į kurį buvo išėjusi parūkyti. Ar mergina iškrito pati, ar jai kas nors „padėjo“ – tebesiaiškinama iki šiol.

Skelbta, kad viešbučio kambaryje ji buvo apsistojusi kartu su žinomu uostamiesčio prodiuseriu Ričardu P. , o lapkričio 20-ąją viešbutyje su jais esą buvo dar vienas asmuo, vardu Aidas.

Pastaruoju metu viešojoje erdvėje apie šį tyrimą daug kalba nukentėjusiosios atstovai – neva mergina prieš mirtį priverstinai buvo svaiginama narkotinėmis medžiagomis, tyrimą atliekantys pareigūnai kaltinami nekompetencija ir kt.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Įtariamasis vaiko nužudymu gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje

Penkių mėnesių savo sūnų, kaip įtariama, pro langą išmetusiam jo tėvui nustatyti psichikos ir elgesio sutrikimai, jam reikalingas gydymas, jis ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Tikrosios vyro mirties priežasties ieškanti moteris žada kovoti iki galo (papildyta)

Nors ir ketvirtoji, medicininė, ekspertizė nustatė, jog jaunas vyras mirė nesmurtine mirtimi, jo klaipėdietė žmona vis tiek žada rankų nenuleisti ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mušeiką nuo atsakomybės norėjusi išsukti prokurorė lieka su nuobauda

Klaipėdos apylinkės prokurorei Jolantai Sarpalienei, net ir pasitelkus į pagalbą advokatu tapusį savo kolegą, pirmos instancijos teisme nepavyko panaikinti generalinės ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This