Seniūnaičiams paskyrė po 50 eurų

Miestas

Klaipėdos miesto Taryba ketvirtadienį nutarė, kad seniūnaičiams bus mokama 50 Eur dydžio išmoka.

Mieste seniūnaičių rinkimai vis dar vyksta, nes iki šiol 2017-2019 m. kadencijai yra išrinkti tik 19 seniūnaičių. Martyno Vainoriaus nuotr.

Savivaldybės administracija teikė sprendimo projektą, kuriuo seniūnaičių veiklai skirtas išmokas siūlyta didinti nuo 15 iki 35 Eur per mėnesį. Ši suma buvo grindžiama tuo, kad vardinis viešojo transporto bilietas 30 d. kainuoja 20 Eur, telefono ir interneto paslaugos ryšio operatorių paslaugos vidutiniškai kainuoja 7 Eur/mėn., o  kanceliarinėms bei pašto paslaugų išlaidoms esą turėtų užtekti likusios dalies.

Seniūnaičių sueiga iš pradžių prašė 200 eurų, tačiau vėliau pradėjo figūruoti 50 Eur suma. Ją minėjo ir iš „Klaipėdiečių tribūnos” prieš posėdį pasisakiusi „Eglės” seniūnaitė Virginija Jurgilevičienė.

„Mes esame pati žemiausia Savivaldybės pakopa, labai svarbu požiūris į mus. Mums jau nuleidžiama darbų, o mums sakoma, kad mes – nereikalingi, ką išgirdau iš Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininko. Tai – skaudoka. Numatomos nedidelės sumos, bet būtų pagarba seniūnaičiams. Balsuokite už 50 eurų”, – sakė V. Jurgilevičienė.

Konservatorius Arūnas Barbšys frakcijos vardu irgi siūlė skirti 50 Eur. Vėliau tokį pasiūlymą pateikė ir Liberalų sąjūdžio frakcija. Vytautas Čepas išreiškė nuomonę, kad ir 50 Eur yra „mizerna suma”. Jis taip pat siūlė neapkrauti seniūnaičių ataskaitų rengimu už tuos pinigus.

„Mes matome kontrastą, kai matome, kad Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojai Elidai Mantulovai už darbą su seniūnaičiais yra pridėta po 300 eurų prie algos. Seniūnaičiai prašo pinigų, nes realiai atliks seniūno funkciją. Aš pasisakau už 50 eurų išmoką, nes dar kyla klausimas, ar iš viso ši veikla nebus nuostolinga”, – savo ruožtu teigė opozicijos atstovė Nina Puteikienė.

Liberalas Saulius Liekis, buvęs seniūnaitis, išreiškė apgailestavimą, kad nauji seniūnaičiai pradėjo nuo noro gauti didesnes kompensacijas, esą reikėtų pradėti nuo darbų ir įrodyti savo vertę. Visgi jis akcentavo, kad reikia didinti išmoką.

„Man nejauku. Atrodo, kad dalyvauju akcijoje „Pirmyn prie lovio”. Juk darbo sąlygos tvirtinamos iš anksto. Visgi tai yra visuomeninės funkcijos. Nelaikau korektiškais pasisakymus, kad 50 eurų maža suma. Pasakykite tai savo tėvams pensininkams”, – sakė vicemeras Artūras Šulcas.

„50 eurų bus žingsnelis prie žingsnelio statant tiltus su bendruomene. Galbūt ateis protingi, iniciatyvūs žmonės”, – teigė liberalė Vaida Žvikienė.

„Nesu aš prieš seniūnaičius, kaip ponia Jurgilevičienė sakė. Aš už tuos, kurie aktyviai dirba. Tas 15 eurų tikrai nebūtų ženklus praradimas biudžetui”, – teigė Rimantas Taraškevičius.

Už 50 eurų išmoką pasisakė 24 miesto Tarybos nariai, susilaikė vienas – liberalas Audrius Vaišvila.

INFORMACIJA

2016 m. buvo išrinktas 41 seniūnaitis, 6 iš jų išmokos atsisakė. Per 2016 m. avansu išmokėta 35 seniūnaičiams 6 300 Eur, iš kurių 5025, 66 Eur seniūnaičiai pagrindė dokumentais. Likusi 1274,34 Eur išlaidų suma liko dokumentais nepagrįsta, kadangi ankstesniame tvarkos apraše nebuvo numatyta atsakomybė dėl išlaidų nepagrindimo.

Iš viso vidutiniškai 2017 m. ankstesnės kadencijos vienas seniūnatis per mėnesį išleido 12,42 Eur ir pagrindė išlaidas dokumentais.

Teigiama, kad Vilnius ir Kaunas seniūnaičiams išlaidų neapmoka, o kiti miestai skiria nuo 6,66 (Jonava) iki 28,96 (Šiauliai) Eur.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This