Kas svarbiau: naktinis verslas ar gyventojai?

Svarbu, Temos

Palmira Mart, Martynas Vainorius
2018-10-11

Komentarų: 30

Gausiai valdininkų armijai, susidedančiai iš Klaipėdos savivaldybės administracijos Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos bei Viešosios tvarkos skyrių, savivaldybės Narkotikų kontrolės komisijos, policijos pajėgų ir net Vilniuje veikiančio Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento (NTAKD) gana sunkiai sekasi priversti vos kelis uostamiestyje veikiančius probleminius vadinamuosius „taškus” laikytis naujosios prekybos alkoholiu tvarkos.

Visgi porai jų  – esančiame Mažajame kaimelyje ir Bijūnų g. – jau rengiami apynasriai. Tuo metu triukšmą Žvejų gatvėje keliantiems barams dar tik grūmojama pirštu, nors virš baro „Bardakas” gyvenantys klaipėdiečiai teigia jau nebegalintys tverti savo būstuose. Į šią situaciją pradėję gilintis politikai tikina, kad „tikrai bus ieškoma variantų, kaip apriboti tuos bardakus”, tačiau kartu gyventojus ragina kreiptis ir į Seimo narius, kad jie tobulintų įstatymus.

Iš gyventojų pasisakymų atrodo, kad baras „Bardakas” su kaupu patvirtina savo vardą. Martyno Vainoriaus nuotr.

Žada nuolatinius reidus

Trečiadienį vykusiame savivaldybės Narkotikų kontrolės komisijos posėdyje, kuriame net nebuvo kvorumo, valdininkai ir vėl, kaip ir rugsėjo vidury posėdžiavusi viešosios tvarkos pažeidimus nagrinėjanti darbo grupė, vardino tas pačias vadinamąsias naktines „girdyklas”, įsikūrusias Mažajame kaimelyje, Bijūnų g. ir Žardės prekybos centre.

Ir jų daromi pažeidimai vardinti tie patys – nesilaiko nustatytų prekybos alkoholiu laiko apribojimų bei leidžia laisvai barų klientams alkoholinius gėrimus išsinešti su savimi. Tradiciškai minėta ir Žvejų gatvė, kurioje esančios kavinės esą Alkoholio kontrolės įstatymo reikalavimų laikosi, bet gyventojai nuolat skundžiasi iš jų sklindančiu triukšmu.

Žardės prekybos centre esančiam naktiniam barui leista „pasitaisyti” iki sausio mėn. Palmiros Mart nuotr.

Tačiau dvi iš pagrindinių „girdyklų”, regis, jau skaičiuoja paskutines dienas. Posėdyje pranešta, kad dėl Bijūnų g. 8 ir Mažojo kaimelio g. 1 veikiančių naktinių barų bus kreipiamasi į miesto Tarybą, prašant šioms įmonėms apriboti ne tik darbo laiką, bet ir darbo vietą.

„Turime pavyzdžių ir praktiką, kad jie pakeičia pavadinimus, bet yra tie patys asmenys, o mes negalime jiems neišduoti licencijos”, – kodėl bus prašoma politikų apriboti minėtose vietose verslininkams prekybą alkoholiu, motyvavo Savivaldybės administracijos Licencijų skyriaus vedėja Jolanta Uptienė.

Žardės prekybos centre esančiam naktiniam barui bei barams Žvejų g. dar leista „pasitaisyti” iki sausio.

Pirmąsyk pasitarime dalyvavęs naujasis Klaipėdos policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos Prevencijos skyriaus viršininkas Gintautas Pocevičius pranešė, kad nuo metų pradžios policija atliko 49 patikrinimus mieste alkoholiu prekiaujančiose vietose  (22 iš jų kartu su savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistais), nustatė 46 pažeidimus, patys surašė 31 pažeidimų protokolą, o 15 medžiagų perdavė NTAKD, kad jis taikytų ekonomines sankcijas.

Naujasis Prevencijos skyriaus viršininkas taip pat informavo, jog iki metų pabaigos savaitgaliais kartu su savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistais policija nuolat rengs reidus, tikrindama, kaip alkoholiu prekiaujančiose vietose laikomasi naujojo Alkoholio kontrolės įstatymo reikalavimų.

Puokštės pažeidimų

Trečiadienį miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetui jau buvo pristatytas ir minėtasis sprendimo projektas dėl prekybos ribojimo UAB „Bistro kasa“ (Bijūnų g. 8) ir UAB „Nevtemus“ (Mažojo Kaimelio g. 1). Ruošiamasi apriboti prekybos alkoholiu laiką (leisti tai daryti pirmadieniais – šeštadieniais nuo 10 iki 20 val., o  sekmadieniais nuo 10 iki 15 val.) ne tik šioms konkrečioms įmonėms, bet ir pačioms prekybos vietoms, jei tose pačiose patalpose norės tokią veiklą vykdyti kitos įmonės.

Sprendimo projekte dėstoma, kad nuo gegužės 30 iki rugpjūčio  31 d. dėl Bijūnų g. 8 esančio baro NTAKD skyrė 6 baudas (dvi dar neįsigaliojo) dėl prekybos alkoholiu taisyklių pažeidimo ir barui siūlo apriboti prekybos laiką. Analogišką siūlymą teikianti policija per metus (nuo 2017 m. birželio) buvo užregistravusi 11 pranešimų dėl prekybos alkoholiu tvarkos pažeidimų ir vien per šią vasarą gavusi 6 pranešimus apie įvairias nusikalstamas veikas šioje vietoje. Į visą šią „puokštę” dar pridedami ir du Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus užfiksuoti pažeidimai, Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nustatyti personalo higienos pažeidimai ir Mokesčių inspekcijos skirta bauda.

Siūlomi analogiški apribojimai UAB „Nevtemus“ atžvilgiu grindžiami duomenimis, kad nuo pernai liepos iki šių metų rugpjūčio 28 d. ties Mažojo kaimelio g. 1 namu buvo užfiksuota 18 viešosios tvarkos pažeidimų: dėl triukšmo, muštynių, konfliktų ir kt. O Viešosios tvarkos skyrius per šiuos metus čia už įvairius viešosios tvarkos pažeidimus jau nubaudė 26 asmenis. Pažeidimų sąrašas tęsiamas 9 atvejais, kai nesilaikyta alkoholio prekybos tvarkos, veterinarijos tarnyba rugsėjo 8 d. patikrinimo metu konstatavo, jog bare patiekalai negaminami, tik mikrobangų krosnelėje pašildomi fasuoti gaminiai.

Tačiau UAB „Nevtemus“ raštu Savivaldybei buvo išdėsčiusi poziciją akcentavo, kad iki šių metų rugsėjo 4 dienos čia veiklą vykdė UAB „Oni grupė” priklausęs restoranas „Desperados”.

Į komiteto posėdį atėjusi patalpų savininkė Tatjana Solenkova taip pat tikino, kad toks sprendimas būtų neteisingas ir netgi darė prielaidą, kad tai yra buvusių nuomininkų keršto išdava.

„Buvo konfliktas su „Oni grupe”, kai jie čia nesusitvarkė ir nusprendėme su jais nutraukti sutartį. Aš žiūriu kaip savininkė, kad nebūtų pažeidimų, nes man apribos laiką ir vietą. Tada pagrasino, kad turėsime nemalonumų ir prasidėjo. Pasižiūrėjau internete – Darius Vaičekauskas, buvusių nuomininkų direktorės vyras yra Kultūros tarybos narys. Organizavo skundą, man grasino ir barmenas, vardu Darius. Nė prie nieko kito nesėdi tiek, kiek čia”, – dėstė T. Solenkova.

Komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius, akcentavęs, kad nepažįsta „nei Vaičekausko, nei Vaičekauskienės”, klausė T. Solenkovos, kaip ji pati vertina naktinę prekybą alkoholiu gyvenamųjų namų kvartale.

„Žmonės bando išgyventi. Ieško galimybių, nes paprastos parduotuvės neišgyvena. Aš nesutinku ir kovosiu už save. Juk negalės kita UAB ateiti. Prie kiekvienos vietos pastatykite policiją, Savivaldybę. Galima kiekvienam žmogui organizuoti ką nori. Aš suprantu, kad yra pažeidimų, bet jų turi ne vienas. Kiti juk gali puikiai dirbti, jei netaikomas apribojimas vietai”, – teigė T. Solenkova.

„Dar galite kreiptis į Tarybą, gali advokatas, teisininkas pažiūrėti, jei ras, kad mes neteisūs, gal Taryba į tai atsižvelgs”, – dėstė R. Taraškevičius, kurio vadovaujamas komitetas vienbalsiai pritarė siūlymui nuo gruodžio 1 d. riboti prekybą alkoholiu abiejose šiose vietose.

Tuo metu minėtame Narkotikų kontrolės komisijos posėdyje dalyvavęs Prevencijos skyriaus viršininkas G. Pocevičius irgi sakė, jog gyventojų skundus reiktų tirti itin atidžiai, nes esą negalima atmesti fakto, jog tokiu būdu verslininkams gali keršyti jų konkurentai.

Galutinį žodį dėl to šį mėnesį dar turės tarti visa miesto Taryba.

Dėl triukšmo – siūlymai susitarti

Nors joks sprendimo projektas ir nesuformuluotas, šio komiteto posėdžio metu buvo kalbama ir apie skundus dėl Žvejų g. 4 veikiančio baro „Bardakas”. Į komiteto posėdį atėję keletas virš jo gyvenančių žmonių skundėsi ketvirtadieniais-sekmadieniais nebesitveriantys savo butuose, nes iki pat ankstyvo ryto jaučia ir triukšmą, ir muzikos keliamą vibraciją.

„Kiekvieną savaitgalį po tris kartus kviečiame policiją”, – sakė vyriškis.

„Tame pačiame mūsų name veikia baras „Dokas”, dirba iki 24 valandos ir neturime jam jokių priekaištų. „Bardakas” po susitikimo žadėjo nerengti gyvo garso koncertų iki susitvarkys garso izoliaciją, bet jau tą pačią savaitę surengė. Ir patys savo reklamose skelbia apie linksmybes iki penkių ryto. Įstatymais jau draudžiama šuniukams suloti, pianinu groti, o čia garsiausia muzika – ir nieko”, – sakė jauna moteris.

Žvejų g. 4 namo gyventojai tvirtina, kad į pirmą aukštą atsikraustęs baras „Bardakas” sukūrė ne tik tikrą bardaką, bet ir pragarą, Martyno Vainoriaus nuotr.

Analogiškai kalbėjo ir „Atvirai Klaipėdai” dar prieš šį posėdį paskambinusi klaipėdietė, gyvenanti Žvejų g. 4.

„Dėl muzikos vibracija būna tokia, kad net indai kartai nukrenta ir sudūžta. Nė viena institucija nepadeda į kurią kreipiamės – nei Savivaldybė, nei policija, nei Visuomenės sveikatos centras. Net keistas sutapimas, kai pastarieji atvažiavo matuoti triukšmą, kaip tyčia tą vakarą niekas negrojo. Policija atvažiuoja, baras pritylina muziką, išvažiuoja – ir vėl tas pat. Ir taip kelis kartus per naktį. Vien pastaruoju metu yra užfiksuoti 36 tokie policijos kvietimo atvejai”, – pasakojo moteris.

Ir ji, ir komiteto posėdyje dalyvavę jos kaimynai tikino, kad butus šiame name pardavusi bendrovė iš esmės apgaule išgavo pritarimus, jog pirmame aukšte esančiose patalpose visą parą galima versti alkoholio prekyba. Esą tokie sutikimai buvo įtraukti į pardavimo-pirkimo sutartis kaip privalomas punktas, bet buvo akcentuojama, jog čia bus rami komercinė veikla – parduotuvės, restoranai, kavinukės.

Prie minėtojo sprendimo pridėtuose dokumentuose matyti, kad skundus dėl „Bardako” (UAB „Eleneta”) veiklos rugsėjo 19 d. svarstė speciali Savivaldybės nuolatinė darbo grupė. Jos posėdžio metu Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Asta Šnepetienė informavo, kad nuolat gaunami gyventojų skundai dėl „Bardako” naktį keliamo triukšmo, leidžiamų muzikos įrašų, organizuojamų gyvo garso muzikinių grupių pasirodymų, dėl nuolatinių viešosios tvarkos pažeidinėjimų”. Tačiau kartu buvo konstatuota, kad iš institucijų nėra gauta pranešimų apie viešosios maitinimo įmonės licencijuojamos veiklos pažeidimus.

Policija savo ruožtu informavo, kad vien per liepą šiuo adresu buvo gauti 36 pranešimai, dėl 3 iš jų pradėti ikiteisminiai tyrimai. Dėl keliamo triukšmo policijai skųstasi 15 karų, „Bardakas” minėtas 9 kartus.

UAB „Eleneta” atstovai šio posėdžio metu aiškino, kad išsinuomodami patalpas iš savininko gavo gyventojų pasirašytus sutikimus, kad jie neprieštarauja tokiai veiklai, investavo lėšas, atliko papildomus garso izoliacijos darbus, įstiklino lauko terasą ir yra „pasirengę toliau daryti viską, kad gyventojai nesiskųstų dėl keliamų nepatogumų”.

Ši komisija buvo nutarusi įpareigoti UAB „Eleneta” per 2 savaites suorganizuoti Žvejų g. 4 namo gyventojų susirinkimą, į kurį butų pakviesti ir policijos bei Viešosios tvarkos skyriaus specialistai bei kartu pradėtos spręsti problemos. Taip pat buvo rekomenduota įmonei kreiptis į Nacionalinį visuomenės ir sveikatos centrą dėl garso matavimų atlikimo bei gerinti baro patalpų garso izoliaciją.

„Nustatyti laikotarpį iki 2019-01-01 d., per kurį įmonė bendradarbiaus su gyventojais ir spręs iškilusias problemas. Jei per nustatytą laikotarpį bus gauta skundų ir nustatyti pažeidimai, komisija vėl spręs klausimą dėl prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimo”, – rašoma komisijos posėdžio protokole.

Analogiškas nurodymas su perspėjimu dėl galimo veiklos ribojimo buvo duotas ir UAB „Vakarų idėjos“,  valdančiai barą „Bukowski“, esantį Žvejų g. 2.

„Net jei jie ir turi gyventojų sutikimą, jie neturi teisės pažeidinėti bendros tvarkos. Jei nesitvarko – ribokite ir ten prekybos alkoholiu laiką. Taryboje paaiškinkite visas aplinkybes. Spręskime klausimą kompleksiškai. Paieškosime variantų, kaip apriboti tuos bardakus”, – sakė R. Taraškevičius.

Komiteto narys Vygantas Vareikis savo ruožtu paragino gyventojus ne tik prieš miesto Tarybos posėdį pasisakyti iš Klaipėdiečių tribūnos, bet ir kreiptis į Seimo narius.

30 Comments

  1. Karolina

    Man keista, kai žmogus nori gyventi barų apsupty ir nori ramybės. Norėčiau ramybės, nepirkčiau tokioje vietoje, norėčiau tūso, tada pats tas. Dabar taip išeina, kad barai veikę ilgą laiką ir džiuginę savo šurmuliu ir gyvąstim užkrėtę Klaipėdą, primenančią šiltomis vasaros dienomis kitus Europos senamiesčius turi nukentėti dėl kelių nesusipratųsių/nemąstančių žmonių. Kurie atsikėlė į šią vietą kai Žvejų g. Jau seniai taip gyveno. Man kosmosas tokie gyventojai. Parduokit butus, įkurkit biurus. Jei bus peticija, pasirašysiu už tokių gyventojų iškeldinimą, nes jų pageidavimai daro žalą mano mylimam miestui Klaipėdai.

    Reply
    • djovani

      Pilnai jums pritariu. Kova su vejo malunais. Leiskite Klaipedai buti gyvai, leiskite svesti gyvenima, dziaugtis juo. Jau ir taip 75 procentai jaunimo isvaziavo, kas i uzsieni dirbti, kas i Kauna, Vilniu studijuoti. Jei dar ir linksmintis savaitgaliais teks vaziuoti i kitus miestus, tai isvis absurdas bus. O keisciausia, kad puolimas vyksta ne pries aplink esancias girdyklas, o pries naujausia ir manau siai dienai auksciausios klases bara Klaipedoj.

    • Gyventojai laimes

      Jei nezinai situacijos, nekomentuok. Niekas nenori uzdaryti visu baru Zveju gatveje. Kalba eina apie viena konkretu bara gyvenamajame name. Vystytojai, tipiski verslynikai, labai graziai kalbejo, kol ispardave butus ir susizere milijonus. Bet kaip sakoma apetitas kyla bevalgant. Is gintaro parduotuves ar kavines didelio pelno negausi, tai ko neileisti naktinio klubo iki 6 ryto, o pazadai gyventojams tiek to…Bet istatymai, deja, galioja ir siuo atveju yra gyventoju puseje

    • Didziajai komentuotojai

      Zmones, tamstai pranesu, butus isigijo pries 3 metus, Bardakas atsidare sia vasara, taip kad nereikia nesamoniu vapeti, jei nezinai. Pernai veike ramus bariukas vietoje Bardako, nebuvo nei vieno skundo, taip pat tuo paciu adresu dirba Studio52, Docks, ar kada skundu buvo? Ne. O kad isikelia naktinis klubas i daugiabuti, tai cia ne vienas atkata gaves, nes niekur nesu mates didesnio absurdo.

  2. komentatoriams

    tikras lietuviskas bruozas, kaimynui blogai, o tai laimes padave, gi ne man 🙂 ir dar liezuviais paplakime, kad dziaugsmo butu daugiau 😀 Tokie visi objektyvus, vertybiu saugotojai ir gerbejai, grazu cia tame, lietaus kraste, kur geriausia gyvena tik tie, kuriems nusisvilpti i istatymus ir kitu teisetus interesus. A, ir dar komentatoriams, kurie veidrodzio nemate, tai i save negali pasiziureti 😀

    Reply
  3. Mindaugas

    Retai kada komentuoju,bet tikrai jau užkniso mykiantys centro gyventojai! Tai jiems mocai,tai žmonės norintys atsipalaiduoti,gal užteks inkšti ir kraustykitės pas mane į Kisinių kaimą,nuo Rimkų tik 10km.-ramybė,tyras oras,puikus susisiekimas…Daugiau pozityvo LT ir mylimos Klaipėdos,kurioje pragyvenau 32m. gyventojai!

    Reply
  4. laiškas

    Gerb. ūsuotijei savivaldybės bebrai iš Viešosios tvarkos ir Licencijų skyrių, mieli namo vystytojai ir Bardako atstovai:
    Gyventojai sutiko, kad būtų prekiaujama alkoholiu SU SĄLYGA, KAD VYKDOMA VEIKLA ATITIKS VISUS NORMINIŲ AKTŲ NUSTATYTUS TRIUKŠMO IR KITUS REIKALAVIMUS, KAD NEĮTAKOS TEISĖS Į SVEIKĄ IR ŠVARIĄ APLINKĄ.
    P.S. Atidžiau skaityti sutikimus.

    Reply
    • Vilius

      Gal galit pasakyti kokios kategorijos pastatas? Ar garso pralaidumas jame atitinka visas normas? Nes labai dažnai tenka susidurti su tuo, kad skelbiama jog kategorija A (tiek dėl garso, tiek dėl šilumos) o realiai visiškai kiauros sienos ir kiauras namas būna. O tada jau ir jokie teismai nepadeda, patys du metus kovojom, kad nusipirkę butą negalim ramiai miegot, nes girdim kai kaimynas televizorių tyliai žiūri, o baigėsi tuom, kad patys už savo lėšas ir remontą turėjom darytis, nes pastatas neatitiko garso pralaidumo reikalavimų (nors buvo skelbiama, kad kategorija A+ ir jokiu problemų nebus) Sėkmės visiems ir tolerantiškumo.

  5. Visiems linksmuoliams ir pavyduoliams

    1. Istatymai visiems galioja vienodai – del triuksmo taip pat, barams netaikoma jokia issimtis.
    2. Savivaldybe turejo neleisti statyti gyvenamojo namo tokioj vietoj, jeigu sita vieta yra skirta girtuokliams ir girtuokles, kurie 03.00 val ir veliau stugauja prisigere.
    3. Sutikimas leisti prekiauti alkoholiu reiskia tik leidima prekiauti alkoholiu, o nebloginti gyvenamas salygas leidusiems, ar sutika kesti triuksma kiekviena savaitgali.
    4. Garantuoju yra daug butu kaip baras gali dirbti kad ir visa para ir susitvarkyti su triuksmu, kaip antai spec ausines, tikra garo izoliacija, galu gale muzikos garso reguliavimas, viskas priklauso nuo verininko geros valios ir poziurio i save (ar laukinis kapitalistas, kuriam max pelno, min kastai) ir aplinkinius.
    5. Visoje sitoje sitacijone de bardako kaltas komerciniu patalpu savinikas, kuris beje yra ir namo statytojas, apgaule isviliojes sutikimus prekybai alkoholiu, ir Savivaldybe, kuri vadovaujasi ne sveiku protu ir suvokimu, kad leidzia naktinio klubo veikla gyvenanam daugiabutyje, o matyt kitais interesais su savivaldybes atitinkamas tarnautojais, kaip viesosios tvarkos skyriaus sefu.
    6. Zveju 4 kai kuriuos butus nuomoja turistams, tai yra ir zmones uzsiima verslu, moka mokescius, ir jie supranta, kad miesto centras patrauklus savo pramogom, taciau jie nepazeidineja istatymu, bet nukiancia, del juos pazeidzianciu kitu verslininku veiksmu, nes niekas nenori nuomoti ten kur indai ir baldai per nakti dreba.
    7. Tiems savivaldybes ir policijos tarnsutojams siulau net dykai, sutarsim, tik nezinant bardakui, pagyvent nuomuojamuose butuose ir virs bardako. Nepades joks vynelis uzmigti, kurio ipilsiu ir kiek tilps.

    Todel viska galima suderinti ir rasti balansa, bet matyt ne musu verslininku mentalitetui vis dar, kol masto kaip laukiniai kapitalistai.

    Del pvz kaip kitu saliu sostinese yra, pvz Vienoje, Liuksemburge, Berlyne ir t.t. 22.00 val. lauko kavines uzsidaro, visi viduje, o garsas primazinamas, kad netrukdyti gyventojams. Ir kazkodel barai pilni, nors muzika groja kaip fonine, tyliai. Gal todel, kad pabebdrauti daugiau gali ir girdi vieni kitus, kas yra puiki alternatyva pilnu garsu skambantiems bumcikams ir rengiamiems sokiams.

    Beje, pagal savo pobudi Bardakas yra ne baras, o naktinis klubas, nes
    dirba iki 6.00 val. neoficialiai
    vyksta sokiai ir vakareliai
    rengiami koncertai

    Ir tai vyksta DAUGIABUTYJE.

    Galiu uztikrinti, kad namo gyventojai toliau kovos uz savo investicija, ir jau darosi viskas aisku, kad viskas baigsis teisme, sutikimu prekybai alkoholiu panaikinimu. O tada viskas is kart issispres.

    Visiems sekmes 🙂

    Reply
    • snaiperis

      kryptis aiski…

    • Kaimynas

      Jūsų pasakymas tai tik parodo, kad čia dviejų verslininkų konfliktas. Nuomojanciu butus ir turinčių barą. Bet abi puses tikrai gyventojams naudos neduoda, butai nuomojami dažnai irgi neaiškiems žmonėms, kurie švenčia, girtauja, triukšmauja ir t.t. Tad neapsimetinekite šventuoliais,nes namo gyventojai jum taip pat kviest pradės policija, kaip kviečia ir šitai girdyklai.

    • Problemos aiskios

      Pirmam aukste girdykla, kituose aukstuose uzsienieciams nuomojamos landynes , normalus zmones ramiai praleist nakti renkasi viesbuti, o ne nuomojasi butus vidury centro. Gal jus geriau apsikabinkit, pasibuciuokit ir pradekit visi kartu dirbt, o ne priesais bukit :))))

    • Rytis

      Kiek žinau, Vilniuje yra >10 barų/klubų yra daugiabučiuose ir Vilniuje tos bėdos nėra, todėl pusė komentaro nueina niekais.
      1. Vilniečiai jeigu mato, kad po parduodamu butu yra patalpos su LEIDIMU prekiauti alkoholiu VISĄ PARĄ (arba baras/klubas) tai arba išnuomoja studentams arba parduoda/nuomoja įmonėms (pvz. virš vieno iš Bardako savininko barų Vilniaus g. nuomojami butai po kambarį studentams).
      2. Per 5m iš abiejų pusių yra Bluezz/Bukowski, dar per 15m – Faksas, Seven, Coco. Tikėtis visiškos ramybės ir tylos yra mažų mažiausiai naivu. Jeigu tiek norėta ramybės, kodėl nesvartyti variantai Danės gatvėje arba prie Meridiano – kur barų/klubų mažiau arba nėra?
      3. Radau vieną skundą Klaipėdos savivaldybės tinklapyje iš Rugpjūčio mėn. dėl das Boot ir Bardako triukšmo (iš Žvejų g. 4 gyventojos kiek supratau). Skundėsi, kad das Boot vyko koncertas KETVIRTADIENĮ nuo 19:30 iki 21:30. Įvertinus atstumą (100-150m) ir valandas – atrodo ieškoma tiesiog priekabių. Užkliuvo ir Bardako terasa 22val. – tuomet ir triukšmo turėtų kliūti ir Dock`as (nes iki 24 val.) ir kiti barai, judėjimas tarp jų, bet puolamas tik vienas baras. Dar pagal visą logiką, senamiesčio barai turėtų užsidaryti iki 19val.
      4. Dėl kitų šalių – pvz. Zalcburge (Austrija) žmonių centre atsiranda tik apie ~22 valandą ir visi sėdi lauke, bėdų nėra. Žmonės sėdi lauko baruose iki 1-2 val. nakties. Klubų būna ir gyvenamuose pastatuose.

      Praėjusią savaitę buvau bardake, tai apie 3 val. muzika buvo kaip fonas, likę nedaug žmonių ir triukšmo kaip ir nebuvo, dėl kurio būtų pragaras.

      O Jūsų pasiūlymą pagyvent priimčiau. Manau pavyktų įrodyti, kad galiu ir tokioj situacijoj puikiai išsimiegoti.

  6. Klaipedos gyventoja

    Atsidare vienintelis normalus baras (“Bardakas”) ir iskart nori uzdaryti. Tai kur eiti reikes??? Visada triuksmas, bet kai atvaziuoja matuoti garso viskas ok 🙂 kvepia konkurentu susidorojimu..

    Reply
    • sutinku

      Taip, puikus baras-naktinis klubas, taciau mazyte problemele – ne dauiabuciame name

  7. Kokia neteisybė

    Šiandiena 2018.10.11 Bardake vyks gyvo garso akustinis koncertas. Taip norėtųsi, kad tiek žurnalistai lyginantys šią vietą su girdyklomis, tiek savivaldybės atstovai, tiek ir patys kaimynai, ateitu taurei vyno, ar puodeliui kavos ir įsitikintų kaip smarkiai jie klysta. Tačiau daugumai užtenka pavadinimą ant durų perskaityti ir ši vieta pasidaro baisiausia Klaipėdoje. Atsikvošėkit žmonės, jei visos aplinkinės vietos būtų tokios kaip Bardakas, nebūtų nei skundų, nei pykčiu, nei nelaimingų žmonių!

    Reply
    • Anonimas

      Kodel STT nesidomi pasiulymais valdininkams

    • snaiperis

      ateik 24 val.. pasitiksiu prie iejimo…

  8. Dalia

    Visų pirma Klaipėda yra nekultūringų, girtaujančių žmonių miestas. Giriates savo įžvalgomis kokie senamiesčiai Europos miestuose. Taip juose verda gyvenimas visą parą, bet nėra gyvuliško staugimo, niokojimo. Daugumai reikalingos ilgalaikės etikos pamokos ir tik po mokymų leidimas išeiti į viešąją erdvę.

    Reply
    • Chekas

      Visur būna nesąmonių – pasižiūrėkite vaizdus iš kitų Europos šalių – pvz. Anglijos. Keistas žmonių įprotis galvoti, kad tik pas mus viskas baisu, o kur vien tik geri dalykai.

    • Jonas kitas korpusas

      Tikrai teisybes jūsų žodžiuose yra. Bet tam ir reikalingos geros užeigos, su rimtu facecontrol, gerais renginiais, gyva muzika, kad kelti kultūros lygį. O viską uždaryti ir sėdėt namie užsidarius, tai žmonės kultūringesni nuo to netaps

    • snaiperis

      palaikau..

  9. Chekas

    Man tai keista, kad Žvejų gatvėje kliūva būtent šie barai. Bukowski pastate yra ir Faksas, kuris vasarą turi terasą. Priešais Bardaką, per porą metrų yra Bluezz.

    Tuo pačiu sutinku su kitais komentatoriais – atsikrausto į Žvejų gatvę, tarp barų ir tikisi ramybės (ypač pasirašę sutartį su leidimu prekiauti alkoholiu visą parą).

    Reply
    • Anonimas

      Jeigu miesto valdzia dave sutikimus statyti butus, tai reiskia, kad tegul ir uztikrina tvarka, o jei norejo, kad Zveju gatve butu pramogi zona, reikejo daryti komercines patalpas ir butu visiems ramu

  10. dejau ant pensininku

    Perki chata virs kabaku, ir kur pilna kabaku ir verki 😀 😀 😀 😀 ir taip klaipeda yra vienkimis prie upes. imkit pavyzdi is Vilniaus miesto: Islandijos gatve ir dalis Vilniaus gatves atiduota tusam. Is gyventoju skundai nepriemami. Verst reik valdzia. Nori ramybes ir negali gyvent meiste kelkis i kaima, miestas turi buti miestu, o ne numirusiu kaimu.

    Reply
    • snaiperis

      glusas, rasyt ismok…

  11. Darbuotojas

    Apie ka galvoja valdininkai? Zveju g. veikia 18 baru. Jie yra sukure apie 1000 darbo vietu,i biudzeta surenkamos didziules lesos. Didzioji dalis miesto jaunimo,intelektualu savo laisva laika leidzia butent Zveju g. Valdzia turetu skatinti tokia veikla miesto centre, padeti verslui klesteti,tuo paciu patys stengtis palaikyti viesa tvarka, kad nebutu nusikaltimu ir t.t. Bardakas tai cia tiesiog atspirties taskas, uzdarius ji, sistematiskai uzsidarytu ir visos kitos vietos. Parodykit stubra ir neleiskit Klaipedai virsti Gargzdais. Cia yra miestas ir jame turi buti judesys pastovus, o ne tylus kaimas, kuriame muzika tik iki 22 valandos ir poto visi privalo eit miegoti, kad tik kaimynui netrukdytu

    Reply
  12. Marius

    Zveju g. yra vienintele gyva gatve Klaipedoje, jau ir taip ten nera kur iseiti, tai bent i Zveju g. nuvaziuoji, kur pilna jaunimo, smagu tiek diena, tiek velai vakare. Nepatinka triuksmas miesto centre, kraustykites toliau ir ramiai sau gyvenkite, ar i ausis kistukus isidekit ir ramiai miegokit, visam pasaulyje zmones taip daro,miesto centras,senamiestis istisa para turi buti gyvas. O cia pensininkai susirinke nepatenkinti ir galutinai uzmust nori ir taip apmirusia Klaipeda.

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Visiškai pritariu dėl senamiesčio – jis visame pasaulyje yra pasilinksminimų vieta, o žmonės, gyvenantys senamiestyje, turi žinoti, kad patirs nepatogumų. Visai kas kita vadinamosios girdyklos, kur jokių programų nėra, ir kuriose paprastai renkasi atitinkama publika.

    • 123

      Ponia Palmira,

      Kviečiu Jus pagyventi mano bute virš Bardako, kad pamatytumėte kaip smagu miegoti naktį, jausmas lyg traukiny.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This