Seniūnaičiai dirba aktyviau

Miestas, Svarbu

Artūras Maslak
2018-10-10

Komentarų: 4

Su Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykiene susitikę uostamiesčio seniūnaičiai nepagailėjo priekaištų Viešosios tvarkos skyriui, taip pat piktinosi dėl pasikeitusio reglamento, sudarančio perteklines biurokratines kliūtis dalyvauti savivaldos darbe.

Aktyviausi seniūnaičiai buvo apdovanoti atšvaitinėmis liemenėmis, gertuvėmis ir skėčiais. Artūro Maslak nuotr.

Vietos savivaldos dienos proga aptarti savo veiklos atvyko 14 iš 27 seniūnaičių (iš viso miesto turėtų būti 55 seniūnaičiai, tačiau daugiau nei pusėje seniūnaitijų rinkimai iki šiol nėra įvykę, nors seniūnaičių kadencijos sutampa su miesto Tarybos).

Dvejų metų ataskaitoje matoma, kad seniūnaičių aktyvumas šiemet išaugo daugiau nei trečdaliu. Tačiau dėl organizacinių nesklandumų fiksuoti ne visi seniūnaičių kreipimaisi. Dalis jų rašė ne į oficialius elektroninius paštus, kuriais remiantis renkama statistika. Taip pat dalis seniūnaičių teigė skambinę telefonu, o tokie kreipimaisi irgi neatsispindi statistikoje. Šiemet 6 aktyviausi seniūnaičiai parašė 82% visų fiksuotų raštų ir pasiūlymų. Aktyviausia šiemet buvo Molo gatvės seniūnaitė Marija Kalendė, parašiusi 35 raštus. Likęs 21 seniūnaitis Savivaldybės administracijai parašė 29 raštus.

Dažniausiai seniūnaičiai kreipdavosi dėl aplinkos tvarkymo, tačiau, anot jų, Savivaldybė nurodė orientuotis ne į kiemuose esančias problemas, o į viešąsias erdves.

Šiemet kur kas dažniau seniūnaičiai kreipėsi ir dėl informacijos apie Savivaldybėje vykstančius posėdžius. Susirinkime dalyvavę seniūnaičiai priekaištavo, kad negauna informacijos, o turi jos ieškoti patys.

Neseniai iš motinystės atostogų grįžusi A. Velykienė išreiškė nuomonę, kad taip gali būti ir dėl naudojamų skirtingų elektroninio pašto adresų. Pavaduotoja teigė, kad prieš dvejus metus visiems seniūnaičiams buvo sukurtos elektroninio pašto dėžutės ir informacija į jas esą siunčiama nuolat. Tačiau, pasirodo, yra ir neseniai pradėjusių dirbti seniūnaičių, kurie teigė dar negavę prieigos.

Seniūnaičiai priekaištavo ir Savivaldybės administracijos Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjui Sauliui Valiuliui dėl esą vangaus reagavimo į pranešimus arba visiško jų ignoravimo.

Pasikeitus miesto Tarybos veiklos reglamentui, seniūnaičiams tenka registruotis į komitetų ir Kolegijos posėdžius. A. Velykienė tokį pakeitimą vadina pertekliniu ir mano, kad tokie posėdžiai turėtų būti vieši ir atviri. Susitikime dalyvavusi miesto Tarybos narė Nina Puteikienė taip pat tikino, kad reglamentas turėtų būti keičiamas, nes  dabar seniūnaičiai „netenka įstatyminės teisės laisvai dalyvauti savivaldybės valdyme”.

A. Velykienė, apgailestavusi, kad iš 55 seniūnaičių yra išrinkti tik 27, kartu informavo, jog Savivaldybės administracija perka galimybių studiją, kuri turėtų atsakyti, ar reikalingos mieste seniūnijos, ar galbūt verta atsisakyti dabartinės tvarkos.

Nina Puteikienė tikino, kad Klaipėda turėtų sekti Vilniaus ir Kauno pavyzdžiu bei optimizuoti veiklą, keisdama seniūnaitijas į seniūnijas.

Šiuo metu seniūnaičiai savo pareigas atlieka neatlygintinai. Miesto Taryba jiems pernai lapkritį paskyrė tik 50 eurų išmoką, kurią galima panaudoti veiklos išlaidoms (ryšiui, transportui ir t.t.).

4 Comments

  1. klaipėdietis

    Kai kurie seniūnaičiai tik dėl valdžios siekimo užima šias pareigas,galvodami,kad pateks į savivaldybę.Ir jokie čia geri kėslai nekvepia.Niekuo nebegalima pas mus tikėti ir pasitikėti,šlykštu kaip visi nori valdžios.

    Reply
    • Nijole

      Sutinku su jumis

  2. Marija

    dažnam iš seniūnaičių ne valdžios dėmeso reikia, o betarpiško bendradarbiavimo ir informacjos dalinimosi, bei jos neiškraipymo viešoje ervėje…

    Reply
  3. Seniūnaitė

    Taip pat susitikimo metu buvo išsakytas prašymas reaguoti į neteisingai, neobjektyviai žiniasklaidoje paviešintus faktus, kaip pastaruoju metu buvo paviešintas vienas iš savivaldos renginio – Atgimimo aikštės projektas. Konkrečiu atveju paviešintas Klaipėdos dienraštyte. Neteisingai paviešinti faktai savivaldai solidumo nepriduoda.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

Mums rašo

Seniūnaičių rinkimai Klaipėdoje – mokyklinio teatro lygio spektaklis

Klaipėdos seniūnaičių rinkimai – demokratinis rinkimų procesas bei savotiškas mokyklinio teatro lygio spektaklis. Savivaldybės administracija entuziastingai rinkimų procese keičia ir ...
2024-01-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This